Det danske magasin i Spanien
Velkommen til novemberudgaven af La Danesa

Velkommen til novemberudgaven af La Danesa

Del

Spanien ses ofte som et evigt sommerparadis, i hvert fald for dem, der aldrig har boet her. Men landet har meget mere at byde på end kystlinjer, og mange små byer er skønne at besøge om vinteren, hvor der normalt er færre turister og billigere priser. Vintermånederne er også ofte den bedste tid til turismo rural. I denne måned foreslår La Danesa en håndfuld idylliske spanske vinterdestinationer hvor man normalt ikke møder for mange turistbusser.

Bjergbyen Ronda i Málaga-provinsen er fuld af historie med den verdensberømte Puente Nuevo-bro fra 1793 og tyrefægterarenaen fra 1785. Men ikke alle ved, at Ronda har Spaniens ældste rideskole, som også er den næstældste rideskole i Europa. Er du heldig at komme på besøg på den rigtige dag, kan du få et glimt af de store ryttere til hest i arenaen.

Vi har besøgt Real Maestranza for at opleve den historiske tyrefægterareana og den unikke museumssamling.

Du kan også komme med La Danesas udsendte til Salobreña der ligger mellem Motril og

Almuñecar. Byens beliggenhed er så speciel, at man skal rejse langt for at se noget lignende. På en kæmpestor klippe har man over tusindvis af år bygget en by, der, med sine hvide huse, har taget hele klippen i besiddelse, så den ligner toppen af en lagkage belagt med flødeskum. Kronen på værket er en pragtfuld borg, og hele herligheden ligger kun få hundrede meter fra det blå Middelhav.

Endelig har vi varet på kajaktur gennem Sevilla. De fleste der besøger Sevilla, beundrer

katedralen og Giralda-tårnet, slentrer rundt i La Juderías gyder og besøger måske Alcázar-fæstningen og reserverer resten af ​​deres besøg til tapas og shopping. Der er selvfølgelig mange gode måder at opleve Sevilla på, men den mest uforglemmelige er måske

også den mest usædvanlige. Kun de meget få besøgende ser byen fra Guadalquivir-floden, som er selve livsnerven i Sevilla og grunden til, at denne historiske provinshovedstad blev etableret på dette golde flade land i første omgang. Hvorfor ikke kombinere sightseeing med lidt fysisk aktivitet og tage med La Danesa på en kajaktur gennem Sevilla?

I denne måned tager vi hul på en ny artikelserie under navnet: Vi møder veteranerne…

I denne udgave af magasinet kan du møde Tom Sørensen. Han har boet på kysten i præcis 40 år, og har masser af gode år foran sig. Tom husker tydeligt den efterårsdag i 1983 da hans far pludselig ringede hjem. Hjem var dengang Kolding for den 29-årige Tom, der var flyttet sammen med sin kæreste. Telefonopkaldet skulle ændre Toms liv for altid. Læs hans historie inde i magasinet.

Du kan også møde Lasse Merts i månedens skæve vinkel. Han er en mand med mange talenter – også boldtalent. Som dreng blev han sjællandsmester i bordtennis, og som ung var han inde i varmen hos ungdomslandsholdene i både tennis, badminton og håndbold. I dag nyder han varmen på Solkysten.

Og han nyder padel-spillet, som er blevet hans nye levevej. Lasse Mertz er som træner og coach blevet en populær skikkelse i Costa del Sols padelmiljø.

Det var en mand med store ambitioner og store ord, der for små fire år siden blev indsat som statsminister. Som noget af det første tog Pedro Sánchez på en større rejse rundt til nogle af landets virksomheder – store som små. Alle steder var beskeden den samme – både til lederne i de besøgte virksom­heder, til befolkningen på TV og sågar til kollegerne i EU-parlamentet. ”Spanien kan være stolte af sine virksomheder og sine arbejdspladser. Meget mere er på vej. Vi skal gøre alt for at skabe nye virksomheder, nye jobs og ny vækst. Spanien skal gøres til en Start-Up nation.”

Det dufter alt sammen af positiv energi, men fire år derpå er duften blevet til stank. De få tiltag regeringen har taget, har alle taget gejsten fra iværksætterne. Læs mere om dette i månedens ”På den anden side…”.

Disse og andre spændende emner kan du finde i månedens udgave af La Danesa. Har du lyst til meget mere, kan du tilmelde dig onlinetjenesten DanesaPlus+ der byder på daglige    nyheder, masser af spændende artikler og en række attraktive medlemsfordele.

Tilmeld dig på www.ladanesa.com

God læselyst!

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.