Det danske magasin i Spanien
Kære læser (december 2019)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det’ jul, det cool, det’ nu man hygger sig bedst.

Sådan er ordlyden i rapperen MC Einars gamle julehit.

Med jul følger hygge. Alligevel ender december måned tit som det rene maratonløb.

I hvert fald her på redaktionen, hvor de mange helligdage sidst på måneden gør, at deadline ligger tidligere end normalt, og vi skal aflevere magasinet til trykning, inden julehyggen for alvor indfinder sig. Og inden da, skal der skrives om mange interessante emner som du, Kære Læser, kan fornøje dig med i årets første måned.

I denne årets sidste måned, hvor hyggen er i højsædet, bringer vi en del artikler, som kan være med til at sætte julehyggen i gang.

Vi tager dig med på en hyggelig juledag i Málaga, den perfekte by at kickstarte julehumøret i. Du får vores bud på, hvordan man kan tanke helt op på julestemningen i løbet af en enkelt dag i den hyggelige by, som viser sig fra sin smukkeste side i december måned, hvor yndige julelys og lyskonstruktioner udsmykker det meste af bymidten.

Pakkelegen er en uundgåelig underholdning til julemiddagen eller julefrokosten. Hvis du ønsker at spille med nogle lidt andre regler i år, kan du hente inspiration til måder at pifte den gamle julekending lidt op på.

I den knapt så julede ende, tager vi dig med på tur til Río Frio, dambrug-byen med verdens eneste økologiske kaviar, og er du interesseret i flyvemaskiner, kan du læse om luftfartsmuseet i Málaga lufthavn, som absolut er et besøg værd.

Román Oyarzun Marchesi tiltrådte i maj 2018 stillingen som Spaniens ambassadør i Danmark. Vi møder ham på ambassaden i København til en snak om forholdet mellem Spanien og Danmark, og hvorfor det var efter eget ønske, at han kom til Danmark.

På denne tid, for 30 år siden, oplevede vi et uvejr på kysten af hidtil usete dimensioner. Gaderne blev til flodløb, biler blev skyllet i havet og tusindvis af mennesker blev fanget af de enorme vandmasser. Vi genoplever de frygtelige dage og stiller spørgsmålstegn ved, om Málaga er rustet til klimaforandringerne, i artiklen ’30 år efter uvejret, der satte Málaga ud af spillet’.

Disse emner, og mange flere, håber vi, at du, trods juletravlheden, får tid til at fordybe dig i denne måned.

Endnu et år er næsten gået, og de fleste af os ser frem imod et nyt med forventning og optimisme. Til slut er blot at sige: En rigtig glædelig jul og et strålende 2020 ønskes I alle.

MN 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa