Det danske magasin i Spanien

Så blev det december. Julen står for døren og endnu et år synger på sidste vers.

Selv har jeg for vane at analysere årets begivenheder og samtidig sætte nye mål for det nye. Vi lever i en underlig tid, hvor mange ydre omstændigheder giver udfordringer og konstant spænder ben for vore drømme og forventninger. Ufred i verden skaber uro og mange føler sig utrygge og er bange for, hvad fremtiden må bringe.

Året slukker og lukker med konflikter i verden omkring os og vi lever med uvished om, hvordan vi får styr på aggressionerne og genvundet freden. Men lad os for en stund glemme verdens ulykker og finde det gode julehumør frem.

Málaga er en perfekt by at kickstarte julehumøret i. I denne udgave af magasinet får du La Danesas guide til, hvordan man kan tanke helt op på julestemningen i løbet af en enkelt dag i den hyggelige by, som viser sig fra sin smukkeste side i december måned, hvor yndige julelys og lyskonstruktioner udsmykker det meste af bymidten, ligesom at butikkernes udstillinger naturligvis er særligt julede.

Når vi står med bøjede nakker og åben mund og beundrer de fantastiske julelys, der udgør en farverig himmelhvælvning over calle Larios i Málaga centrum, tænker de færreste af os over, hvem der leverer julestemningen. De tusindvis af LED-pærer sammensat i fantasifulde mønstre er ikke fabrikerede på julemandens værksted – det er Iluminaciones Ximénez, et driftigt Córdoba-firma, der står bag. Læs om Iluminaciones Ximénex der leverer dekorativ belysning i storbyer verden over fra Las Vegas til Hong Kong.

I år skal det være. Slut med at ryge. Ikke spise så meget slik. Drikke mindre. Dyrke mere motion. Leve sundere. Tabe x antal kilo. Ens egne ambitioner plejer nytårsaften at stige proportionalt med indtagelsen af alkohol og det obligatoriske glas champagne. Der er næsten ingen grænser for, hvordan vi vil forbedre os. I år skal det være. I år bliver det anderledes. Men de fysiske tømmermænd dagen derpå følges ofte af moralske skrupler. Sagde jeg virkelig det? Lovede jeg godt nok mig selv det? Var der mon andre, der hørte det? La Danesa giver dig en guide til, hvordan du holder dine nytårsforsætter.

Los Cahorros de Monachil er en af de mest populære vandreruter i hele Granadaprovinsen, og det er den med rette, for det er en eventyrlig rute, der fører igennem et vildt og storslået bjerglandskab, hvorigennem floden Monachil, over millioner af år, har skåret sig vej på en spektakulær måde. Det er ikke en rute for pylrehoveder, skvatnagler og sofahængere, for ruten kræver både kondition og gode nerver, balancekunst og mod, men har man det, er det en uforglemmelig oplevelse. Tag med Else Byskov på vandretur i Los Cahorros de Monachil.

I månedens ”Vi møder veteranerne” kan du møde Pernille Kaas. Hun klarede sig fint på sin handelsuddannelse – men ikke i spansk. Det skulle der gøres noget ved. For sin SU kunne hun i 1991 komme fire måneder på sprogskole i Málaga. Sprogkurset udviklede sig til en rejse, som langtfra er slut. Pernille Kaas kom nemlig aldrig hjem igen. Læs om Pernilles spændende rejse inde i magasinet.

Hvis man ikke er ”zero waster”, er det højst sandsynligt, at man hver dag producerer affald af forskellig slags. Fra Danmark har vi længe været vant til at sortere både almindeligt husholdsningsaffald samt grovaffald og andet som elektronik, møbler m.m.

Men hvordan fungerer det her på Costa del Sol? Få svaret inde i magasinet.

Disse og andre spændende emner kan du finde i månedens udgave af La Danesa. Har du lyst til meget mere, kan du tilmelde dig onlinetjenesten DanesaPlus+ der byder på daglige nyheder, masser af spændende artikler og en række attraktive medlemsfordele.

Tilmeld dig på www.ladanesa.com

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.