Det danske magasin i Spanien
Sådan fejrer vi jul i år!

La Danesa har spurgt en række danske erhvervsaktive om deres liv under Coronakrisen og til, hvordan de tænker at fejre jul i år.


Sandie Nielsen, Sanger

Hvordan, tænker du, din jul bliver i år? 

Det bliver selvfølgelig anderledes i år, men jeg har tidligere fejret juleaftener i Spanien med venner – og gør det glædeligt igen. Julefrokoster bliver der nok ikke mange af. Jeg tænker, vi laver en “online” julefrokost i stil med påskefrokosten under vores lockdown i foråret.

Hvad ønsker du dig i julegave?

Det har jeg slet ikke tænkt på. Men jeg ønsker mig selvsagt, at vi snart får Coronavirussen ud af verden.  

Hvordan har du omstillet dig under de “nye tider”?

Jeg har online sangtimer med elever fra musikskolen, og har taget ekstra jobs i disse tider. Det er alt sammen online. Det er en omvæltning at være så meget hjemme, når man er vant til at være ude hele tiden – både med min musik og socialt. Til gengæld har jeg haft tid til at lave en masse ny musik, og det er noget jeg har savnet.

Sara Lopez Petersen, Málaga Ferieboligudlejning

Hvordan, tænker du, din jul bliver i år? 

Firmajulefrokosten har vi valgt at udskyde til næste år. Privat holder vi jul med det antal personer, vi må samles. Traditionen laver vi ikke om på.

Hvad ønsker du dig i julegave?                                                                             En vaccine så vi kan komme tilbage til normalen. Costa del Sol føles trist ude alle vores glade turister.  

Hvordan har du omstillet dig under de “nye tider”?                                      Vi har selvsagt haft meget få udlejninger. Til gengæld har vi haft nogle gode boligsalg og renoveringer, så i det store hele ser det fornuftig ud. Vores humør fejler bestemt ikke noget, og privat hygger vi med familien. Men vi glæder os gevaldigt til at komme mere ud og støtte de trængte barer og caféer.

Jane Naundrup, Finca Naundrup

Hvordan, tænker du, din jul bliver i år? 

Det bliver en meget stille julemåned, da vi ikke har nogen gæster her på vores sportscamp og hotel. Vi rejser til Danmark for et par festlige julefrokoster og fejrer juleaften her i Spanien. Vi rejser ofte i julen, da det er vores eneste mulighed for at holde ferie, men sådan bliver det desværre ikke i år.  

Hvad ønsker du dig i julegave?

Normale tilstande… og en tiger.

Hvordan har du omstillet dig under de “nye tider”?

Det har været lidt af en rutchetur. Det som vi har brugt 11 år om at bygge op står pludselig stille. Det har tvunget os til at tænke anderledes, og vi har godt gang i en ny og forbedret forretningsmodel. Vi har nogle rigtig gode folk med os og har en god base, så vi skal nok overleve.

Nana Norrbom, kosmetolog

Hvordan, tænker du, din jul bliver i år? 

Julemåneden bliver mere stille i år, men når først gløggen er sat over, skal julestemningen nok komme frem. Jeg planlægger at se vores venner i små grupper og pynter også hjemmet op. Måske laver jeg en Gertruds And i år – hvem ved? Epidemien får ikke lov til at ødelægge min jul.

Hvad ønsker du dig i julegave?

Jeg ønsker mig altid mest bløde pakker – specielt i år da ”hyggetøjet” blev godt slidt under nedlukningen. En god bog og parfume står også på min ønskeliste.  

Hvordan har du omstillet dig under de “nye tider”?

Jeg har arbejdet som vanligt og haft mange dejlige kunder. Men jeg har måttet lave kampagner og annoncere mere end vanligt. 

Privat har jeg været lidt mindre social – men mere familiær. Vi har gået flere lange ture og set mere Netflix end nogensinde. 

Anne Bjerngaard, rejseleder

Hvordan, tænker du, din jul bliver i år? 

Min jul i år bliver præget af, at min far på 92 år ikke har kræfter til selskabelighed. Jeg er sammen med mine døtre, svigersønner og børnebørn hvert andet år i Danmark og ofte står jeg for madlavningen og de unge lægger hus til. Glæder mig til juleaften.

Hvad ønsker du dig i julegave?

Tja! Julegaver er ikke vigtige, men det ville være fantastisk at vide, at min familie kan komme på besøg til sommer. Det ville være den største gave.

Hvordan har du omstillet dig under de “nye tider”?

Ved nedlukningen stod jeg midt i en mindre opgave som rejseleder. Da jeg har været på vej ud af arbejdsmarkedet i flere år, besluttede jeg, at det nu er slut. Det har sparet mig for bekymringer om, hvornår jeg kan fortsætte. Men det fjerner ikke bekymringen for andre. 

Bo Rosenkilde, læge

Hvordan, tænker du, din jul bliver i år?

Julen bliver god i år. I familiens skød som vanligt. Julefrokosterne bliver desværre ikke som de plejer, men vi finder nok på noget.

Hvad ønsker du dig i julegave?

Artige børn (og dansk mink)

Hvordan har du omstillet dig under de “nye tider”?

Jeg har ikke omstillet mig så meget. Arbejdsmæssigt har jeg rigeligt at lave. Privat har jeg været på ferie i Nordspanien i sommer og i sidste måned var jeg i Sevilla – uden at få en Covid-19 med mig hjem i bagagen.

Emma From, Got2Get

Hvordan, tænker du, din jul bliver i år?

Juleaften fejres med min mand, vores børn og mine forældre. Vi kommer til at savne min søster og hendes familie som er i Sverige og min mands familie, som er i Norge. Firmajulefrokosten springer vi over i år. Til gengæld bruger vi lidt ekstra på julegaver til personalet. 

Hvad ønsker du dig i julegave?

Alt andet end ansigtsmasker og håndsprit. 

Hvordan har du omstillet dig under de “nye tider”?

Vi er alle tilbage på kontoret med to meters afstand, temperaturmåling, åbne døre og vinduer og brug af handsker ved kaffemaskinen. Ingen elevator brug, ingen high fives og ingen kan dele udstyr. 

Med skolesøgende børn er der rigeligt med logistik og kaos på privatfronten. Ungerne går i skole 3 timer om morgenen den ene uge, og 3 timer om eftermiddagen den næste. Vi tager det i stiv arm. Teenager fighten, om hvor længe man må være ude om aftenen, har Pedro Sánchez heldigvis overtaget.

Vibeke Toustrup Bonne, Handelsbanken

Hvordan, tænker du, din jul bliver i år?

Jeg håber inderligt, jeg kan komme til Danmark for at fejre jul med familien – præcis som jeg plejer. Julefrokosterne kommer vi nok til at vente med til næste år, selvom jeg komme til at savne dem gevaldigt.

Hvad ønsker du dig i julegave?

At vi får styr på denne epidemi og snart får vores dejlige hverdag igen. Jeg ønsker mig også, at der snart kommer en god vacciner til alle som har brug for, og ønsker, den.

Hvordan har du omstillet dig under de “nye tider”?

Jeg har fulgt alle myndighedernes anbefalinger både arbejdsmæssigt og privat. Der ligger snart mundbind og håndsprit alle vegne – men fred være med det. Jeg har tilpasset mig de nye forhold, men det er ingen hemmelighed, at jeg længes efter mit ”gamle” sociale liv og at kunne spise ude om aftenen. 

Line Lysten, Red Line Company

Hvordan, tænker du, din jul bliver i år?

Min jul bliver lige her – under palmerne på vores bjerg i Coín. Normalt tager vi til Danmark og besøger familien i frostvejr, men i år er det for besværligt at planlægge nogen form for rejse. Så vi skyper med familien og skåler i god spansk rødvin dem vej rundt. 

Hvad ønsker du dig i julegave?

At verden i 2021 bliver normal igen. At vi alle kan vende tilbage til en verden hvor vi igen kan rejse, kramme, grine, synge, danse og være sammen igen – uden at skulle holde afstand.  

Hvordan har du omstillet dig under de “nye tider”?

Jeg har lært at være endnu mere taknemlig for de små ting. Taknemlig for at kunne tage på arbejde, gå en tur, spise frokost på en restaurant og for at min søn kan komme i skole. Jeg tager én dag ad gangen, fokuserer på de gode nyheder og stoler på, at alt nok skal blive godt igen.

Ole Asmussen, Pub Branigans

Hvordan, tænker du, din jul bliver i år?

Jeg springer julefrokosterne over og juleaften hygger jeg med min dejlige kone, Maria. Her på pub’en er det umuligt at forudse, hvad der kommer til at ske. Måske lukker myndigheder os helt ned. Måske kan vi holde åbent (næsten) som normalt.

Hvad ønsker du dig i julegave?

Jeg tror, vi alle har samme ønske i år: at alt omkring Covid-19 snart bliver et overstået kapitel. Jeg skiller mig ikke ud fra mængden. 

Hvordan har du omstillet dig under de “nye tider”?

Privat har jeg fået mere tid til min kone og de nærmeste venner. Det er fint. På pub’en har jeg halveret mængden af borde indenfor og gjort lidt mere ud af terrassen, hvor jeg blandt andet har fået varmeovne. Men jeg holder kun åbent fredag, lørdag og søndag. Her i Torremolinos er der ikke folk til mere lige nu.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.