Det danske magasin i Spanien
Savsmuldstæpperne i Elche de la Sierra

Savsmuldstæpperne i Elche de la Sierra

Elche de la Sierra er en kommune i Albacete-provinsen beliggende i regionen Castilla-La Mancha. I syd grænser regionen op til Andalusien og mod øst til Murcia og Valencia. Stedet er mest kendt for sine “savsmuldstæpper”, som hvert år pryder torvet og de smalle gader i slutningen af ​​maj.

Ifølge den seneste folketælling fra 2020 har den lille by cirka 3.500 indbyggere. Byen er omgivet af frodig og smuk natur takket være Rio Segura, der flyder gennem området. Udover at passe alle de grønne områder sørger eleven også for rigeligt med vand til landsbyens udendørs dræn. Det kommunale vaskeri er samlingspunkt for mange af byens kvinder. Men selvom denne måde at vaske tøj på er både social og behagelig, så er den tung for både ryg og arme. Vi fik at vide, at flere og flere får installeret vaskemaskiner.

Landsbyens hovedattraktion er de farverige “tæpper”, der hvert år i slutningen af ​​maj pryder byens smalle gader. Det hele startede den 28. maj 1964, da ti unge mænd sneg sig ud af deres hjem og lavede forskellige “tæpper” af spåner, som de selv havde farvet. I månedsvis havde de holdt hemmelige møder om, hvordan de kunne få affaldet fra byens træleverandører til at blive farvet og derefter for at glæde deres medborgere, når de forlod deres huse. Målet var at skabe en “eventyrvej” for de optog, der skulle finde i byen.

Nogle af de unikke tæpper er limet på paneler, der hænger på Museo de Alfombras i centrum af byen. Her er også de kæmpestore krukker, der stadig bruges, når savsmuldet skal farves.

http://www.turismocastillalamancha.es/patrimonio/elche-de-la-sierra-77031/

Fakta:

Elche de la Sierra ligger i Albacete-provinsen i Castilla la Mancha (og må ikke forveksles med Elche i Alicante-provinsen).

Ved den sidste folketælling havde Elche de la Sierra cirka 3.500 indbyggere.

Hvert år i slutningen af ​​maj pyntes byens gader med blomstrede “tæpper” lavet af farvet savsmuld. Fliserne kommer fra det lokale savværk og fordeles i store krukker med forskellige farver maling. Herefter tørres fliserne, inden de lægges i pæne mønstre i de smalle gader.

Arrangementet tiltrækker et stadigt stigende antal turister.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.