Det danske magasin i Spanien
MezzaNotte – Restaurant med speciale i libanesisk og italiensk mad, der udfordrer smagsløgene

MezzaNotte - Restaurant med speciale i libanesisk og italiensk mad, der udfordrer smagsløgene

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Man må i dag lægge øre til meget brokkeri over standarden på Kystens restauranter. Udtalelser som "maden og servicen var da udmærket, men ikke set i forhold til prisen, så det er nok ikke et sted jeg besøger igen", bliver stadig mere almindelige. På restaurant MezzaNotte på strandpromenaden i Fuengirola lytter man til den generelle utilfredshed over restaurationsbranchen og gør specielt meget ud af, at både maden, servicen, priserne og miljøet ligger på et fornuftigt niveau, der lever op til gæsternes forventninger.

Europa mødes Mellemøsten
MezzaNotte er trods sit italienske navn, der betyder midnat, en restaurant, hvor fokus ligger ikke blot på italienske med hjemmelavede, sprøde pizzaer, der får alle med forkærlighed for italiensk mad til at spise til bristepunktet, men også et stort udvalg af libanesiske delikatesser. Selvom det på den politiske scene synes umuligt at forene Europa med Mellemøsten, så er det lykkes MezzaNotte på bedste vis at forene disse forskellige områders specialiteter og skabe en spændende menu, der kombinerer det bedste fra begge regioner.
På restaurant MezzaNotte serveres der alt fra tapas med et libanesisk touch til ægte italienske pizzaer, som Mama Italia ville lave dem, til fiskeretter, pasta og kødretter hvoraf en stor del er grillede.
MezzaNotte er ejet af svensk-libanesiske Mike, som efter mange års drømme om et liv i restaurationsbranchen i Spanien, tog tyren ved hornene og etablerede MezzaNotte.
Der var aldrig tvivl om, at restauranten skulle ligge med udsigt til Middelhavet, og derfor valgte Mike at opstarte restauranten på strandpromenaden i Fuengirola kun 500 meter fra havnen i retning mod Castillo Sohail. Livet på strandpromenaden er ofte hektisk med masser af liv om dagen, mens der falder en fredelig stilhed over området efter mørkets frembrud, der kun brydes af bølgernes brusen i havet. Med sin afslappende chill-out stil er MezzaNotte et perfekt sted at geare ned både ved højlys dag og om aftenen, hvad enten det blot er for at nyde en god kop kaffe eller en af de mange lækre, varme retter. Hvis man skal holde en privat fest, kan MezzaNotte som noget nyt også sørge for maden med den nye catering-service til både små og store selskaber.

Teamet bag de spændende retter
I køkkenet står Mike, som tilbereder alle retter med en fast men kærlig hånd. Han assisteres af David, der anses for at være en af Kystens bedste kokke, og det er ikke usandt, når det siges, at hver eneste ret er kreeret med stor professionalisme og en stor forkærlighed for eksperimenterende kogekunst. Efter selv at have nydt forskellige af MezzaNottes retter er denne restaurant uden tvivl i særklasse, for selvom der findes mange gode restauranter på Kysten, er det sjældent, at man virkelig kan smage, at maden er lavet med følelse. Nu er jeg ikke en person, der er specielt vild med mad, der ikke smager. Jeg er til stærk mad, og hvad det angår, er MezzaNotte en af de bedste restauranter, jeg har gæstet i længere tid. Det kendetegnende for MezzaNottes retter er en god krydret og rund smag, det samtidigt prikker lidt på tungen, uden at der står flammer ud af næsen. Af restaurantens mange retter havde jeg fornøjelsen af at prøve Shish Osmaly og Shish Tawoak.

Shish Osmaly er grillet, hakket kød serveret med en creme af sesamfrø, og pitabrød dyppet i mediumstærk chilisauce. Denne ret ligger på den mere stærke ende af skalaen pga. chilien, men er man til en god blanding af krydret og stærk mad, er den helt fantastisk. Kødet har en dejlig smag, der afbalanceres godt med den runde aroma fra cremen med sesamfrø. Prikken over i’et er chilien, der får smagsløgene til at åbne sig, og tage godt imod rettens mange smagsvarianter.

Shish Tawoak er grillstegt kyllingebryst udskåret i 4-5 små stykker omsvøbt af tyndt pitabrød serveret med krydrede kartoffelbåde og en frisk salat med rødbedemayonnaise. Specielt for denne ret er, at kyllingen har ligget i en krydret marinade i 2 dage, der betyder, at smagen er trukket helt ind i kødet. Pitabrødet suger den overskydende saft fra kyllingen, hvilket giver brødet en vidunderlig smag.

Til ovenstående to retter anbefales husets rødvin, der har en rund og kraftig smag eller de mange nye vine fra Museo de Vino i Mijas, der har sammensat en hel speciel samling af både, rød-, hvid- og rosévine.

Som afslutning på en spændende og anderledes madoplevelse anbefales man at prøve MezzaNottes kaffe, der anses for at være byens bedste. Udsagnet kommer fra kunderne, der efter at have prøvet kaffen hos MezzaNotte vender tilbage med jævne mellemrum for at nyde endnu en kop eller en god frokost eller middag i aftenskumringen. Hvis man bare skal ud og have en hyggelig aften i byen med vennerne, er MezzaNottes udendørs lounge det perfekte sted at nyde et glas vin, en kold øl eller en tropisk cocktail.

Det er længe siden, at jeg sidst har spist så god mad, som den der serveres på MezzaNotte. Jeg kan derfor kun anbefale, at man selv prøver den, og er sikker på at andre vil have samme positive oplevelse som jeg.

God appetit!

MezzaNotte
Paseo Marítimo 10
Edificio Saturno
Fuengirola

For bordbestilling ring 952 59 20 14 eller se restaurantens hjemmeside www.mezza-notte.es.

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa