Det danske magasin i Spanien
Smokie succes – Men nu stopper “VIP for folket”

Smokie succes - Men nu stopper "VIP for folket"

Boney M., Bamses Venner og Amin Jensen bliver de næste, som EventHuset sætter på plakaten på Costa del Sol. Musikalsk blev EventHusets koncert med de britiske veteran-gutter Smokie på borgen Castillo Sohail i Fuengirola en succes. Alle de 1232 tilhørere lørdag den 8. maj var begejstrede for country-rock bandet, hvilket de tydeligt tilkendegav i den intense atmosfære ved scenen.

Men bagude i borgens VIP-lounges var der mislyde. For de 100 euro, gæsterne her havde ofret, fik de hvide duge på bordene, men serveringen glippede totalt. Ikke den lovede buffet, men små canapeer som sjældent nåede frem, langsom servering af øl og vin på grund af underbemanding og et tidligere stop af udskænkningen end lovet. Nul champagne.
VIPerne styrtede til pølseboden for at få noget at spise. Og her sad de så i deres fintpolstrede stole (ingen lænestole) med hotdogs købt for egne penge efter en længere kø-tid.
Og hermed fik så pølsemanden succes.
"Det er dybt beklageligt, at VIPen ikke fungerede", siger den danske arrangør, Henrik Andersen, EventHuset. Også tidligere har jeg haft problemer her. Det var det tredje cateringfirma, der ikke formåede at levere varen, og firmaet, som jeg havde udliciteret barerne til – og som dermed skulle stå for serveringen i VIPen – er et af de højest respekterede i Marbella. Det var helt bevidst, at jeg solgte barerne til dem og ikke til hvem som helst. Jeg kan kun beklage dybt. Fremover bliver der ikke VIP. For jeg orker ikke mere bøvl og det arbejde, der ligger bag. Jeg vil kun have tilfredse gæster til mine koncerter. Sponsorerne skal selvfølgelig have noget specielt, men "VIP for folket" bliver der ikke mere af i fremtiden".

Min største succes
"Men ser vi bort fra VIP-problemerne, er Smokie-koncerten min største succes", fortsætter Henrik Andersen. "Smokie er klart det største navn, jeg har fået til Costa del Sol, og produktionen (lyd og lys) var klart bedre end ved koncerterne med Thomas Helmig og Kim Larsen. Logistikken fungerede også fint. De problemer, der har været til andre arrangementer, opstod ikke denne gang. Næsten ingen kødannelser ved indgang, barer og toiletter.
Politiet var forbi to gange i løbet af aftenen og kunne i deres rapport til kommunen blot notere én (!) ulovligt parkeret bil.
Ikke en eneste gæst opførte sig dumt, provokerende eller blev så fuld, at udsmiderne måtte på banen. Det er uhørt flot. Så tak til publikum for fin opførsel – og tak til vagtselskabet, som er det bedste, jeg nogensinde har arbejdet sammen med.
Smokies bassist, Terry Uttley, ringede mandagen efter koncerten for at sige tak for et godt samarbejde. Jeg har heller aldrig på en koncertaften og efterfølgende via mail og sms modtaget så mange lykønskninger som denne gang.
Så derfor gider jeg ikke mere VIP. Hele publikumskaren skal gøres tilfreds og det kan tilsyneladende ikke lade sig gøre i lounges", slutter Henrik Andersen.

I tyrefægter-arena
Henriks næste arrangement bliver også nostalgisk, idet Boney M med storhedstid i 70’erne og 80’erne stiller op på Castillo Sohail den 25. september. Boney M. har aldrig optrådt i Málaga-provinsen før og bandet er meget populært også blandt spaniere.
Herefter går Henrik Andersen i tyrefægterarenaen i Benalmádena Pueblo, hvor han den 9. oktober byder på Bamses Venner og Amin Jensen.
"Bamses Venner bliver en rigtig danskeraften, mens Boney M. jo rammer mere internationalt. Nok det største navn på Kysten i år.
I øvrigt var den skandinaviske – og ikke mindst danske – opbakning til Smokie-koncerten fantastisk. Jeg vil skyde på, at 80 % af alle gæster var skandinaver", slutter Henrik Andersen.

Gæstetal
Henrik Andersens tre seneste koncerter har været således besøgt:
Thomas Helmig i 2008: 1050.
Kim Larsen i 2009: 1500.
Smokie i 2010: 1232.

På spørgsmålet om økonomien i Smokie-arrangementet, siger han:
"Det løber fint rundt".

Ramtes af askeskyen
Også Smokie ramtes af den omsigbredende og uregerlige askesky. Keyboard-spiller Martin Bullard måtte således sammen med en tekniker køre i bil den lange vej fra det nordlige Skotland til London for herfra at tage flyveren til Málaga, hvor de heldigvis nåede frem til de øvrige i gruppen rettidigt.
Efter koncerten på Costa del Sol tog de en smuttur hjem for herefter at rejse videre til koncerter i Rumænien, Slovakiet og Tjekkiet.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.