Internetsikkerhed for børn bør prioriteres højt

Internetsikkerhed for børn bør prioriteres højt

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Der afvikles efterhånden kampagner rundt i hele Europa, som er udviklet til at hjælpe børn og teenagere med at begå sig sikkert online, og beskytte dem mod ubehagelige oplevelser. "Men det er også yderst nødvendigt", siger Janus R. Nielsen fra MYSecurityCenter – et af Europas førende firmaer indenfor PC-, Internet- og Mobilsikkerhed for private.

"Problemet bliver hastigt større og større, børn bliver i dag flasket op med internettet og de er ofte superbrugere, inden de fylder 10 år. Farerne er mange og vi føler, det er yderst vigtigt at forsøge at oplyse så meget, det overhovedet er muligt. Som en ansvarlig virksomhed forstår vi vigtigheden af at øge folks forståelse for, hvordan man sikrer sig selv og ikke mindst sine børn online", siger Janus R. Nielsen. Det er egentlig også i det lys, vi har takket ja til at deltage meget aktivt i den landsdækkende og, som vi ser det yderst seriøse, kampagne "Netsikker nu", som finder sted i Danmark.

Hvad siger eksperterne?
Eksperter mener, at ved at øge bevidstheden om online risici i en tidlig alder, vil børnene være bedre beskyttede, når de bliver ældre. De børn, som oplever problemer online, er gradvist blevet yngre og yngre. Når barnet sidder foran computeren, har det ofte adgang til webcam, så der er frit udsyn til "offeret", og små børn forstår ikke faren ved at fortæller, hvad de hedder eller hvor de bor. Risikoen, som børnene udsættes for, er helt unødvendig, og installerer man software med "forældrekontrol", er man nået et langt stykke hen ad vejen. MYSecurityCenter har forældrekontrol indbygget i deres nye MYInternetSecurity GOLD 2010, men siger samtidig, at det selvfølgelig ikke fritager forældrene fra at være opmærksomme.

Børn og sociale medier
Internettet og børns brug af sociale medier er den verden, vi lever i, og det bliver forældre og skoler nødt til at erkende. Selvom børn ved mere om teknik og net-surfing, så er det stadig de voksne, der har den længste erfaring med livets normer og regler, glæder og farer. Som voksen bør man tage nogle forholdsregler, og løbende tale med børnene om deres færden på nettet.
På trods af det faktum at børn, i de fleste sociale medier, skal være 12-13 år for at få en profil, tyder meget på, at mange af de yngre børn, helt ned til 6-7 år findes på sociale netværkssteder. Tendensen er dog, at de børn, som bliver "ofre", er i alderen 10 år og op efter, og at teenagepiger er den mest udsatte gruppe. Med kampagnerne håber man på bedre at kunne forebygge uheldige situationer og via oplysning endda forhindre, at der sker overgreb. Det vigtigste er dog, at forældre tager hånd om deres børn, og sikrer dem ved brug af sikkerhedssoftware.

MYSecurityCenter’s 5 gode og simple råd til forældre:
1. Sæt grænser frem for forbud! Hvis du selv følger med, er det lettere at sætte nogle realistiske grænser for, hvad der er god adfærd på nettet. Lav aftalerne i fællesskab med børnene.
2. Nysgerrighed og grænsesøgning er naturligt. Prøv om du kan være sparringspartner i stedet for en løftet pegefinger.
3. Vær opmærksom på forandringer hos børnene. Er de kede af det? Virker de bekymrede? Vis dem at de kan tale med dig om det, der optager dem og lyt til dem.
4. Start dialogen over aftensmaden (ikke forhør), lad børnene fortælle om deres oplevelser på nettet. Hvilke sider var spændende og hvorfor?
5. Du kan ikke altid være der, når børnene går på nettet. Så lær dem at bruge deres kritiske sans. Ikke mindst, når de møder nye mennesker på nettet. Spørg dem, hvad de vil fortælle til en fremmed – og om de vil mødes med vedkommende i den virkelige verden?

Læs mere om MYIntenetSecurity GOLD 2010 med indbygget forældrekontrol på: www.mysecuritycenter.com/ladanesa

Af Jane Naundrup, Pressechef, MYSecurityCenter.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa