Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel: Lars Bach Christensen

Den skæve vinkel: Lars Bach Christensen

Alle siger, de bygger det bedste. Men Lars Bach Christensen vil vise det. Derfor udbydes hans nyeste byggeri ”Big Daddy” først til september, når drømmeboligen står helt indflytningsklar. Det bliver en af Solkystens dyreste boliger og kronen på værket for en dansk developer, der altid har gået stille med dørene men været stærkt dedikeret. Lars er dedikeret – hele vejen rundt.

Der spilles Ludo og nydes en god bid mad. Men når vennerne går videre i byen, går Lars i seng. Næste morgen står på kamp eller træning. Som idrætsmand på topniveau gås der ikke på kompromis. ”Min ungdom var præget af afsavn, men jeg har også haft de fedeste tider med min ishockey,” fortæller Lars Bach Christensen. Først i 90’erne var han på landsholdet og en vigtigt brik på Frederikshavns, Ålborgs og Vojens’ elite seriehold.

Altid i form

Sporten har altid været en vigtig del af Lars’ liv – og er det stadig. ”Jeg træner gerne fem gange om ugen – både vægttræning og cardio,” fortæller han. Fem gange om ugen henter han også mad fra en helsecafé i San Pedro. ”Det er min livsstil, og jeg elsker det. Fysisk og mentalt velvære er vigtigt for mig specielt efter jeg er rundet de 50 ” fortæller den veltrænede dansker, som ikke er bleg for at komme med et par tips. Træning, kost og meditation skal gå op i ét.

”Lysten til sport, skulle gerne komme indefra. Kosten er det ømmeste punkt, så søg en løsning, der hverken er besværlig eller tager tid. Min løsning ligger i en fast aftale med en helsecafé. De giver mig både varieret, sund og lækker mad. Så kan jeg altid tage noget andet i weekenderne,” fortæller Lars Bach Christensen og fortsætter: ”Der er et væld af spændende kurser og foredrag indenfor meditation og mental velvære. Min anbefaling hedder Art of Living, som har givet mig værktøjerne til mental styrke og til at kunne holde fokus.”

En stor del af sit fokus har Lars altid holdt på sine boliger. Det kom naturligt og helt af sig selv.

Boliger med hjerte

I sine bedste år som ishockeyspiller havde Lars nemlig to hunde, han holdt meget af. Både de og Lars ville gerne lidt ud på landet. Derfor købte Lars et landhus lidt udenfor Frederikshavn. Det kostede dengang 200.000 kroner. ”For ganske få midler og venners hjælp fik jeg sat det i stand. Det blev både smukt og funktionelt, og jeg nød processen. Jeg havde kun boet der i tre måneder, da en mægler pludselig ringede på. Han havde en køber, der tilbød 775.000. Den var svær at sige nej til,” indrømmer Lars Bach, der ved samme lejlighed tog første skridt som entreprenør. De næste to årtier vendte pilen kun opad. ”De boligsøgende kunne lide min stil og idéer. Det samme kunne bankerne og private investorer, så jeg fik hurtigt gang i en masse projekter. Med årene blev det til næsten 150 boliger,” fortæller Lars, som garanterer, han husker hver en detalje i alle sine boliger. ”Jeg har altid lagt hjertet i mine boliger. Det er forretning og følelser, der smelter sammen i ét.” Det er også derfor, Lars stolt har gemt ejendomsmæglerens salgsbrochure for de sidste boliger, han opførte i Nordjylland. En perlerække af lejligheder vi sjældent ser i markedet, indledes præsentationen. ”Jeg besluttede mig for at realisere det hele, for jeg havde lyst til at prøve noget nyt – gerne i udlandet,” husker Lars. Brasilien var lidt for fjernt.  Spanien var derimod bedre. ”Jeg syntes, det var let at falde til her, og boligmarkedet er spændende. Også lidt for spændende,” smiler Lars, som fik smæk under finanskrisen. Han kom dog stærkt igen. Særligt de seneste år har været gode. Nutiden og fremtiden står på lejeboliger i Málaga Centrum og luksusboliger i Marbella. En håndfuld store, luksuriøse projekter er på vej. De hedder Spanish Corner, Southland og Big Daddy, som er kronen på værket, der kommer til at koste rundt ti millioner euro. ”Du får så også de bedste tusind kvadratmeter i Marbella og en villa der har alt – absolut alt,” slutter Lars Bach Christensen, som lever og ånder for projekterne. Men sådan er han; dedikeret. Stærk dedikeret til sit arbejde. Sine livslange venskaber. Sine rejser. Og til sig selv.

Ti skæve til Lars

Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig?

Jeg går i kirke – hver søndag. Det sker oftest i en international kirke i Marbella.

Jeg tror på Gud. Tilmed er kristendommen en spændende fortælling.

At gå i kirke er for mig også en slags meditation og afslapning.

Det bedste og værste ved Costa del Sol?

De lange lyse dage, som er lig med livskvalitet.

Det værste er trafikken. Ingen blinker af ved drejning. Jeg er ved at blive sindssyg af det.

Din dårligste vane?

Jeg går for sent i seng. Jeg bruger for mange timer med research, svare mails og se nyheder til sent.

Din bedste og dårligste handel?

Lige som Covid-19 pandemien brød ud, og seks måneder frem, gjorde jeg et par rigtig gode køb af ejendomme. Flere gik i panik og solgte ud til halv pris.

Min dårligste handel er køb af kufferter og rejsetasker. Jeg har i årenes løb købt alt for meget, jeg ikke får brugt.

Hvad gør dig nervøs?

Ting, jeg ikke selv har kontrol over – f.eks. finanskriser og tidens høje inflation.

Jeg bliver aldrig nervøs på det personlige plan. Det er jeg vokset fra.

Har du et godt ritual?

Jeg mediterer hver morgen kl. 8.00 – cirka en halv time. Det går på åndedræt og fokusering. Jeg har med tiden taget flere Art of Living-kurser.

Hvem kunne du godt tænke dig at drikke en øl med?

Jeg er mest til et godt glas vin – og jeg tager det allerhelst med min pige, som bor i Århus. Et glas nummer to skulle være med Elon Musk. Han er en fantastisk iværksætter, som siger, hvad han tænker, men altid på den rigtige måde.

Er der noget, du fortryder i dit liv?

Ja – som ung havde jeg talent for flere sportsgrene og kom også på ishockeylandsholdet. Havde jeg kunne holde fokus, var jeg måske kommet endnu længere, men business og damerne trak mere og mere i mig. Men intet brok herfra.

Jeg har nydt sejrens sødme ved flere lejligheder.

Har du en helt – eller et forbillede?

Nej, men jeg lader mig let inspirere af sportsfolk og iværksættere med succes.

Hvad er det vildeste, du har gjort eller prøvet i dit liv?

Det var på en dykkertur i Australien for ti år siden. Vi dykkede på egen hånd mellem fisk og koraller, da en tigerhaj pludselig dukkede op. Vi lå faktisk face-to-face, men den svømmede bare forbi mig. Gud være lovet…

Foto Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.