Det danske magasin i Spanien
Seværdigheder i Rom – det skal du se i den historiske by

Seværdigheder i Rom – det skal du se i den historiske by

ADVERTORIAL

Dette indhold er sponsoreret.

Rom er en af verdens mest besøgte byer, og det er ikke uden grund. Byen bugner med historie, kultur, arkitektur og masser af spændende seværdigheder. Når man besøger Rom for første gang, kan det være svært at finde ud af, hvilke seværdigheder man skal prioritere at se. Derfor får du her en liste over, hvad du bør besøge. 

Spring endeløse køer over til Vertikanstaten ved at købe billetter hjemmefra

Vertikanstaten er en af Roms mest kendte seværdigheder, og hvert år kommer tusindvis af mennesker for at se Peterskirken med kuplen, Peterspladsen og Vatikanmuseerne med det Sixtinske Kapel. Vatikanmuseerne huser nogle af verdens mest berømte kunstværker, såsom Michelangelos skulptur “David” og Rafael Santis maleri “Skabelsen af Adam”.

I det Sixtinske Kapel kan man se Michelangelos berømte freskoer. Det er let at komme til Vertikanstaten, og man kan købe billetter hjemmefra på hjemmesiden hellotickets. Ved at købe billetter hjemmefra slipper du for uendelige køer, og på den måde får du mere ud af din ferie i Rom. Du kan desuden overveje at købe billetter med rundvisning.
Rundvisningen giver dig mulighed for at opleve Vertikanstaten på en helt anden måde, og du vil få et indblik i de mange historiske værdier, der er gemt her.

Spis lokal mad og drik lokale vine

Italien er blandt andet kendt for landets mad- og vinkultur, og det er noget af det første, mange tænker på, når man hører Italien nævnt. Italiensk mad byder på masser af smag og variation, og der er noget for enhver smag. De fleste italienske retter bygger på enkelheder, hvor få ingredienser spiller sammen og skaber en helstøbt smagsoplevelse. Dette gælder især de klassiske italienske pastaretter som spaghetti carbonara eller lasagne.

Men selvom de fleste italienske retter er enkle i deres opbygning, så er det ikke desto mindre vigtigt at bruge de rigtige ingredienser. Og her kan det være svært at finde de helt rigtige råvarer i Danmark. Derfor anbefales det ofte at spise lokal mad, når man besøger Italien, både fordi man får den bedste smagsoplevelse, men også fordi man støtter de lokale producenter.

På samme måde kan det anbefales at drikke lokale vine, da der findes et hav af forskellige italienske vine. Nogle af verdens bedste vine kommer fra Italien, så hvis du har mulighed for at drikke lokale vine under dit besøg i Italien, så gør det. 

Gå på opdagelse i Roms mange hyggelige kvarterer

Trastevere er et af Roms mest hyggelige kvarterer og ligger på den vestlige side af floden Tiber. Her finder man masser af små hyggelige gader, hvor der er masser af butikker, cafeer og restauranter. Det er et meget livligt kvarter, og især om aftenen bliver det fyldt med mennesker der nyder en øl eller vin på en af de mange hyggelige torve. Trastevere er et godt sted at starte sin opdagelse af Rom, da man her kan finde alt hvad man behøver for at nyde sin ferie.
Monti ligger lidt nord for Trastevere og er et andet hyggeligt kvarter i Rom. Her finder man igen masser af små butikker og caféer, men Monti er mest kendt for sine antikvitetsbutikker. Hvis man leder efter en unik souvenir fra Rom, kan man med stor sandsynlighed finde den i Monti. Testaccio ligger lidt syd for centrum og byder på en helt anden atmosfære end de to andre kvarterer. Testaccio er mest kendt for sin markedsplads La Terrina, som bugner med friske råvarer fra hele Italien. På La Terrina kan man handle ind til sin madpakke eller have en picnic i parken bagved.

Slap af i en af Roms mange parker og nyd roen

Roms mange parker byder på en masse forskellige oplevelser. Du kan finde små oaser af ro, hvor du kan slappe af og lade batterierne op. Du kan også finde større parker med masser af aktiviteter for børnene. Der er noget for enhver smag, så uanset om du er til ro og fred eller action og fart, kan du finde det i Roms mange parker. En af Roms mest populære parker er Villa Borghese, der ligger midt i byen.

Rom er en af de mest besøgte byer i Europa, og det er ikke uden grund. Byen har utallige seværdigheder, der hvert år tiltrækker turister fra hele verden. 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.