Restaurante Bahía har alt, hvad hjertet begærer

Restaurante Bahía har alt, hvad hjertet begærer

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det, der i dag er en stor restaurant med plads til flere hundrede gæster ved strandpromenaden i Los Boliches, Fuengirola, var for blot 20 år siden en lille, typisk spansk tapasbar, hvor gæsterne stod som ål i en tønde, når sulten skulle stilles. Ambitionerne var heller ikke større for spanske José Gómez Sanmartín, der forelskede sig i den andalusiske mad og livsstil, da han for to årtier siden var på ferie i Fuengirola. José, der kommer fra Galicien, var vant til en helt anden madkultur og det sydspanske restaurantliv og den andalusiske mad virkede på mange måder eksotisk på ham. Da han allerede havde erfaring fra restaurationsbranchen, valgte han at flytte til Kysten og købte den lille tapasbar, der allerede dengang havde navnet Bahía.

Fra tapasbar til international restaurant
I mange år stod José i baren og betjente kunderne, mens han havde en kok ansat til at hjælpe sig i køkkenet. Årene gik og tapasbaren fik vokseværk. En stadig større del af klientellet begyndte at bestå af turister og fastboede udlændinge, hvorfor menuen blev tilpasset med flere internationale retter. Da lokalet til højre for baren blev ledigt, udvidede José, og tapasbaren forvandlede sig til Restaurante Bahía. Det viste sig at være en stor succes, for nu var der også plads til, at gæsterne kunne sidde ved borde og nyde maden. Samtidig kunne restauranten nu også anvendes til at holde selskaber. De spanske familier strømmede til for at fejre barnedåb, konfirmation eller fødselsdag, mens det internationale klientel anså restauranten som et hyggeligt sted at holde firmamiddag eller julefrokost. Da lokalet til venstre for restauranten også blev ledigt, kostede det ikke José mange overvejelser at beslutte, om han skulle udvide yderligere. Selvom det ville betyde en fordobling af restaurantens kapacitet, følte José sig ikke afskrækket. Han tog tyren ved hornene, og det er en beslutning, han aldrig har fortrudt.

Menukort a la leksikon fra A-Å

Restaurante Bahía har i dag plads til 200 gæster, hvoraf halvdelen af pladserne er på den hyggelige, overdækkede terrasse, hvorfra man kan nyde strandpromenaden på afstand og se de forbipasserende lide i solen, mens man selv sidder i skyggen og nyder sin mad. Og hvad angår at nyde sin mad, er Restaurante Bahía nok en af de få restauranter ved strandpromenaden, der kan flotte sig med et menukort, hvorpå der er noget til alle smagsløg og aldersgrupper. Menukortet, der også findes i en dansk udgave, er så omfattende, at det kan være svært at tage en beslutning uden først at have ombestemt sig et par gange. Hovedretterne består ikke, som man ofte er vant til, af et par fiskeretter og to forskellige varianter af solomillo (mørbrad), samt lidt kylling. På Restaurante Bahía kan man nyde alle spanske fiskearter, skaldyr samt paella, og den altid populære lenguado (søtunge) tilberedes enten a la plancha eller a la parilla med mange forskellige slags tilbehør og saucer. Det samme gælder mørbraden, der ikke bare findes i varianterne okse eller svin, men som søtungen også tilberedes a la plancha eller la parilla eller som barbecue med valget mellem et utal af grøntsager og saucer.

Fingeren på pulsen
For et par år siden begyndte Restaurante Bahía også at servere pizza og pasta, der specielt er meget populært hos børnene. Med dette sidste tiltag betragter José i dag sin restaurant som en international restaurant. Dette skyldes dog ikke kun hårdt arbejde fra hans side, men lige så meget gæsterne som han altid har lyttet meget til. En ting er at have en masse forskellige retter på sit menukort, men som José siger, er det gæsterne, der vælger, og er de ikke tilfredse med udbuddet, kommer de ikke igen. Det samme gælder personalet og den service, der tilbydes. José har altid lagt meget vægt på at have et professionelt personale, der forstår, at de er en del af forretningen og ikke bare er ansat for at få en løn udbetalt. José påpeger, at det kræver koordination og godt teamwork at køre en restaurant med kapacitet til tohundrede gæster, og hvor køkkenet holder åbent fra 11-01 alle ugens syv dage, men José nyder hvert eneste øjeblik, selv når tingene kører i femte gear. Han lever for sit arbejde, og det mærker man tydeligt, hvad enten man besøger restauranten som spisegæst eller som udsendt skribent for La Danesa.

To vidt forskellige hovedretter

Selv fik jeg fornøjelsen af at prøve Ensalada Bahía som forret, der er en af de mest farverige salater, jeg har lagt smagsløg til, med sine mange ingredienser, der tæller tun, palmeskud, majs, cherrytomater, rødbede, avokado, agurk, gulerødder og meget, meget mere. Til hovedret prøvede jeg Brocheta de Pavo con guarnición, der bestod af grillspyd med kalkunkød, overskårne majskolber, løg og peberfrugt samt friske grøntsager stegt i olie. Denne ret anbefales til personer med en stor appetit eller som en romantisk hovedret for to personer, da der er mad nok til fire dage. Derudover prøvede jeg Lenguado Bahía, som er en lettere ret også med friskstegte grøntsager, ris og sauce med champignoner, muslinger og rejer. To af et utal af retter på menuen, der uden tvivl tiltaler alle med sin store variation.

For bordreservation og mere information om muligheden for afholdelse selskaber kontakt:

Restaurante Bahía
Plaza San Rafael s/n
29640 Los Boliches, Fuengirola
(Ved siden af den danske bager)

Tlf. 952 660 714
www.restaurantebahia.es

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa