Det danske magasin i Spanien
Mens vi venter på TV-2

De havde ingen penge, ingen pladekontrakt og ingen trommeslager. Der var masser af kaos omkring TV-2, da de på en forårsdag i 1981 gik i studiet for at indspille sit første album – Fantastiske Toyota. Resultatet blev ikke fantastisk men godt nok til en pladekontrakt. Den kontrakt førte med årene til over to millioner solgte albums og et af danmarkshistoriens mest populære bands. Efter 40 år på toppen kommer TV-2 nu til Costa del Sol.

Præcis som de havde brug for en pladekontrakt, havde de også brug for opmærksomhed. Det sidste kunne de få ved at kalde sig TV-2, for dengang var der kun én tv kanal i Danmark.

Det var alle fire bandmedlemmer enige om. Det var – og er – Steffen Brandt, Hans Erik Lerchenfeld, Georg Olesen og Sven Gaul. Sidstnævnte er trommeslageren, der missede de første dage i studiet, fordi han ikke nåede retur fra en tur til USA. Det er han for længst blevet tilgivet for. Det er samme er alle de kritikere, der ikke spåede nogen fremtid for de fire Århus-drenge allerførst i 80’erne. Med på det tredje album kom sangen ”Bag duggede ruder”, som lagde hele Danmark og kritikerne ned. TV-2 var kommet for at blive.

Danmarks lykkeligste band

”Bag duggede ruder” blev en milepæl for TV-2. Men tiden skulle vise, at det kun blev den første blandt mange. Mindst ti andre store hits fortjener en milepæl som; Lanternen, Rigtige mænd, Hele verden fra forstanden, De første kærester på månen. Og de albums, som – helt uhørt – solgte i over 200.000 eksemplarer. Og de somre, hvor TV-2 gav over 50 koncerter. ”Det var været en meget lang og lykkelig rejse, som ingen af os ville bytte for noget andet” har Steffen Brandt flere gang udtalt. Der har dog også være svære dage for det populære band. ”Der er blevet smækket med døre, og det ville have været mærkeligt, hvis det ikke havde været sådan. Vi har alle fire prøvet at gå ud af døren, og vi har alle sammen prøvet, hvor svært det er at komme tilbage og banke på døren igen,” fortæller Steffen Brandt. Tiden har imidlertid styrket TV-2 – hele vejen rundt. ”Vi er fire forskellige typer med forskellige kompetencer. Vi har lært at give hinanden plads og den største gensidige respekt,” mener den legendariske forsanger. Harmonien er intakt. TV-2 er Danmarks lykkeligste band. Men det er også et band, der vil og tør noget.

Ikke noget ”plejer”

Når det indspilles og optrædes er det næsten altid med gæster og i nye formater. Det sås senest i vinter, hvor TV-2 tog på symfonisk turné med Danmarks Underholdningsorkester.

Under 18 udsolgte koncerter fik publikum set en helt ny side af både TV-2 og deres musik. ”Man skal danse de danse, man bydes op til, og det her var en af de gode,” udtalte Steffen Brandt efter den sidste koncert. Danses, synges og festes bliver der igen denne sommer, hvor bandet er draget ud på endnu en stor Danmarskturné. Det sker i et stort opsæt med både kor og blæsertrio – i alt ni mand på scenen. ”Der skal altid ske noget nyt. Her er ikke plads til noget plejer. Det kan naturligvis gøre os lidt nervøse, men det er sådan, det skal være. Dybest set er det jo fordi vi er spændte og glæder os,” slutter Steffen Brandt. Han og TV-2 er både spændte og glæder sig til koncerten på Middelalderborgen Castillo Sohail i Fuengirola den 2. september.


Smukke Castillo Sohail

Den gamle middelalderborg hører til blandt Spaniens smukkeste spillesteder. Men sådan har det ikke altid været. Under fortidens krige blev borgen stærkt bombarderet og lå i flere årtier efterladt. Igennem det 19. og 20. århundrede var Castillo Sohail privatejet, men i 1989 købte Fuengirola kommunen borgen og gennemførte fra 1995-97 en gennemgribende renovering. Hver sommer afvikles der mellem 30 og 35 store koncerter, eller andre kulturelle aktiviteter, på den gamle borg.


DJ og fest natten lang

Der bliver musik, fest og god stemning på borgen i Fuengirola hele aftenen – og natten med. Både før og efter koncerten spiller DJ RisRas den bedste danske og internationale musik fra 80’ og 90’erne. RisRas har rejst land og rige rundt som DJ de sidste tyve år og er i dag fast inventar på flere store danske festivaler. Hans musik, small talk og glade attitude er garanti for en god fest.


Tidslinie:

40 år med TV-2

1981 TV-2 stiftes og udsender albummet Fantastiske Toyota

1982 Albummet Verden er vidunderlig kommer på gaden

1983 På bandets tredje album Beat indgår ”Bag Duggede Ruder”, som tre årtier senere blev kåret til ”verdens bedste danske sang”.

1984 Albummet Nutidens unge kommer på gaden med de fire hits ”Lanternen”, ”Ræven og rønnebærrene”, ”Vil du danse med mig” og ”Be bap a lu la”.

1985 Rigtige mænd ser dagens lys. Særligt titelnummeret og ”Hele Verden Fra Forstanden” blev ørehængere. Albummet blev bandets bedst solgte med over 250.000 eksemplarer.

1987 En daglig torsdag udgives

1988 Albummet Nærmest lykkelig kommer til verden. Titelnummeret, ”Kys Det Nu (det satans liv)” og ”Alt Hvad Hun Ville Var At Danse” blev kæmpe hits.

1990 Albummet Vi blir alligevel aldrig voksne sendes på gaden

1991 Slaraffenland blev med ”kun” 57.000 solgte album det nærmeste TV-2 er kommet på en kommerciel fiasko.

1994 TV-2 vender stærkt tilbage med albummet Verdens lykkeligste mand

1996 Fra albummet Kys Bruden blev sangen ”Kom lad os brokke os” og titelsangen store radiohits.

1998 Albummet Yndlingsbabe med hittet ”Der går min klasselærer” sendes på gaden. Dét år gav bandet 53 koncerter!

2001 Albummet Amerika udkommer

2002 På kanten af småt brændbart blev af anmelderne udråbt som et af TV-2’s bedste album nogensinde – men det solgte knap så godt.

2005 De første kærester på månen kommer på gaden. Albummet sælger i 170.000 eksemplarer og titelnummeret kåres til årets danske hit. Igen turnerer TV-2 landet tyndt med hele 53 koncerter.

2007 Albummet For dig kunne jeg gøre alting udsendes. Til en lidt forsinket 25-års jubilæumskoncert spiller TV-2 for 30.000 publikummer på Rådhuspladsen.

2011 Sangen ”Fuck den kærlighed” røg til tops. Den var en del af albummet Showtime.

2012-13 TV-2 drager ud på en meget lang 30-års jubilæumsturne under titlen ”100 sange på 180 dage.”

2015 Albummet Det gode liv kommer på gaden.

2018 Tæt trafik i Herning udkommer som TV-2’s album nr. 19 og hidtil sidste.

2020 TV-2 giver en række akustiske koncerter for et begrænset publikum som følge af Covid-19 pandemiens restriktioner.

2021 TV-2 spiller for fulde huse i K.B. Hallen, Ceres Arena i Aarhus, Odense Idrætshal og Aalborghallen i anledning af sit 40- års jubilæum.

2023 Over vinteren drog TV-2 på symfonisk turné med Danmarks Underholdningsorkester.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.