Det danske magasin i Spanien
Ekstra check for Panteren – og nej fra tidligere Málaga-stjerne til et stort comeback

Ekstra check for Panteren - og nej fra tidligere Málaga-stjerne til et stort comeback

Med den ekstra kapitaltilførelse til 2. divisionsklubber fra La Liga via investeringsfonden CVC fik de lidt flere økonomiske muskler at spille med. Málaga CFs spillerbudget blev forhøjet til mere end 6 mio. euro – det dobbelte af sidste sæson – og klubben kunne udstede en check på ekstra 250.000 euro for at sikre sig den 26-årige forward Sekou, født i Barcelona, men med forældre fra Senegal.

Handlet i Valladolid på en 1 års lejekontrakt med forkøbsret efter denne sæson, der er startet så ujævnt for Málaga.

For skidt for klubben, at Sekou ankom med en muskelskade i venstre ben – tilsyneladende ikke opdaget ved det oblikatoriske lægetjek før kontraktunderskrivelse. Sekou var i kamp for Valladolid inden han strøg til Málaga.

Først i syvende spillerunde kom han på banen for Málaga CF ude mod Sporting Gijon. I de sidste 20 minutter i et dramatisk opgør, hvor Málaga med Escasssis udvisning spillede med ti mand i 83 minutter.

Men den sene kampstart for ham en streg i regningen for træner Jose Alberto.

Sekou fik sin fodboldopdragelse i FC Barcelona. Her ses han på øverste række sammen med holdkammerater. Lige foran ham den tilbagevendte præsident for FC Barcelona, advokaten Laporta.

Populær i Málaga

Sportsdirektør Manolo Gaspar var også parat til at sikre sig en af de mest populære skikkelser i Málaga CFs kampdress i nyere tid, den nu 34-årige marokkanske fløjspiller Nordin Amrabat, noteret for 64 landskampe.

Han har haft en stor karriere i hollandsk og tyrkisk fodbold og kom efter svære langstrakte forhandlinger med den tyrkisk storklub Galatasaray til Málaga CF i 2014, hvor klubbens sportsdirektør var argentineren Husillos. Først på en lejekontrakt og så ved køb.

Med sin store energi og arbejdsradius tog Ambarat publium med storm. Engelske Watford sikrede sig i 2016 Amrabat for 6.1 mio. euro. I Málaga CF blev det til 59 divisionskampe med otte scoringer for ham.

Siden kom han til spanske Leganes og Al-Nassr i Saudi Arabien for nu i denne sæson at vælge AEK Athen i Grækenlands i stedet for Málaga CF.

Nordin Amrabat – sagde pænt nej til Málaga CF, selvom han har et stort hjerte for klubben.

Omdrejningspunktet

Gaspar lukkede efter deadline på transfervinduet lidt op for, hvad der ikke var blevet til noget.

Det var planen, at Amrarat skulle være omdrejningspunktet for holdet de kommende tre sæsoner, hvor oprykning til La Liga skal sikres.

”Jeg var beæret over denne rolle og tænkte længe over den, men tog så den smertefulde beslutning at sige nej”, fortæller Amrabat i et interview med den hollandske avis ”De Telegraaf”, hvor han udtrykker stor kærlighed for Málaga.

”Men med min alder vil jeg slutte på højeste hylde i den bedste række i et land. Og det blev altså AEK Athen”, slutter Amrabat.

Selv havde den tidligere anfører for Málaga CF og U-landsholdsspiller Recio udtrykt ønske om at vende tilbage til Málaga.

Han ejes nu af Leganes i Madrid og var i sidste sæson lejet ud til Eibar. Men en sådan en aftale kom ikke i stand.

Den evigt fightende Recio – fik ikke en aftale

Anfører kræver 4.5 mio. euro

Hvert kvartal skal en juridiske administrator i Málaga CF, advokaten Jose Maria Munoz Jiminez, aflægge rapport til chefen for 14. domstol i Málaga, Maria Angeles Ruiz. Klubben har nu i snart to år været under konstant juridisk overvågning.

Der ligger krav såvel ud som ind i rapporterne.

Luis Hernandez – stor spansk kriger med stor løn. Her til venstre med bind om hovedet efter at have pådraget sig en flænge. Til højre Adrian, der også blev sagt op og nu spiller for Zaragoza.

Et krav fra den tidligere anfører Luis Hernandez (2017 – 20) på 4.5 mio. euro for fyring i utide er netop blevet afvist af retten. Hernandez blev under corona-pandemien sammen med en halv snes holdkammerater smidt på porten i henhold til den såkaldte ansættelsesreguleringsfil ERE. Nu har Luis Hernandez, 33 år, der kom til Málaga fra engelske Leicester og nu spiller for Maccabi Tel Aviv i Israel, i stedet krævet 110.416,64 euro for manglende lønudbetaling. Han var i sin tid en af de højest betalte spillere på Málaga-holdet-

Andre krav mod tidligere spillere mod Málaga CF:
Paul Baysse, franskmand (2017-18): 100.000 euro. Han spiller nu for Bordeaux i Frankrig.
Tissone, argentiner (2013-16): 180.000 euro plus renter. Han spiller nu for Nacional på Madeira.
Ivan Rodriguez, spanier (2018-299: 30.000 euro plus renter. Han spiller nu for Ponferradina.
Cenk Gönen, tyrker (2017-19): 800.000 euro. Denne målmand, der aldrig fik en kamp på Málaga CFs divisionshold, spiller nu for Kayserspor i Tyrkiet.
Youssef En-Nesyri, marokkaner (2016-18): 27.500 euro. Han er nu en målfarlig forward for Sevilla.
Cecchini, argentiner (2018- 20): Ukendt beløb. Han opnåede kun ganske få spilleminutter for Málaga CF og spiller nu for Sana Fe i Argentina.

Málaga CF har følgende krav:
4.5 mio. euro af Villarreal for salget af Ontiveros.
12 mio. euro af Lazio i Italien for salget af Jony.
123.000 euro af Banfild i Argentina for overførslen af Cecchini.
2.6 mio. euro fra Hotelkæden BlueBay – ubetalt regning for sponsorkontrakt.

Og så kravet mod den tidligere klubejer og præsident sheik Al-Thani på 6.8 mio. euro for bedrageri. Retssagen endnu ikke afsluttet.


Don Pablo Fornals med et elegant overskæg er en fremtidens mand på det spanske landshold.

Købte sig fri fra Málaga – nu helt på landsholdet

I sommeren 2017 forlod den nu 25-årige Pablo Fornals Málaga CFs træningslejr i Holland.

Til undren for mange. Fulgt af et par lederen gik turen med lynets hast til den spanske La Liga-klub Villarreal, som han repræsenterede allerede som ungdomsspiller.  Han kunne komme videre i sin karriere – ikke mindst økonomisk – og købte sig fri af Málaga CF.

I den nuværende VM-kvalifikationsturnering debuterede Don Pablo Fornals, som han populært kaldes i Spaniens kamp mod Kosovo. Landstræner Luis Enriques så muligheder i ham på hans stærkt foryngede mandskab og fortrød ikke. Fornals scorede til 1-0 i 2-0 sejren.

Målet dedikeret til den dreng, som hans kæreste nu skal føde. Han skal hedde Martin.

De bor i London, hvor Fornals nu spiller for West Ham United. Som den næstdyreste spiller i klubbens historie. Prisen var 24 mio. pund!


Calero – skadet i Almeria og opereret i Madrid.

Tilbage i kamp efter operation og lang pause

Ikke mindre en 280 dage tog det for Málaga CFs internationale wing-back Ivan Calero for på ny at blive klar efter en alvorlig knæskade. Den pådrog han i opgøret Almeria – Málaga CF den 13. december 2021. Nu er han i Málaga-truppen igen efter operation i Madrid og en lang rekonvalescens- og restitutionsperiode.

Den 26-årige Calero med en karriere i såvel engelsk som hollandsk fodbold tegnede Málaga CF en 3-årig kontrakt med før sæsonen 2020-21 og inden skadespausen opnåede han 18 kampe med 1 scoring. Han var den spiller der blev mest brugt af den daværende træner Pellicer.

Ivan Calero, der er født i Madrid, er noret for 23 U-landskampe for Spanien og kom til Málaga fra Numancia på en fri transfer.


Resultater siden sidst
Sporting Gijon – Málaga CF 2-1
Málaga CF – Fuenlabrada 1-0
Valladolid – Málaga CF…?
Málaga CF – Zaragoza…. ?
Huesca – Málaga CF… ?
Herefter lå Málaga CF nummer ??? af 21 hold i 2. division.

Målscorere
Paulino 2
Luis Munoz 2
Roberto 1
Escassi 1
Peybernes 1

I karantæne
Escassi, 2 spilledage
Haitam 1 spilledag

Skadede
Chavarria, forward
Hicham, wing
Luis Munoz, midtbanespiller

På Ugens Hold
Paulino og Munoz

Billetsalg til Estadio La Rosaleda:
ticketing@Málagacf.es
+34 902 070 912

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.