Den skæve vinkel: Lotte Kristiansen

Den skæve vinkel: Lotte Kristiansen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Måske har du mødt Lotte på en boligmesse, til indvielsen af et af Costa del Sols store byggeprojekter, eller set hende i et tv-program om boligmarkedet. Lotte Kristiansen er en kendt skikkelse i det skandinaviske mæglermiljø, men hun har prøvet andre spændende ting i livet – trods sin unge alder.

Guideskole i Barcelona stod der på løbesedlen, Lotte fik stukket i hånden. Et besøg på den årlige uddannelsesmesse i Herning Messecenter vendte op og ned på den unge piges  fremtidsplaner. Hendes første destination blev Costa del Sol med Bravo Tours.

”Jeg husker, jeg spurgte min mor om, hvor det lå, for jeg anede det ikke,” indrømmer hun i dag. Til gengæld var Lotte Kristiansen ikke spor begejstret, da hun skulle videre til næste destination. Hun var nemlig faldet godt til.

”Jeg ville ikke have været foruden mine år i rejsebranchen. Jeg var meget rundt på de Amerikanske Jomfruøer – blandt andet Saint Croix,” fortæller Lotte, som inderst inde godt vidste, at hun ikke ville leve i en kuffert i flere årtier. Solkysten havde sat sig fast på nethinden og interessen for ejendomsmæglerfaget blev større og større. Da hun et par år senere, under sin mægleruddannelse i Danmark, fik muligheden for at tage sin praktik hos bolig-udland.com i Fuengirola, fik hun hurtigt bestilt sin flybillet. ”Det er faktisk kun fem år siden. Jeg arbejdede fra et hjemmekontor og vi står slet ikke, hvor vi står i dag,” fortæller Lotte, som kom til den helt rette virksomhed – på det helt rette tidspunkt.

Stærkt dedikeret

”Markedet var absolut på rette vej, og både jeg og virksomheden ville noget. Vi var blot to ansatte her i byen, og chefen arbejdede fra kontoret i Valencia. Så alt initiativ og arbejdsindsats var kærligt velkommen,” husker den danske ejendomsmægler, som netop har ansat tre nye medarbejdere på kontoret i Fuengiorola. ”Det er en spændende branche, men også en hård branche. Konkurrencen er tæt, og er du ikke dedikeret, får du ikke succes,” fortæller Lotte, som konstant er på farten med fremvisninger, på messer, til præsentationer og åbent hus arrangementer for mæglere – også i weekenderne. Men inderst inde elsker hun det. ”Jeg nyder kontakten med de kommende boligkøbere. Det er jo altid glade og forventningsfulde mennesker, der står et spændende sted i deres liv,” forklarer Lotte, som ikke kan forestille sig, at strømmen af nordboere, der søger en bolig sydpå, vil aftage. ”Området har altid været attraktivt, og jeg tror, interessen vil øges i fremtiden. Costa del Sol har en god evne til at udvikle og forny sig. Dertil har vi et klima,

en infrastruktur og international kultur, man næppe finder andre steder i Europa,” fortæller Lotte Kristiansen, hvis liv og omgivelser står i stærk kontrast til hendes hjemegn.   

Fra bondegård til multikulturelt samfund

Lotte er nemlig født og opvokset langt ude på landet – helt derude hvor kragerne vender.

Landbrugsjord, køer og grise skabte de økonomiske rammer om et varmt og kærligt hjem i den midtjyske landsby Vellev. ”Jeg har haft en god barndom og et meget tæt forhold til min storesøster og lillebror. Mine forældre fik skabt en dansk kærnefamilie, når det er bedst. Det er jeg evig taknemmelig for,” fortæller Lotte, som dog ikke selv har det mindste travlt med hverken faste parforhold eller børn. ”Jeg tror på tilfældighederne. Ting sker, når de skal ske. Indtil da er jeg glad single,” forsikrer Lotte, som endnu ikke er rundet de 30. Hun nyder i fulde drag sit sociale liv, men kan også godt lide at være sig selv. Batterierne skal lades op. ”Det er ingen hemmelig, at arbejdet har en dominerende rolle i mit liv. Men jeg kan lide det og har selv valgt det. Og det er altså et valg, man bliver nødt til at tage, hvis man vil bo, leve og have det godt på Costa del Sol,” mener Lotte, som synes for mange erhvervsaktive giver op og rejser hjem for tidligt. ”Her er masser af muligheder, men man må være stædig og flittig.”

Dem hører Lotte til.   

Ti skæve til Lotte

Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig?
Jeg er bange for at flyve – til trods for jeg har været rejseguide.
Så har jeg også en drøm om at blive fodboldtræner. Det lyder lidt tosset, men jeg har altid nydt spillet og kunne virkelig godt tænke mig at blive træner.

Det bedste og værste ved Costa del Sol?
Her er højt til loftet, masser af muligheder og det er nemt at starte op, synes jeg. Og så er der naturligvis klimaet. På den anden side bliver man hurtigt træt af bureaukratiet – selv små ting, kan tage lang tid.

Din dårligste vane?
Jeg har meget svært ved at komme ud ad sengen og sætter altid 4-5 alarmer. Den første ringer kokken 7.30.

Din bedste og dårligste handel?
Min bedste handel kan blive min lejlighed i Torreblanca, som jeg netop har sat til salg. Den  købte jeg til en god pris under Coronakrisen.
Min dårligste handel er et par hvide sko, som jeg kun fik gået i nogle få hundrede meter, før jeg trådte i en masse våd asfalt. Så var de sko ødelagt.

Hvad gør dig nervøs?
Hvis jeg ikke er ordentligt forberedt. Det gælder alle situationer – også når jeg får gæster.

Har du et godt ritual?
Hver tirsdag ringer jeg til min far i Danmark.

Hvem kunne du godt tænke dig at drikke en øl med?
Det skulle være med min farmor, som jeg desværre aldrig fik mulighed for at møde.
Jeg har hørt en masse godt om hende. Hun skulle have været en meget livsglad kvinde.

Tror du på Gud?
Ja – selvom jeg på ingen måde er religiøs.
Jeg er ikke i tvivl om, der er noget, der er større end os.

Har du en helt – eller et forbillede?
Jeg har ikke en konkret person, men jeg ta’r hatten af for folk, der knokler og sætter alt ind for at nå sine mål – særligt iværksættere.

Hvad er dit nytårsforsæt?
At rejse noget mere – igen. Det er noget af det, jeg har savnet mest under krisen.
Men til juni skal jeg til USA med min far og lillebror. Asien står også højt på min ønskeliste.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa