BoConcept: Vi overvinder krisen ved at give den bedste service

BoConcept: Vi overvinder krisen ved at give den bedste service

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

BoConcept-butikken på Mijas-vejen er ved at finde sine ben igen efter den lidt turbulente periode, der fulgte, da medejer Peter Jacobsen og hans kone tog tilbage til Danmark i januar 2009. Mød medejer Jan Petersen og hans kone Susanne, der har besluttet sig for at flytte permanent til kysten for at udvikle forretningen og for at gå videre med de planer, som var til stede, helt fra før butikken åbnede.

Der findes over 30 BoConcept-butikker i Spanien, men da butikken i Mijas åbnede i december 2007, var det den første i Málaga-provinsen. De tre ejere, Jørn Jacobsen, Peter Jacobsen og Jan Petersen havde sat sig grundigt ind i markedet, og var derfor overbeviste om, at området kunne rumme mindst tre butikker. Det tror de i øvrigt stadig på, men tidshorisonten har flyttet sig længere ud i fremtiden. Der kom jo lige en krise i vejen, som Jan Petersen udtrykker det:
”Den globale krise havde vi ikke regnet med, da vi åbnede butikken. Det var der vist ingen, der havde. Men vi formåede alligevel at få den godt fra start, ikke mindst takket være Peter Jacobsen, der havde boet i Madrid og talte flydende spansk. Måske havde vi regnet med, at det gik lidt hurtigere, men sådan som markedet har været de sidste par år, har vi bare måttet indse, at det kræver hårdt arbejde at få tingene til at køre”, siger Jan Petersen, der bl.a. har en fortid som tekstilfabriksejer i Herning.

Vi har måske været for naive
Da Peter Jacobsen og hans kone tog tilbage til Danmark efter halvandet år, var planen, at butikken skulle styres fra Danmark i samarbejde med en nyudnævnt spansk butikschef. Det skulle dog vise sig at være langt vanskeligere end forudset:
”Jeg tror, vi var lidt for naive. Meget af det netværk, som Peter havde bygget op, faldt til jorden, da han rejste hjem. Det blev ikke plejet, og vores tre ellers udmærkede butiksansatte var ikke i stand til at udvikle forretningen, som vi ønskede det. Naturligt nok har de ansatte ikke samme gejst og initiativ, som du har, hvis du er ejer”, forklarer Jan Petersen, der i samråd med sine partnere besluttede, at han skulle opholde sig i længere tid i Spanien for at få butikken på fode igen. Fra september 2009 har han således rejst mellem Danmark og Spanien, tre uger her og en uge i Danmark, hvilket har været en god beslutning rent forretningsmæssigt, men slidsomt for familielivet.

Fra Herning til Benalmádena
”Jeg kan se, at det går den rigtige vej, men for at det hele ikke skal gå op i arbejde, har jeg overtalt Susanne til at flytte ned til mig, og det glæder jeg mig til.” Parret bor i en lejebolig i Higuerón, Benalmádena, og der er ”ikke meget BoConcept” over indretningen, da lejligheden var møbleret på forhånd. Målet er på sigt at finde det rigtige område og den rigtige bolig. Jans kone, Susanne Brandt, har haft sin butik ”Huset Emma” i Herning siden 1997, som hun dog indimellem vil tage hjem og se til. Butikken sælger livsstilsprodukter – møbler, tøj og boligindretning – i høj kvalitet. Heldigvis har hun fundet en god partner, der kommer til at stå for den daglige drift. Ægteparret har tre voksne børn, Anne-Sophie på 22, Allan på 28 og Jesper på 34 år. ”Selvfølgelig bliver det lidt underligt at flytte så langt væk fra børnene, men på den anden side tager det jo også tre timer at rejse over til vores søn i København, så jeg tror egentlig mest, det er mentalt, at afstanden kan synes stor”, siger Susanne. Hun kan godt lide udfordringer og glæder sig til at slå sig ned i sit nye land. ”Vi er ved at lære spansk, så vi kan begå os og blive lidt mere integrerede. Vi synes begge, det er vigtigt at sætte sig ind i den spanske kultur, og det gør vi jo bedst ved også at lære at tale med spanierne”. Jan tilføjer, at han altid har set spanierne som åbne og imødekommende, faktisk i langt højere grad end italienerne og franskmændene, som familien kender fra deres ferier til netop de to lande.

Vi søger vores niche i markedet
Et af de områder som Jan Petersen har fokuseret meget på, siden han tiltrådte den daglige drift i butikken, har været at højne serviceniveauet betydeligt – blandt andet igennem træning af personalet, bearbejdning af holdninger og kultur omkring begrebet service. Derudover er sortimentet øget til nu også at omfatte en lang række kendte designprodukter herunder havemøbler, lamper, m.v. ”Vi tilbyder individuelle løsninger, der passer præcis til vores kunders behov og personlighed. Vi skal skille os ud fra mængden via vores exceptionelle service og vores anderledes design. Og så skal vi tænke utraditionelt og passe på, at vi ikke på forhånd sætter begrænsninger”, forklarer han. For eksempel tilbyder BoConcept at komme ud til folk for at komme med forslag til indretningen af deres hjem, helt gratis. I starten var de spanske medarbejdere meget skeptiske og mente bestemt ikke, at det var noget spanierne kunne være interesseret i, fordi de kulturelt set er meget private omkring deres hjem. Men den skepsis skulle vise sig at være helt ubegrundet, for spanierne har taget rigtig godt imod tilbuddet. I dag er cirka 35% af butikkens kunder spaniere, 35% er skandinaver, og resten er englændere, hollændere og tyskere. ”Det sjove ved mange af vores spanske kunder er, at når vi først kommer ud til dem, så ønsker de en helt anden stil, end den de har. De vil gerne skille sig ud fra deres venner, og ønsker totalløsninger. Jeg oplever faktisk, at mange spaniere gerne vil vise deres hjem frem, og at de ikke længere stiller sig tilfredse med et tv, to stole og et spisebord.” Generelt er kunderne, uanset nationalitet, begejstrede for indretningsløsningerne, for erfaringerne viser, at når de først har åbnet op for deres hjem, så bliver de ovenud glade for den hjælp, de kan få af BoConcepts uddannede indretningsdesignere.

Fremtiden er lys
Der er ingen tvivl om, at Jan Petersen ser lyst på BoConcepts fremtid på kysten:
”Krisen er ved at vende, og vi oplever, at folk igen så småt har tillid til deres købekraft. For at imødekomme de globale lavkonjunkturer, har BoConcept koncernen besluttet sig for at prisregulere dele af deres sortiment, således at man allerede fra efteråret 2010 vil kunne købe kvalitetsmøbler til lidt lavere priser.” I den 1000 m2 store butik har Jan Petersen desuden udvidet sortimentet på 1. sal til også at omfatte danske havemøbler samt andre arkitekttegnede designklassikere fra bl.a. Phillip Starck. De oprindelige planer om at åbne flere butikker lever i bedste velgående. Der arbejdes lige nu på at åbne et showroom i samarbejde med El Corte Inglés i nogle af deres stormagasiner på kysten i stil med de BoConcept-butikker, der allerede er åbnet sammen med El Corte Inglés i Barcelona og Madrid det seneste år. I ugen op til den 11. september, hvor BoConcepts nye katalog udkommer i hele verden, fejrer Jan Petersen og hans team begivenheden ved en række events, bl.a. ved en galleriudstilling på 1.sal i hele ugen op til 11.09. , og på selve dagen hvor kataloget udkommer, afsluttes eventen i butikken med præsentation af de nye produkter og efterfølgende fortsætter man på Finca Manitou i La Cala under hyggelige og afslappende former, men der kommer yderligere informationer i den kommende annoncering. ”Vi håber mange i området får lyst til at komme forbi”, siger Jan Petersen.

BoConcept
Carretera Mijas km 3,5
29650 Mijas, Spain
Tlf: 951 242 092
www.boconcept.es

Af Stine Mynster/www.comunica.dk

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa