Det danske magasin i Spanien

efter tvangssalget i 2018

– og to strikere skal nu sikres for Málaga Club de Futbols næste spændende sæson.

Hårdt fightende med en masse gule og røde kort og evigt gestikulerende kaldte den dengang 27-årige Recio sheik Al-Thanis ledelse af Málaga CF det rene cirkus. Han løb som anfører tumlumsk rundt på banen sammen med en halv snes lejespillere tilkaldt i vinterpausen for at redde Málaga for nedrykning til 2. division efter ti år på stribe i Spaniens bedste fodboldrække.

Men det lykkedes ikke. Efter en katastrofal sæson sluttede holdet på en suveræn sidsteplads med blot 20 point for 38 kampe. Det laveste antal i de bedste ligaer i Europa. Sæsonen, hvor FC Barcelona lige så suverænt vandt det spanske mesterskab 14 point foran nummer to, Atletico Madrid.

Pablo Chavarria – forward-emne til en ny sæson i Málaga.

Forlod is-butikken

Recio med fødenavnet Jose Luis Garcia del Pozo, hans hustru Gema, der drev den bedste is-butik i El Palo, og sønnen Joe, måtte herefter efter blot et års ægteskab forlade Málaga. Den daværende sportsdirektør i Málaga CF, Camino, måtte på grund af den allerede dengang skrantende økonomi sælge ham for højeste bud. Det blev for blot to mio. euro til Madrid-klubben Leganes i den spanske hovedstad Madrid. Kontrakten en lød på fire år, men Recio har i denne sæson været lejet ud til La Liga-nedrykkeren Eibar.

Nu håber han, at Leganes vil slippe ham, så han kan vende tilbage til Málaga CF og blive en del af klubbens oprykningsprojekt.

”Málaga er min by. Jeg vil være med til at bringe Málaga CF tilbage til La Liga efter jeg var en del af nedrykningen i 2018. Det skylder jeg klubben”.

Og den iltre midtbane spiller er parat til at gå ned i hyre for en returbillet…!

Lønrammerne i klubben for sæsonen 2021-22 kendes endnu ikke, men med ny kapital i rykken bliver den betydelig større end i denne sæson.

Stefan Scepovic – forward-emne til en ny sæson i Málaga.

Ikke fuldt udbytte

Sportsdirektør Manolo Gaspar og hans scouts har mange navne fra hele Europa på emne-listerne. Helt nødvendigt efter en noget målfattig sæson bliver et par skarpe målskytter.

I første omgang kigges på nogle af denne sæsons nye ansigter helt fremme, som klubben ikke har fået det fulde udbytte af – dels på grund af en længere skadesperiode og dels med en sen ankomst.

Den 33-årige argentiner Pablo Chavarria med en fortid i klubber som Reims og Lens i Frankrig og Kortrijk, Eupen og Anderlecht i Belgien var Málagas topscorer, da han først i 2012 pådrog sig en alvorlig skade og blev sat ud af spillet. Han ejes af RCD Mallorca, hvor Gaspar håber at få ham frigivet.

Chavarria blev i skadespausen erstattet af den 31-årige tidligere serbiske landsholdsspiller Stefan Scepovic, der ankom på en fri transfer fra japansk fodbold. Tidligere havde han rundet klubber som Club Brügge og Kortrijk i Belgien, Sampdoria i Italien, Celic i Skotland, Partizan i Serbien og Sporting Gijon i Spanien.

Udover deres målmæssige formåen er det en fordel for Málaga at de begge taler spansk.

Et spændende sommertransfervindue for Málaga CF, der regner med en halv snes nye kontraktunderskrivelser.


Recios rute

Fulde navn: Jose Luis Garcia del Pozo.

Født den 11. Januar 191 i Málaga.

Ungdomskarriere:

Málaga CF

Seniorkarriere:

2010 – 2011: Málaga B – 16 kampe 0 mål.

2010 – 2018: Málaga CF 140 kampe 7 mål

2013 – 2014: Granada (udlånt) – 45 kampe 4 mål

2018 – 2022: Leganes – 43 kampe 0 mål

2020 – 2021: Eibar (udlånt) – 14 kampe 1 mål

Landskampe:

6 U20 – 0 mål.

1 U-21 – 0 mål.


Málaga-resultater i 2. div. siden sidst

Málaga CF – CF Fuenlabrada 0 – 1

RCD Espanyol – Málaga CF 3 – 0

Málaga CF – RCD Mallorca 1 – 1

Real Oviedo – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Girona FC 0 – 1

CD Leganes – Málaga CF 1 – 0

Herefter lå Málaga CF nummer 15 med 50 point for 41 kampe. Turneringen byder på i alt på 42. Málaga CF er uden for nedrykningsfare.

Holdets målscorere:

Luis Munoz og Yanis Rahmani, begge  5, Chavarria  og Juande, begge 4, Ramon Enriquez, Caye Quintana, Jozabed, Lomban og Joaquin, alle 2, Caleron, Escassi, Christian Rodriquez, Jairo, og Stefan Scepovic, alle 1.

På Ugens Hold i 2. division

Ramon Enriquez og Juande – begge 2 gange

Ivan Calero, Meijas, Jairo og Lomban – alle 1 gang

I karantæne

Caye Quintana 2 dage

Escassi 2 dage

Juande 2 dage

Pellicer (træner) 2 dage

Benkhemassa 1 dag

Joaquin 1 dag

Matos 1 dag

Rahman i– 1 dag

Chavarria – 1 dag


Javi Gracia – en udsat træner.

Succes i Málaga CF – fyret i Rubin Kazan, Watford og Valencia

I starten af maj blev den 58-årige basker Javi Gracia på ny ledig på trænermarkedet. Fyret i den uro-prægede La Liga-klub Valencia CF. Hans tredje afsked i utide efter at han i 2017 forlod Málaga CF til fordel for et kæmpetilbud fra russiske Rubin Kazan.

For den sympatiske Gracia blev det til to succes-sæsoner i Málaga med slutplaceringer i den bedste halvdel af La Liga. Derfor kaldte Kazan, men samarbejdet blev afbrudt efter en sæson. Gracia kom herefter til Watford Football Club i England, som han førte frem til FA-finalen, men så fyret her den 3. maj 2021.

Kriseramte Valencia, der med ejeren, Peter Lim – Singapores 8. rigeste mand – havde sat hele sit hold til salg, da økonomien knagede voldsomt, hyrede Javi Gracia til at lede klubbens La Liga-mandskab med den danske landsholdsspiller Daniel Wass.

Men også her fik hans engagement en brat afslutning. Herefter gik flere tusinde Valencia-soccios af flere omgange på gaden og krævede Peter Lims forsvinden.


Jose Maria Munoz Jiminez (tv) og Francisco Salado markerer her samarbejdet.

Storaktionær og hovedsponsor nu på banen

Væsentlig kapital er på vej til Málaga CF gennem den økonomisk bomstærke amerikanske investeringsfond RedBird Capital Partners, der ejer Toulouse fra bedste franske fodboldrække og involveret i flere klubber i amerikansk fodbold.

RedBird med en formue på 500 milliarder dollars har igennem længere tid holdt øje med de økonomisk miserable forhold i Málaga CF og med en mulighed nu for at købe en beskeden aktiebeholdning på 600 stk. af tre mindretalsaktionærer har fonden slået til i denne sprække for at få adgang til aktionærgeneralforsamling og rykke økonomisk i stor stil, når retten definitivt har afviklet den tidligere klubejer og præsident sheik Al-Thani fra Doha i Qatar, der blev smidt på porten for 15 måneder siden.

Tidligere viste to andre større investorer fra USA interesse for Málaga CF ligesom lokale erhvervsmatadorer har anmeldt deres investeringslyst i klubben.

Så meget tegner lyst pengemæssigt i Málaga CFs bestræber på at vende tilbage til La Liga, den bedste fodboldrække i Spanien.

Dækker otte lønninger

Dertil kommer en ny hovedsponsor i institutionen provinsrådet Diputacion de Málaga, der sammen med kommunen i Málaga og Junta Andalucia ejer Estadio La Roselada. Det tegner sig for 500.000 euro – otte spillerlønninger på dagsmarkedet i Málaga CF – i hver af de kommende to sæsoner 21/22 og 22/23 og får logo på kampdresset på såvel divisionsholdet, som andetholdet, akademi-mandskaberne og kvindedivisionsholdet.

I forvejen betaler Benahavis kommune 300.000 pr. sæson for logo på ryggen af divisionsholdets kampdress.

I en erklæring fra den juridiske administrator af Málaga CF, advokat Jose Maria Munoz Jimines, hedder det:

”Vi er taknemmelige for, at Provinsrådet har reageret positivt på vor opfordring til at gå ind som hovedsponsor. Alligevel har vi brug for andre til at bakke op vort projekt Det Nye Málaga”.

Francisco Salado, præsident for Provinsrådet, udtaler:

”Málaga CF har modstået mange kriser og vil også overvinde denne. Vi kender alle klubbens evne til ofring og forbedring, så vi vil hjælpe den med dens tilbagevenden til La Liga”.


Resultatet godt for Ramon. Lægerne Jose Silberberg og Tejeda foretog det kirurgiske indgreb.

Den tredje på operationsbordet

Málaga CF har været hårdt ramt af skader i denne sæson. Og tre spillere har været på operationsbordet.

Nu senest den 20-årige U-landsholdsspiller Ramon Enriquez, vurderet som klubbens dyreste med en salgspris på 1,8 mio. euro. Den Granada-fødte midtbanespiller røg under kniven på Navarra University Clinic i Madrid med en skulderskade, der har plaget ham et stykke tid. Så nu kan han være 100 % klar til den kommende sæson 21/22.

Alt gik godt”, fortæller en glad Ramon Enrique. ”En stor tak til operationslægerne”.

Før Ramon Rodriquez har den 25-årige back Calderon – tidligere U-landsholdsspiller – og den 32 årige argentinske forward Chavarria været under kniven. Begge med alvorlige benskader – pådraget i henholdsvis januar og marts. De er nu begge under genoptræning.


Jozabed ønsker at blive i Málaga.

Vil løses fra sin kontrakt og blive i Málaga CF

Alle spillerne på Málaga CFs 2. divisionshold i denne sæson har følt sig overmåde tilpas. Skønt de færreste havde spillet sammen før. Men de har kunnet lide den positive atmosfære i klubben og arbejdet under den populære træner Pellicer. I en sæson med vanskelige corona-forhold.

Den 30-årige midtbanespiller Jozabed, der i sin karriere, har prøvet lidt af hvert i klubberne Sevilla, Ponferradina, Jaen, Rayo Vallecona, Fulham i England, Celta Vigo i La Liga og Girona, vil således nødig væk. Han er af Málaga CF lejet i Celta Vigo, som han har spillet Europa League med, men forsøger nu at få sin kontrakt med den galiciske storklub ophævet for at blive i Málaga CF.

En kontrakt, der udløbet i 2022.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.