Nu kan jeg mærke mine fødder igen

Nu kan jeg mærke mine fødder igen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


 

– et par ture i røret hos kiropraktor Mogens Dahl, og Peter Nissen fik følelsen tilbage i fødderne.

På Kiropraktisk Klinik i Fuengirola kunne Mogens Dahl og hans kolleger begynde 2010 med en nyhed til patienterne. VacuMed hedder apparatet, der nemt og effektivt behandler kredsløbsforstyrrelser i fødder og ben. Ved hjælp af undertryk i vacuumrøret mobiliseres blodgennemstrømningen og frisk blod og ilt suges ned i underkroppen, mens arterier og vener genoptrænes optimalt. Behandlingen varer kun 30 min. og er helt smertefri.
”Behandlingen henvender sig i første omgang til personer med kredsløbsproblemer, som fx åreforkalkning og skinnebenssår, men også til sportsfolk, der med VacuMed opnår kortere restitutionstid og hurtigere heling af sportsskader”, forklarer kiropraktor Mogens Dahl. ”Og rent kosmetisk er behandlingen effektiv mod appelsinhud, så skulle det være problemet, er det bare med at komme en tur i røret inden strandsæsonen”, siger Mogens Dahl, hvis nyeste investering altså har fået kælenavnet ”røret”.

Peter Nissen har i godt 15 år lidt af nedsat følelse i begge fødder som følge af kredsløbsforstyrrelser i benene – en ret almindelig lidelse, som sætter en stopper for mange udfoldelser og generelt set nedsætter livsglæden. ”Det var, som om nerverne under fødderne sov. Jeg følte, at jeg gik ovenpå følelsesløse puder, hvilket gjorde mig usikker i forbindelse med fx tennis, som jeg så holdt helt op med. Også løb og lange gåture måtte jeg stoppe med. Nu er jeg ikke typen, der bare accepterer den slags og der findes vist ikke det, jeg ikke prøvede for at få følelsen tilbage i mine fødder; zoneterapi, akupunktur, massage hos massør, massage med særligt massageapparat, vandring i havvand, adskillige typer af skosåler, sko i alle afskygninger, ja, jeg gik sågar rundt med en uldsnor om anklen på anbefaling af en klog mand. Men intet hjalp, og selvom jeg med tiden vænnede mig til at gå omkring på mine luftpuder, kom jeg aldrig rigtig i gang med at dyrke sport igen. Jeg følte mig simpelthen usikker og var bange for at falde, idet jeg ikke havde kontakt med underlaget”.
Men så fik Mogens Dahl sit VacuMed-apparat hjem og Peter var en af de første patienter i røret.
”Allerede efter anden behandling oplevede jeg en stor effekt. Nerverne var blevet aktive igen. Jeg blev så begejstret, at jeg skyndte mig ned på strandpromenaden og gik mig en tur på godt fem kilometer. Jeg nød hvert et skridt, fordi jeg kunne føle, hvordan mine fødder og tæer havde kontakt med fortovet”.

Peter Nissen har nu fået to behandlinger i røret om ugen i fem uger, og det ser ud til, at effekten holder. ”Nu skal vi selvfølgelig se, hvordan det går, men umiddelbart ser det ud til, at VacuMed har en temmelig omgående og langvarig effekt. Måske er det nødvendigt med en månedlig vedligeholdelsesbehandling, men det lader vi tiden vise”, siger Mogens Dahl.

”Jeg kommer gerne hver uge, hvis det er det, der skal til for at få det så godt efter mange år med en irriterende lidelse”, slutter Peter Nissen, inden han løber ud ad døren på sine ”nye” fødder, der nu fint holder til 10 kilometer langs stranden.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa