Det danske magasin i Spanien
Kære læser (Oktober 2021)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

I maj i år lancerede vi en ny service til glæde og gavn for vore mange trofaste læsere.
DanesaPlus+ så dagens lys den 19. maj, og siden da har tilstrømningen af abonnenter været støt og givet os vished om, at der er et behov for daglig nyhedsformidling og spændende læsning. Tak for det!
Med vores nye produkt ønsker vi at give dig en ny og bedre oplevelse. Med fem til seks dugfriske nyheder dagligt får du allerede fra morgenstunden et godt og hurtigt overblik over, hvad der sker på kysten. Derudover krydres nyhederne med interviews og aktuelle artikler om livet på Costa del sol. Som abonnent får du desuden rabatter på klinikker, i møbelhuse og i udvalgte butikker, og rækken af gode tilbud bliver længere inden årets udgang.
At formidle nyheder dagligt og producere spændende artikler, kræver større ressourcer end tidligere. Derfor er det nødvendigt at tage en smule betaling for den nye service. For kun 5 euro om måneden får du ubegrænset adgang til DanesaPlus+ og alle de herligheder som dagligt opdateres på sitet. Det er simpelt at registrere sig – læs mere om hvordan du gør i artiklen på side 16.

En konge er kommet til kysten. Om ikke en rigtig konge så i det mindste en ægte restaurationskonge. Peder Rathleff gør en sjov tanke til virkelighed, ved nu at åbne to
Daddy-restauranter i Fuengirola. Det er endnu et skud på stammen fra en utrættelig mand, der aldrig har været bange for at tage fat. Mød ham i månedens skæve vinkel.

Covid-19 krisen har vendt op og ned på mange ting – måske også vores indkøbs- og forbrugsvaner. La Danesa har spurgt en række herboende danskere om deres hverdag har ændret sig – om de fortsat nyder udelivet eller tilbringer flere timer hjemme foran computeren.

”Vort daglige brød” kan tages mere eller mindre bogstaveligt, og uanset helseprofeternes uafbrudte talestrøm om, hvor lidt næring, der er i hvidt brød, ja så er det altså hovedingrediensen i det spanske kulturfænomen “madpakken” – el bocadillo.
Spanierne elsker brød, og de nye, slankere tider har altså ikke formået at dæmpe kærligheden til det.
Bocadillo betyder lille mundfuld på spansk, og det blev ironisk nok navnet på brød-måltidet, der er alt andet end “en lille mundfuld”. Læs historien om ”el bocadillo” på side 26 i magasinet.

Hvilket sted på vores planet kan man stå på et punkt og se to oceaner, to kontinenter, tre nationer og tre kongeriger? Svar: Ceuta.
Ceuta ligger, hvor Middelhavet og Atlanterhavet mødes i Gibraltarstrædet. Byen ligger på det afrikanske kontinent, men er stadig en del af Europa. Fra bjergene over byen har du en panoramaudsigt, der omfatter nationer og kongeriger i Marokko, Spanien og England (Gibraltar).
Er Ceuta et immigrantmareridt eller en romantisk kulturel fusion? Til tider er byen sandsynligvis begge dele, men selvom det garanteret vil have ulovlige immigranter, korrupte politibetjente og kærlighed mellem mennesker fra forskellige religioner, er Ceuta meget mere. Vi har besøgt denne kontroversielle perle der ligger mellem oceaner og kontinenter.

Dette og meget mere er at finde i månedens La Danesa. Har du lyst til meget mere spændende læsning, så meld dig til DanesaPlus+ på www.ladanesa.com

God læselyst!

MN

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa