Det danske magasin i Spanien
Ser optimistisk på fremtiden

Ser optimistisk på fremtiden

Eksperten Birger Peitersen fra Sydafrika: Nye spillere og nyt spillesystem.

Den danske fodboldekspert og radio- og tv-kommentator Birger Peitersen tippede i La Danesas juni-udgave Brasilien eller Spanien som verdensmester. Og han fik jo som bekendt ganske ret.
Derimod holdt hans tip om Danmark videre fra holdets indledende gruppe ikke.
La Danesa fangede ham i Cape Town, inden han og fru Anette rejste videre fra Sydafrika til ferie i Zambia, for at få en kommentar til den danske præstation og fremtiden:
"Det viste sig, at kombinationen af skadesramte og ikke helt skadesfrie spillere med manglende kamptid på deres respektive klubber gjorde, at vi ikke fik et sammenhængende dansk hold at se. Fordi der ikke blev seriøs mulighed for at træne med kampopstillingen i de fleste træninger.
Det danske hold fik derfor ikke indarbejdet reelle kombinationer – især med midtbanekædens både defensive og offensive fokuspunkter. Holdet bød sjældent på temposkift og spillede for meget på tværs og bagud.
Ingen risikovillige løb."

Nu en chance for at skifte
"Men nu skal vi ikke glemme de to flotte scoringer mod Cameroun – og vedrørende det kommende års kvalifikationskampe til slutrunden om europamesterskabet er jeg ikke så pessimistisk. Nu har træner Morten Olsen chancen for at skifte spillesystem og bærende spillere fra 4-3-3-systemet som Jesper Grønkjær, Martin Jørgensen og eventuel Jon Dahl Tomassen ud og dermed få andre typer ind i truppen.
Chr. Poulsens rolle skal også redefineres med henblik på en mere dynamisk midtbane. Jeg savnede Gravesen."
Om VM-turneringen ellers, siger Peitersen:
"En spændende afvikling. Flotte stadions og fin logistik i Sydafrika, selvom vi alle brugte ufattelig megen rejsetid. Afstandene var større, end man umiddelbart tror."

VM-facit:
1. Spanien
2. Holland
3. Tyskland
4. Uruguay

Resultater:
Finalen: Spanien-Holland 1-0

Bronzekamp:
Tyskland-Uruguay 3-2.

Finalenederlag til Spanien blev Hollands første nitte i 26 kampe i træk. Til Spanien havde nationen ikke tabt siden den 16. februar 1983. Efterfølgende blev det til fem kampe uden nederlag til La Roja.

Danmarks kampe i indledende gruppe:
Danmark-Holland 0-2
Danmark – Cameroun 2-1
Danmark – Japan 1-3

Topscorere:
5. mål:
Villa, Spanien
Sneider, Holland
Muller, Tyskland
Forlan, Uruguay

Danske målscorere:
Niclas Bendtner, Jon Dahl Tomassen og Dennis Rommedahl.

Verdensmestre gennem tiderne:
Brasilien: 1958, 1962, 1970, 1994 og 2002.
Italien: 1934, 1938, 1982 og 2006.
Tyskland: 1954, 1974 og 1990.
Uruguay: 1930 og 1950.
Argentina: 1978 og 1986.
England: 1966.
Frankrig: 1998.
Spanien: 2010

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.