Allergisæsonen er på trapperne

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


 

Man skelner mellem forskellige kategorier af allergier, selv om de grundlæggende opstår af én og samme årsag. Vort immunforsvar beskytter os ved at skelne mellem de udefrakommende stoffer, der er gode for os og dem, der skader os. Dem der skader os, udsletter immunforsvaret med det samme. En sund krop har et stærkt immunforsvar og derfor bliver du ikke syg, selv når resten af nationen lægger sig med influenza. Men hvis immunforsvaret af forskellige årsager er belastet, kan der let opstå fejlreaktioner. Da det er immunforsvarets opgave at passe på os, vil det hellere overreagere end slet ikke reagere. Så jo mere immunforsvaret bliver belastet, jo flere overreaktioner vil det give dig. Det reagerer altså nu på noget, som en sund og rask krop slet ikke ville bemærke. Og det er det, vi kalder allergi. Fortsætter belastningen gennem mange år, kan det udvikle sig til en multiallergi. Der er immunforsvaret blevet så overaktivt, at det begynder at reagere på stoffer, der bare minder om det, du oprindeligt var allergisk overfor.
Antallet af personer, der lider af allergi er steget voldsomt de sidste 30 år og der er ikke længere nogen tvivl om, at allergi er en konsekvens af den måde, vi lever og har indrettet os på. Det er dagens gode nyhed, for det betyder nemlig, at der er rigtig meget, du selv kan gøre for enten at lette eller til og med komme af med allergien. Først og fremmest skal du styrke dit immunforsvar. Det kan umiddelbart virke underligt, at man skal styrke immunforsvaret, når det løber løbsk, og man kunne fristes til at tro, at man i stedet skulle hæmme immunforsvarets reaktioner.
Og det er lige præcis her, vejene skilles mellem konventionel medicin og holistisk medicin. Som naturlæge ser jeg på kroppen som en helhed. Derfor ser jeg en patient med allergi som et menneske med et immunforsvar, der er i underskud og derfor overreagerer – præcis som man kan overreagere, når man er overtræt pga. mangel på hvile. Den holistiske løsning er altid at møde behovet. Ved overtræthed tilfører du det, kroppen mangler ved at gå i seng, ved allergi tilfører du det, immunforsvaret mangler.
I klinikken behandler jeg typisk allergier med injektionsterapi med homøopatisk medicin. Medicinen beroliger vævet, lindrer den allergiske reaktion og letter med det samme. Samtidig styrker injektionsterapien immunforsvaret og gør kroppen mere modtagelig for de tilskud, den mangler. Derfor skal patienten også supplere med forskellige tilskud i den rette dosis. Bl.a. har både E-vitamin og C-vitamin, i den rette dosis, anti-allergiske egenskaber og sænker blodets indhold af histamin. Tager du dem sammen, forstærker du effekten af dem. Et andet vigtigt punkt i behandling af allergi er kosten. Desværre er der ingen generelle rettesnore at gå efter, da kostændringerne ved allergi er meget individuelle. Man skal nemlig lede efter krydsreaktioner efter stoffer, der minder om det, immunforsvaret reagerer på.

Jeg ønsker alle et stærkt immunforsvar og et allergifrit forår.

Af Frederick Damore, naturlæge

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa