På hundebesøg i Benalmádena

På hundebesøg i Benalmádena

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

I Benálmadena Pueblo lige bag Tivoli ligger et lille hundeinternat for herreløse hunde. Majken Frandsen, der er frivillig medhjælper, har startet den danske forening spanskegadehunde.dk, som finder gode hjem til hundene i Danmark. Jeg tog ud for at følge en ganske almindelig dag med hundene og få en snak med de frivillige.

En sand symfoni af hundeglam går i gang bag internatets mure, da vi ankommer. En glad hund løber os i møde og får kløet ørerne lidt, inden den suser videre. Majken fortæller, at hun fandt den boende ved siden af en benzinstation ved Córdoba, gravid og fuld af lopper og mider. Ingen ville kendes ved hunden, så Majken tog den med sig til internatet, hvor den fik behandling og nu trives med alle de andre hunde, mens den venter på en adoptivfamilie.

Her er store og mindre bure med få og flere hunde i forskellige størrelser og farver, der fredsommeligt går sammen. De står alle på bagbenene for at få en kløtur. For at give hundene skygge er der rundt omkring på burene hængt gamle lagner op, som gavmilde folk har doneret.
Dagen er godt i gang i internatet, og de frivillige er i fuldt sving med dagens første dont: Rengøring af bure. Majken går også straks i gang, og jeg går lidt rundt mellem fritløbende og hunde i bur. De fleste er meget glade for mennesker, lader det til. De lader ikke chancen, for at blive kløet, forbigå. Hver dag er der et fast program, der står på rengøring, fodring, luftning og ikke mindst kælen og socialisering med både mennesker og andre hunde. Når hundene kommer til internatet er de ofte sky og angste, så socialiseringen er meget vigtig. Herudover hentes der sommetider, efter aftale, hunde fra andre internater, som kunne have bedre af at være her i internatet i Benalmádena.

”Folk er flove”
Et par hundeluftere ankommer og symfonien starter på ny, om end noget højere end før. Hundene ved godt, hvad der skal ske, og de kan slet ikke vente. Hundelufterne får seler på de meget ivrige hunde, og så er det med at holde tungen lige i munden, for med fire-fem glade hunde på én gang, er der nok at holde styr på.
Mange af hundene er blevet efterladt forskellige steder og bragt til internatet. Men Helen, en af de andre frivillige, fortæller, at næsten hver morgen finder hun nye hunde, der er blevet kastet over internatets hegn i løbet af natten. ”Folk er flove over at aflevere hundene personligt til os”, siger hun. Hun ville foretrække, at folk afleverede hundene i stedet for at kaste dem over hegnet. Hun har travlt med en lille hvalp på kun én uge. Den skal have flaske hver anden time. Hver aften tager Helen hvalpen med hjem og giver den flaske i løbet af natten, så der er nok at se til. Hun forsøger at sprede budskabet om internatet, så folk er klar over, at det findes, og specielt hvis nogen skulle have lidt tid og lyst til at give en hånd med. Helen er i internatet hver dag sammen med mindst to andre frivillige. Om lørdagen kommer nogle børn fra nabolaget for at lege med de små hvalpe, som der er nogle stykker af.
Den økonomiske krise har ikke gjort det bedre at være hund i Spanien. Flere bliver efterladt af både udlændinge og spaniere, og internaterne modtager ikke så mange donationer som tidligere. Internatet i Benálmadena er ejet af en ældre tysk dame, der yder en stor økonomisk støtte. Derudover er alle internatets udgifter som f.eks. dyrlæge finansieret af donationer. Megen af den mad, der gives til hundene og deres legetøj er også doneret.

Spanskegadehunde.dk
Majken er glad for hunde. Så glad, at hun bruger meget af sin tid i internatet og med at drive sin forening og finde adoptivfamilier i Danmark. Ud over internatet i Benalmádena arbejder foreningen sammen med yderligere to hundeinternater på Costa del Sol; Triple A og Anbad ved Marbella. Hunde fra disse internater kan også adopteres til Danmark gennem foreningen. Der bliver taget billeder og lavet videoer, så interesserede kan se hundene på foreningens hjemmeside og få et indtryk af den hund, de eventuelt ønsker at adoptere. Majken fortæller, at de fleste hunde adopteres efter at adoptivfamilien har set den på hjemmesiden. Det koster 450 € at adoptere en hund fra et af internaterne. Dette beløb dækker alt der har at gøre med vacciner, sterilisation og tjek for eventuelle sygdomme. Derudover dækker det også hundens flybillet til Danmark, så adoptivfamilien skal blot møde op i lufthavnen og tage hunden med hjem. Majken søger altid personer, der skal fra Spanien til Danmark og som kan tage transportboksen med gennem tolden i Danmark og give hunden videre til adoptivfamilien. Hvis man går med en drøm om at adoptere en hund, er man velkommen til at besøgene internaterne, før den endelige beslutning tages. Majken tilbyder at hente folk i lufthavnen og køre dem til internaterne.

Internaterne modtager gerne brugte ting til dyrene som kurve, tæpper, legetøj, foder m.m. Hvis du vil vide mere om internaterne og mulighederne for at adoptere, donere eller være frivillig, kan du finde alle oplysninger på www.spanskegadehunde.dk

Af Sanne Kronow

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa