Pift pakkelegen op denne jul

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Pakkelegen er en uundgåelig underholdning til julemiddagen eller julefrokosten. Hvis du ønsker at spille med nogle lidt andre regler i år, kan du hente inspiration i denne artikel med forslag til måder at pifte den gamle julekending lidt op på.

I Danmark er pakkelegen noget typisk julet, men den kan lige så vel benyttes som selskabsleg til enhver anden lejlighed.

Den traditionelle

Alle pakkerne ligger midt på bordet. Terningen går på tur, og når man slår en sekser må man tage en gave. Når alle gaverne er uddelt, må man tage fra hinanden, når man slår en sekser. I mange familier sættes æggeuret, så legen er tidsbegrænset til for eksempel 10 minutter.

Luksusudgaven

Hvis I kun er voksne, kan I bruge lejligheden til at skrue lidt op for gaveniveauet. Aftal et beløb, det kan være 20 euro, og køb nogle lidt mere luksusprægede gaver, som de voksne rent faktisk kan få glæde af.

Nitten

Aftal at alle har to gaver med – en ’rigtig’ gave og en nittegave. Det er virkeligt morsomt at se folk kæmpe om en dåse flåede tomater eller en pakke grødris.

Byt pladser undervejs

Stil flere æggeure eller telefonalarmer, så de ringer flere gange undervejs. Hver gang uret ringer, skal deltagerne rykke en plads til højre og arver dermed sidemandens gavebunke (eller mangel på samme).

Brug flere sider på terningen

Det er ikke kun sekseren, der er noget værd i denne udgave. Det kunne for eksempel være, at etteren betød, at du skulle give en gave til en valgfri person. Treeren kunne betyde, at du skal tage en gave fra en person og give til en tredje.

Spil med flere terninger

Er I et stort selskab ved et stort bord, kan flere terninger sættes i spil. Har de forskellige farver, kunne hver farve terning have sine egne regler som i det forrige afsnit. Forvirringen og forhåbentlig også morskaben, skulle gerne blive total.

Glædelig jul og god pakkeleg!

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa