Det danske magasin i Spanien
Rekord på rekord – La Peña de Dinamarca fylder Casa Danesa til fodbold-gys

Rekord på rekord - La Peña de Dinamarca fylder Casa Danesa til fodbold-gys

Det er aldrig sket før, at henholdsvis 170 og 160 mennesker har valfartet til arrangementer i restaurant Casa Danesa i den danske klub Club Danes på Mijas-vejen.
Det skete henholdsvis den 5. og 9. oktober til Tv-aftenerne med de danske VM-kvalifikationskampe i fodbold mod Portugal og Albanien – begge med gyser-resultatet 1-1. Og den 10. og 14. oktober, hvor modstanderne i de afgørende kampe er arvefjenden Sverige og Ungarn, byder succes-arrangøren La Peña de Dinamarca på hele tre Tv-skærme. Der forventes mere end 200 mennesker.
De sidste 14 dage har budt på den ene tilmelding efter den anden i Casa Danesa, der serverer velsmagende danske retter, og som til Portugal-kampen sørger restauratør Thomas Schou lørdag den 10. for musik og dans efter sidste dommerfløjt. Det er den populære engelske sanger Ian, der spiller op.

Som ved EM i Sverige i 92
”Og det bliver forhåbentlig til den helt store sejrsfest,” lyder det fra formanden for La Peña de Dinamarca, Eddie Møller. ”Slår Danmark svenskerne denne aften, er Danmark klar til VM-slutrunden i Sydafrika næste sommer. Ellers udsættes vi for endnu en gyser mod Ungarn.
Mens vi ikke var helt tilfredse med Danmarks resultat i Albanien er vi meget begejstret for Casa Danesa. Vel tilberedt mad og en eminent betjening. Vi har og hører kun lovord”.
”På disse aftener mindes jeg de festlige tider i 1992, hvor Danmark blev europamester,” fortæller forsikringsmanden Ole Kirkemann. ”Da samledes vi også i Casa Danesa til forrygende fodbold, og da mesterskabet kom i hus badede vi os i champagne…”.

Gæste-oplæg med kendte
Før opgørene mod Portugal og Albanien begejstrede den tidligere danske landsholds-kaptajn Henning Munk Jensen med sine oplæg. Den 10. oktober har La Peña de Dinamarca formået at få Malaga CFs nye danske spiller, Patrick Mtiliga, til at komme, hvad ikke mindst den autograf-hungrende ungdom glæder sig til. Den 14. kommer ex-landsholdsspilleren Niels Yde, som nu er på det populære stjernehold sammen med bl.a. Flemming Nielsen (fra OL-holdet i 1960 i Rom og senere professionel i Italien), Rene Henriksen (der blev pengespiller i Grækenland), og den legendariske Michael Laudrup. Holdet er netop vendt hjem fra kampe i Urbino og Arcona i Italien.
Den nu 65-årige Niels Yde er tandlæge og opnåede i sin tid ni kampe på det danske U 21-landshold og seks på A holdet. Han var anfører for ABs dengang så stærke hold og i hans tid på landsholdet nåede han at spille sammen med Henning Munk Jensen.
Ved arrangementerne i Casa Danesa har La Peña de Dinamarca i øvrigt stort held med at samle ind til Cudeca – cancerhospicet i Benalmádena – ligesom sweepstakes er populære. I september var personalet fra Simzars Estates i øvrigt så dygtigt til at tippe, at de begge aftener tog hjem med gevinst.

De kommer
Patrick Mtiliga – stiller op til svenskerkampen den 10. oktober

Niels Yde – er klar til sin vurdering den 14. oktober.

Svend Gehrs: Vi slår Sverige
”Det kan godt gå hen og blive en gevaldig gyser i den sidste kvalifikationskamp mod Ungarn. Dog håber – og tror – jeg, at Danmarks VM-skæbne er afgjort efter kampen mod Sverige.
Vore spillere kan squ da ikke blive ved med at spille så slapt og uopfindsomt som mod Albanien. Og da slet ikke i Parken i København – og når modstanderen hedder Sverige.
Jeg håber, at alle til arrangementerne i Casa Danesa får nogle hyggelige aftener”.
Således siger en af de bedste fodboldkommentatorer gennem tiderne, Svend Gehrs, til La Danesa.
Med sin store interesse for golf gæster han her i sin tredje alder ofte Costa del Sol med smutture til La Rosaleda stadion for at se Málaga CF i La Liga.

Før de to afsluttende spillerunder i Danmarks VM-kvalifikationsgruppe er stillingen i denne i øvrigt:
Danmark…… 18 point
Sverige…….. 15 point
Portugal……. 13 point
Ungarn…….. 13 point
Albanien …… 7 point
Malta ………. 1 point
Vinderen af gruppen går direkte til VM-slutrunden i Sydafrika næste sommer, mens nummer to skal ud i de såkaldte play off-kampe mod en toer fra en anden europæisk gruppe.

Slutprogrammet i Danmarks gruppe ser således ud:
10. oktober:
Danmark – Sverige
Portugal – Ungarn
14. oktober:
Danmark – Ungarn
Portugal – Malta
Sverige – Albanien
Tv-arrangementerne starter kl. 18,00 med dansk menu, to glas vin eller øl og vand for 20 euro.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.