Det danske magasin i Spanien
Derfor er der en rundkørsel dedikeret til Navarra i Mijas

Derfor er der en rundkørsel dedikeret til Navarra i Mijas

Når du kører mellem Fuengirola og Mijas Pueblo, ad Carretera de Mijas-vejen (strækningen mellem Aldi-supermarkedet og betalingsmotorvejen AP7), vil du opdage, at to nye rundkørsler blev tilføjet i løbet af sommeren. Den ene ser ud som de fleste rundkørsler. Den anden har en velholdt græsplæne og nogle unge oliventræer, men frem for alt en høj flagstang i midten med Navarras røde flag i toppen, og rundt i rundkørslen står teksten: “Mijas, al pueblo navarro”. Denne rundkørsel spreder således budskabet “Mijas, til befolkningen i Navarra”. Mange kører sikkert bare forbi, men jeg kan ikke lade være med at være nysgerrig – hvorfor er denne rundkørsel dedikeret til Navarra?

Den pågældende rundkørsel blev indviet den 6. juli (2022) under et lille mediemøde og i nærværelse af både Mijas borgmester, rådmanden med ansvar for infrastruktur samt en gruppe lokale folk fra Navarra. Deres tøj afspejlede naturligvis deres oprindelse – hvide bukser, hvid skjorte og rødt tørklæde, nogle havde også et rødt bånd om livet. Åbningsdagen var nøje planlagt til at falde sammen med starten af ​​San Fermín-festlighederne i Pamplona (hovedstaden i Navarra-regionen).

Og det er nu, hvis vi går tilbage til indvielsesdagen, at vi får svaret. I sin åbningstale gjorde borgmesteren i Mijas, Josele González, det klart:

“Med denne hyldest ønsker vi at gøre opmærksom på det særlige bånd, som befolkningen i Navarra har haft med befolkningen i Mijas i mange år”.

Det er fordi, ligesom vi skandinaver søger Costa del Sol for sol og varme, bosatte en gruppe Navarra-rejsende sig i Mijas for næsten 40 år siden. Og som andre tog de deres traditioner, kultur og ikke mindst gastronomi med sig – se bare på de mange Navarra/baskiske restauranter, der findes i Mijas, og som bliver rost af både spaniere og turister. Et eksempel er restauranten Casa Navarra, som ligger blot få hundrede meter fra rundkørslen. Spisende valfarter dertil for at nyde gastronomi i bedste Navarra-stil, hvilket er synonymt med rigtig godt grillet kød.

Det anslås, at der bor omkring 300 personer der stammer fra Navarra på Costa del Sol, hvoraf mange har slået rod i Mijas. Båndet mellem Mijas og Navarra er også værdsat af Navarresere selv, som på deres side ikke er blege for at bringe budskaberne fra den hyggelige kystby til deres rødder i Navarra – hvilket naturligvis er værdsat af Mijas.

Netop Casa Navarras ejer, Carlos Herrero, taler meget om Mijas. Han har mange gange nævnt det skønne i, at Mijas ikke skelner mellem nogen, men at det snarere er omvendt, at Mijas er en kommune, hvor alle føler sig værdsat. Se bare på Navarras fejring af særlige dage i Mijas, hvor både Javierada og San Fermín (inklusive chupinazo) er blevet fejret siden 1980’erne. Rundkørslen på vej op til Mijas Pueblo fra Fuengirola er således en hyldest til navarreserne, der bor i kommunen samt et symbol på det venskab, der er mellem Mijeños og navarreserne. ”Mijas er en åben kommune, hvor vi, der var så heldige at blive født her, og dem, der havde visdom til at komme og bo i vores kommune, lever sammen i harmoni.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.