Det danske magasin i Spanien
Om bogen Fod på Spanien

Else Byskov er forfatter til 4 bøger med vandre og udflugtsture i Andalusien, som alle hedder Fod på Andalusien plus numrene 1,2,3 og 4. Men Else har også bevæget sig udenfor Andalusien til en masse spændende destinationer, som for de flestes vedkommende er ganske ukendte. Det er disse udflugtsideer, som Else deler i Fod på Spanien, og hvis man mangler inspiration til at opleve nye steder, er bogen lige i øjet.

Bogen rummer 24 udflugtsmål, som dels dækker fastlandet og adskillige af øerne – både Balearerne, Kanarieøerne og Tabarca.

Ang. fastlandet kan man læse om vilde og sindsoprivende vandreture til Picos de Europa og den berømte rute: Ruta de Cares, som i lighed med El Caminito del Rey nordvest for Málaga, er en servicevej i forbindelse med elproduktion med vandkraft. Men Ruta de Cares er længere, vildere og mere spektakulær end El Caminito og er et must for alle eventyrlystne.

I Pyrenæernes skørter ligger der også en vild rute ved Montfalcó, hvor en del af ruten er på en zigzag trappe der er hængt uden på en lodret klippevæg. Den må og skal opleves.

Det er nok de færreste der ved, at man i Rioja provinsen kan finde en masse spor af dinosaurer og at disse kæmpestore dyr gik rundt i Nordspanien for adskillige millioner af år siden.

Bogen rummer også et gribende besøg i ruinbyen Belchite, der den dag i dag står som et både interessant og grumt monument over den spanske borgerkrig.

Alicante er en populær destination, som rummer meget mere end hvide strande og alt godt fra havet. Her kan man vandre i ”vandrenes katedral”, som er en betagende slugt nord for byen med ældgamle muldyrsstier. Og man kan besøge et af Europas flotteste marine reservater ved øen Tabarca (“Reserva marina de la Isla de Tabarca”), hvor man kan snorkle i noget af det flotteste, klare vand med en artsrigdom af farvestrålende fisk og havplanter. En storslået oplevelse man aldrig glemmer.

Man kan besøge Rom uden at forlade Spanien, for i Extremadura ligger der en intakt romersk by i Mérida, med alt, hvad sådan en skal rumme: forum, templer, teater, væddeløbsbane og arena til kampe med vilde dyr. Plus en overdådighed af staturer, buster og diverse arkæologiske fund.

Og man kan besøge det kloster, hvor jomfru Maria standsede tiden, så de kristne fik tid til at vinde et drabeligt slag over maurerne med råbet: ”Santa María, detén tu dia”! Hellige María: ”Stands din dag!” Og det gjorde hun! Klosteret Tentudía blev bygget på den bakketop, hvor slaget og miraklet fandt sted.

I bogen besøger vi også den højderyg ved byen Consuegra, hvor Don Quijote, Cervantes´ udødelige og uheldige ridder, kæmpede mod vindmøllerne i den tro, at det var kæmper der ville ødelægge landet.

Desuden kan man i Fod på Spanien læse om Elses vandretur på El Camino – den gamle pilgrimsrute i Nordspanien. Det blev en meget skelsættende tur for hende, for på El Camino kan man ikke undgå at opleve en åndelig berigelse og meget specielle hændelser, der ikke kan tilskrives tilfældigheder.

Jo, Spanien rummer så meget vild og uberørt natur, så mange kulturskatte, så meget spændende historie og så mange vilde vandreruter at man kun kan blive begejstret og få lyst til at opleve det hele.

Bogen Fod på Spanien kan købes på BoD.dk: https://www.bod.dk/bogshop/fod-pa-spanien-else-byskov-9788743046363  Den koster 198 kr.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.