Det danske magasin i Spanien
Spaniensdansker laver dokumentar om Málagas gastronomi

Spaniensdansker laver dokumentar om Málagas gastronomi

Han har lavet dokumentarfilm om den 172 år lange ”krig” mellem Danmark og Spanien – og han har instrueret teaterstykket om mødet mellem Asta Nielsen og Hitler. Nu kaster multikunstneren Jorge Rivera sig over kogegryderne. Det er helt præcist den klassiske Málaga suppe ”Gazpachuelo”, der har vakt hans interesse. Idéen kom, da han i en konkurrence skulle lave mad med sin bedstemor. ”Man siger, at vi bliver, hvad vi spiser. Men egentligt er vi, hvad vi koger. Gazpachuelo-suppen er nok Málagas mest ikoniske ret, selvom den er ganske ukendt udenfor bygrænsen,” fortæller Jorge Rivera til La Danesa. Han mener, suppen er et lille stykke lokal historie, som fortjener lidt større opmærksomhed. 

Jorge Rivera flyttede i 2003 til København med sin danske kæreste. Dét der skulle have været et sabbatår endte som et 15-årigt langt eventyr. Den kreative spanier sugede den danske kultur til sig og blev via sin musik, teater og virke på Nørrebros Teater en lille del af det københavnske kulturliv. ”For et par år siden dukkede trangen til Spanien atter op i mig, og jeg valgte at flytte tilbage. Men en del af mig vil altid forblive dansk,” forsikrer han. Ved hjemkosten blev han hurtigt mindet om de store sociale og økonomiske problemer, som Spanien slås med – selvom finanskrisen er et overstået kapital. ”Problemerne er endnu større nu grundet Coronakrisen. Køerne ved de offentlige spise- og madudleveringssteder, også kaldet suppekøkkener, er længere end nogensinde. Derfor doneres 50 procent af indtægterne fra min kommende dokumentar om Gazpachuelo til suppekøkkenet ”Yo soy tú” i Málaga,” slutter Jorge Rivera. 

Dokumentarfilmen om den klassiske Málaga ret ”Gazpachuelo” har online præmiere i november. Teaseren til filmen kan ses på gazpachuelo.com 

Jorge Riveras andre værker kan ses på jrivera.eu 

Her kan du også se mere om dokumentaren ”The Longest War” – den 172 år lange krig mellem Danmark og Spanien.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.