Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Skudår

2020 er skudår. Det betyder, at året får en ekstra dag sammenlignet med et normalt år. Den ekstra dag tilføjes i februar, hvilket således får 29 dage i stedet for 28. “Skud” betyder “at skubbe noget ind”. Tilføjelsen af en ekstra dag hvert fjerde år gøres for at holde kalenderåret i overensstemmelse med årstiderne. Jorden når ikke rundt om solen på 365 dage, men har brug for knap 365 dage og 6 timer for at nå rundt. Hvis ekstradagen ikke indføres, ville sæsoner, datoer for solforhold og jævndøgn osv. blive forskudt mere end 24 dage i kalenderen i løbet af 100 år.

Et astronomisk år er 365.24219878 dage.

Bedste rejsemål

Som hvert år har den velrenommerede rejseguide Lonely Planet valgt årets bedste by at rejse til, og i år er valget faldet i Salzburg i Østrig. Salzburg er en meget smuk by, kendt for at være Wolfgang Amadeus Mozarts fødested, dens barokke arkitektur, historie og som en port til Alperne, og dens gamle bydel har været opført på UNESCOs verdensarvsliste siden 1996. Men grunden til udnævnelsen af ​​Lonely Planet er fordi byens festival, Salzburger Festspiele, i år afholder sit 100-års jubilæum, og festivalen forventes at blive noget meget specielt. Salzburger Festspiele er en festival, der hver sommer, begyndende i juli, tilbyder koncerter, forestillinger og meget mere med fokus på opera, drama og klassisk musik.

100 % økologisk land

Det lille land Bhutan i Himalaya, som ligger mellem Indien og Kina, har et højt mål for 2020, nemlig at gøre landets landbrugssystem 100 procent økologisk og dermed blive verdens første 100 procent økologiske land. I det lille buddhistiske rige er de fleste af landets cirka 750.000 indbyggere landmænd, og målet om at blive 100 procent økologisk afspejles i kulturen –bæredygtig udvikling, bevaring af miljø og kultur. I Bhutan måles velstand ikke som vi gør i Vesten. Siden 1971 har landet afvist BNP som den eneste måde at måle formue på. I stedet måles velstand ved hjælp af formelle principper for nationens lykke, med andre ord Gross National Happiness (GNH) og den åndelige, fysiske, sociale og miljømæssige sundhed for borgere såvel som naturen.

Facebook bliver eller ej

Mange har forudsagt i det sidste årti, at Facebook blot ville være et minde, når året 2020 rinder ud, men som det ser ud nu i starten af ​​året, kan vi sige, at det kræver meget at få denne sociale mediagigant til at gå i graven inden for tolv måneder. Nogle af argumenterne for, at vi vil komme til at trækkes med Facebook i et stykke tid, indebærer: A) Alle, vi kender, er på Facebook – så hvorfor skifte…, B) Mange mennesker hygger sig flere timer om dagen, med at spille Facebook-spil, C) Det er muligt at logge ind på næsten enhver webtjeneste ved hjælp af deres Facebook-konto, D) Mange virksomhedsejere, især mindre, ser Facebook som et fremragende marketingnetværk (såvel som til indsamling af information om brugere), ligesom at forskningsinstitutter osv. bruger det til at finde respondenter etc. E) I løbet af tredje kvartal af 2019 havde Facebook 2,45 milliarder aktive brugere om måneden – det er ikke sandsynligt, at så mange mennesker beslutter at logge ud i 2020.

Mocktails bliver mainstream

Kært barn har mange navne, og efter alt at dømme bliver årets kærlighed i baren “mocktails”, eller, hvis du foretrækker det, “virgin drinks” eller “zero-proof”, dvs. ikke-alkoholholdige drikkevarer. Et tamt alkoholfrit udvalg på drinksmenuen er en saga blot, da flere og flere alternativer til alkohol dukker op. Og det handler ikke kun om frugtdrikke og ikke-alkoholisk øl, vin og bobler; for nylig er markedet blevet præsenteret for flere alternativer til alkoholfri gin, whisky, vodka og rom. Så nu er der mulighed for at nyde hele drinksmenuen uden alkohol.

LD til online version: La Danesa har tidligere skrevet om mocktails, læs artiklen her: https://www.ladanesa.com/6599-alcohol-free-summer

La Danesas nye hjemmeside lanceres 

Det er tid til, at La Danesa få et nyt websted. Rigtig mange mennesker på Costa del Sol læser magasinet på tryk hver måned, men det har også mange tilhængere i Danmark, og mange ønsker at holde sig opdateret om nyheder, begivenheder og mere på internettet, hvorfor webstedet er et vigtigt værktøj – som besøgstallet tydeligt viser. Den nye www.ladanesa.com vil også tilbyde et endnu bedre kommunikationsmiddel mellem virksomheder, butikker og restauranter osv. der ønsker at nå ud til læsere, som vil vide mere om nye muligheder, oplevelser og gode tilbud. Derudover vil den nye www.ladanesa.com være optimalt tilpasset enheder som mobiltelefoner og tablets. Hold øje med www.ladanesa.com, hvor der hele tiden sker nye ting.


Dette forventes også at ske i 2020

* Det antages, at Indien bliver færdig med et kæmpe optisk fibernetværk, der forbinder 600 millioner indbyggere til internettet.

* Kina ønsker at lande en sonde på bagsiden af ​​månen, også kaldet den “mørke side af månen”.

* PlayStation 5 frigives i slutningen af ​​året.

* Jordens befolkning forventes at stige 1,05 procent sammenlignet med 2019, fra 7.713.468.100 til 7.794.778.739 mennesker.

* Et flertal af verdens rigeste mennesker tror på fald i aktiemarkedet i 2020. En af grundene hertil er geopolitiske spændinger i form af handelskrig og præsidentvalg i USA.


Michelin-stjerner på Costa del Sol 2020

** Bardal (Ronda)

** Shine (Marbella)

* El Lago (Marbella)

* José Carlos García (Malaga)

* Messina (Marbella)

* Sollo (Fuengirola)


Kilder:

www.natgeo.se

www.lonelyplanet.com

www.mightynatural.com

www.statista.com

www.quora.com

www.forbes.com

www.quantumrun.com

www.fplus.se

Af Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa