Det danske magasin i Spanien
Vind over stress og spændinger

Vind over stress og spændinger

I midten af 2010’erne samlede en gruppe forskere nemlig alle de undersøgelser omkring vands helende evner, de kunne finde – og de konkluderede meget skråsikkert, at vandterapi i forskellige former har tydelige, beviselige effekter på en lang række sygdomme og lidelser.

Hvor koldt vand er fantastisk til at sænke kropstemperaturen og at mindske hævelsen efter skader, har varmt vand en lang række andre positive effekter for krop og sind.

Fald hurtigere i søvn

Varmt vand får kroppen til at slappe af, og den øgede temperatur forbereder os på at skulle en tur i drømmeland. Faktisk er bare 20 minutter under den varme bruser eller i den dejlige spa nok til at give din søvn et mærkbart løft.

Sænker blodtrykket

Varme generelt har vist sig at have en positiv effekt på blodtryk. Hvad end du foretrækker et langt brusebad eller et afslappende karbad, kan bare 15 minutter i varmt vand sænke dit blodtryk i flere timer – hvis du tager et varmt bad umiddelbart inden sengetid (for også at få gavn af det første punkt i artiklen her), kan blodtrykket endda være sænket betragteligt helt ind til, du vågner.

Kan reducere hovedpine

Mange typer hovedpine skyldes, at blodårerne til hovedet bliver indsnævret. Varmt vand får blodårerne til at udvide sig, så blodet nemmere kan løbe igennem – og sådan kan en tur i spaen faktisk lindre en mild hovedpine eller måske endda helt forhindre den i at bryde ud i fuldt flor.

Mindsker muskelsmerter og spændinger

Varme generelt kan hjælpe med at mindske smerter og spændinger i muskler i hele kroppen. Hvis man har et stillesiddende arbejde, kan det særligt være musklerne øverst på ryggen og i nakken, der er meget spændte, hvilket kan lede til træthed, hovedpine og dårlig holdning. Varmt vand er en blid og effektiv måde at få varme til hele kroppen, og hvis du bruger en spa med massagedyser, kan du endda få løsnet ekstra op for de spændte muskler.

Forbrænder flere kalorier

Når vores krop bliver udsat for varme, arbejder systemet hårdere for at holde kropstemperaturen på et sundt niveau. Når systemet arbejder, forbrænder vi flere kalorier. På den måde kan et afslappende bad eller en tur i spaen faktisk hjælpe dig med at holde styr på kalorierne, så du mindsker risikoen for at tage på i vægt.

Mindsker stress og giver bedre selvværd

Kom hjem fra arbejde eller en tur i det spanske land og tag et afslappende varmt bad. Når vores krop har det godt, får vores sind det nemlig også bedre, så ved at være god ved kroppen hjælper du også det, du har mellem ørerne.

Giver humøret et løft

Når vi sænker kroppen ned i et varmt bad eller tænder for bruseren, er vi som regel alene uden afbrydelser fra telefoner og tablets. Den idyl og ro, der følger med, har en mærkbar effekt på vores mentale tilstand. Vi bliver konstant bombarderet med alverdens budskaber og indtryk i den moderne verden. Derfor har vores hjerne brug for et afbræk i ny og næ – så næste gang, du føler, du har lidt meget om ørerne, så skab en lille oase af stilhed med et varmt bad.

Det er varmen der er afgørende

Når det gælder vandets helbredende virkning, er det varmen, der er det afgørende i mange tilfælde – og faktisk behøver varmen ikke komme fra vand.

Forskning viser nemlig, at fx regelmæssig besøg i sauna også kan have en lang række positive virkninger på samme måde som vand. Blandt andet har man fundet ud af, at mangeårig, regelmæssig brug af sauna kan sænke risikoen for at udvikle sygdomme som Alzheimers og demens.

Ydermere kan både varmt vand og brug af sauna øge fleksibiliteten og mobiliteten i kroppens led og muskler. Det kan være nyttigt hvis man fx har nedsat bevægelighed som følge af en gammel skade eller årenes trykken.

Infrarød sauna

Middelhavsklimaet lægger ikke ligefrem op til at sætte sig ind i en næsten 100˚C varm træhytte, som en traditionel sauna typisk er. Men moderne infrarøde saunaer fungerer anderledes end klassiske saunaer.

En traditionel sauna får sin varme fra saunasten, der så spreder varmen i kabinen. En infrarød sauna sender derimod ufarlige, infrarøde stråler direkte mod brugeren. Den infrarøde varme går dybere ind i kroppen og giver en markant hurtigere opvarmning.

Samtidig bliver kabinen ikke nær så varm som en traditionel sauna – en infrarød kabine bliver sjældent varmere end 45˚C, så mange vil opleve, at det er mere behageligt at trække vejret i en infrarød sauna.

Så det er altså varmen, der er det afgørende for de gavnlige og lindrende effekter for krop og sind. Om varmen så kommer fra en spa, en sauna eller noget helt tredje er et spørgsmål om smag for den enkelte.

Nordisk kvalitet med 20 års erfaring

Nordkap Living Spa y Baño udspringer fra SPA Kompagniet, der har hjemme i Danmark lige nord for Aarhus. Lige siden starten af de nye årtusinde har SPA Kompagniet leveret spa, sauna og tilbehør til badeværelset, og med vores fire showrooms i Danmark og en webshop i Sverige er tiden nu kommet til Spanien.

Bag de store glaspartier i vores 800 m2 store lokaler i Mijas Costas-distriktet sydvest for Málaga får du et indblik i vores store sortiment af alt fra svømmespa til infrarøde saunaer. Med et stort nærliggende lager har vi desuden et bredt udvalg af reservedele.

Vores topprofessionelle rådgivere står klar til at hjælpe dig med eventuelle spørgsmål, og kan selvfølgelig også hjælpe til med levering.

Gør noget godt for din krop og dit sind – hos Nordkap Living Spa y Baño har vi det, du skal bruge!


Nordkap Living

C/ Verónica 13

29651 Mijas

Tel. +34 683 427 904

info@nordkapliving.es

www.nordkapliving.es

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.