Det danske magasin i Spanien

Det er ikke muligt at køre bil i Guadalest, eller El Castell de Guadalest som den lille by egentlig hedder. Her er de fleste gader så smalle, at der kun er plads til fodgængere. Dog kan man gå gennem Guadalest på 10 – 15 minutter. De fleste bruger mange timer!

Det smukke klokketårn er blevet selve symbolet på Guadalest.
El Castell de San José er delvist i dårlig stand, men restaureringsarbejdet er i gang.
Guadalest har naturskønne omgivelser.

Guadalest skulle være Spaniens 3. mest populære turistdestination, kun det berømte Prado Museum i Madrid og det smukke Alhambra uden for Granada modtager flere besøgende. Den lille by ligger majestætisk, 595 meter over havets overflade, godt tre kilometer nord for Benidorm. Indtil 1609, hvor alle muslimer blev tvunget til at forlade Spanien, var det araberne, der regerede her.

Det går ikke at køre i bil her.

Guadalest blev hårdt ramt under to kraftige jordskælv i 1644, først blev slottet, El Castell de San José, delvist ødelagt den 22. juli, derefter blev store dele af bygningen efterladt i ruiner i december samme år.

Fra det delvist restaurerede slot, som oprindeligt blev bygget i 1100-tallet, er der en fantastisk udsigt over byen og de omkringliggende områder. Plaza de San Gregorio er byens lille hjerte, her ligger El Ayuntamiento, byens rådhus, og et par museer og en lille kirke.

Fra sin plads på Plaza de San Gregorio våger byens helgen over Guadalests indbyggere.

Under os er den turkise sø, der er en del af Rio Guadalest. De har mange smukke ting at se på, de omkring 200 mennesker, der bor her. Og de tjener alle deres daglige brød på grund af alt, hvad de har at vise frem til den store strøm af turister… For beliggenhed og flere seværdigheder, se www.ladistancia.es og www.guadalest.es

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.