Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel: Ann Charlotte Rom

Den skæve vinkel: Ann Charlotte Rom

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Hr. Volfgang var den hårde chef, der blev blød om hjertet, når søde Ann Charlotte kom for nær. Det er 27 år siden den eventyrlystne pige tog turen til Østrig for at arbejde i et telemarketingfirma. Det skulle have været første skridt på en kort singlerejse. I stedet blev det en livslang parrejse til Spanien. 


Velkommen til Café Jensen

Ingen i familien havde hverken iværksættergenet eller dansetalentet. Alligevel lykkedes det kun 21-årige Ann Charlotte at få stablet en danseskole med 400 elever på benene. ”Jeg elskede at danse og nød samværet med eleverne. Men der kom også en dag, hvor jeg tænkte: nu har jeg vist danset den sidste dans,” fortæller den livsglade pige, som solgte danseskolen i Hjørring. Hun kom aldrig tilbage – hverken til byen eller danseskolerne. Ann Charlotte har nemlig aldrig været bange for at skifte branche. ”Jeg ved ikke, om det er livets tilfældigheder, eller fordi jeg elsker at kaste mig over noget nyt. Men sandheden er, at jeg har lavet mange forskellige ting,” fortæller Ann Charlotte, som med årene har prøvet kræfter med seks forskellige brancher i tre lande. Efter fire år på Gran Canaria i ferie- og boligbranchen med sin nyforelskede Jan (Volfgang) slog de sig ned i Nerja. Drømmen var en café i den idylliske kystby. På Café Jensen på Burriana Beach blev kunderne i en håndfuld år mødt med smil og varme. ”Vi lagde sjælen i vores café og derfor kom det til at fungere. Vi serverede international cafémad krydret med lidt smørrebrød og biksemad, men det var også beliggenheden og hyggen hos os, der trak. Det var en sjov tid – men i en hård branche,” erindrer Ann Charlotte, som forstod at sælge i tide. ”Jeg solgte caféen til en walisisk præst. Man kan roligt sige, han kom fra asken til ilden, men han var frisk på at prøve noget nyt,” griner den danske pige, som søgte nye eventyr på den anden side af Málaga. Geografien spillede dog ingen rolle i det første kapitel. Ann Charlotte Rom kastede sig nemlig ud i online salg af dametøj. Derefter gik turen over Restaurant Casa Danesa. Hun blev også personlig plejer indtil hun for syv år siden startede Ocean Home Spain. ”Det er ferieboligudlejning fra Benalmádena til Calahonda samt ejendomshandel i Spanien. Og det er all in,” kommer det ordfast fra den danske iværksætter, der forklarer sig: ”Vi lever på service. Vi er mange om buddet og service er reelt det eneste parameter, du kan differentiere dig på. Derfor er jeg på 24/7. Men måske er det også sådan, jeg har det bedst.”

Ann Charlotte har det i alt fald så godt, at hun ikke føler sig fristet til flere brancheskift. ”Jeg er havnet på rette hylde,” siger hun. Det gælder også privat. 

Lidt for social

Ann Charlotte Rom ses ofte ude – og lige så ofte i godt selskab. Hun har en stor omgangskreds og har til fulde taget det spanske udeliv til sig. ”Måske er jeg nogle gange lidt for social, men det spiller ind, at jeg ikke har børn. Faktisk har Jan og jeg ikke så meget som en guldfisk, vi skal tage hensyn til,” fortæller Ann Charlotte med et grin. Hun holder fint den gyldne balancegang mellem arbejde og fritid og finder altid tid til en afstikker til Tarifa eller Puerto de Santa Maria i Cádiz-provinsen. ”Vi elsker at gå ture, slentre rundt i de smalle gader og finde en gammel bodega. Bare der en smule stemning, så falder jeg til,” bebuder Ann Charlotte. Hun har præcis levet halvdelen af sit liv i Spanien og savner bestemt ikke noget – og dog. ”Jeg synes, det er svært at komme ind på livet af spanierne. Vi gør, som vi skal, opfører os pænt og snakker sproget, men alligevel er det som om, vi er tilpassede og ikke integrerede. Det er lidt synd, bliver de næstsidste ord fra den danske pige. Har Ann Charlotte svært ved at komme ind under huden på spanierne, gik det bedre med Jan – også selvom det tog ham 20 år at falde på knæ. ”Skulle det være, ville jeg være hvid brud og have stor fest. Og sådan blev.” Ingen på Egholm ved hjembyen Aalborg er i tvivl om, at festlige Ann Charlotte Rom fik det festligste bryllup. Et par dage derpå var hun og Jan tilbage til Costa del Sol. Deres livslange rejse fortsætter.  


Ti skæve til Ann Charlotte

1. Har du et hemmeligt talent?

Jeg er god til at danse – specielt standard- og latinamerikanske danse. 

Det skulle jeg også gerne være som gammel danselærer.

2. Hvilke superkræfter ville du ønske, du havde?

Jeg ville ønske, jeg kunne forudse lottotallene.

3. Din dårligste vane?

Jeg er alt for perfektionistisk. Det gælder både privat og arbejdsmæssigt. 

Kan bruge meget tid på ligegyldige ting, som at rette på små dekorationsting i hjemmet.

4. En ting, du gerne ville gøre om i livet?                                                          

Intet. ”Ting du ikke kan lave om, skal du ikke bruge tid på. Brug tiden på ting, du kan lave om.” sagde min mand engang til mig. Og det lever jeg efter.

5. Hvad gør dig nervøs?

Det gør Coronavirussen. Jeg er ikke bange for at blive ramt af virussen, men derimod for de økonomiske og sociale følger, som det har for mange.

6. Det viseste råd, du nogensinde har fået?

Min gamle skolelærer skrev i min poesibog. ”Mén alt hvad du siger, men sig ikke alt hvad, du mener.” I min skoletid var det moderne med poesibøger.

7. Hvem ville du gerne drikke en øl med?

Jeg ta’r hellere end gerne en øl med guitaristen Angus Young fra ACDC. Skulle der derimod komme en flaske vin på bordet ringer jeg omgående til mine veninder. 

8. Hvad skal du efter dette interview?

Jeg skal tjekke en feriebolig i Mijas. Derefter skal jeg spise frokost med en veninde.

9. Dit livs bedste handel?

Det ved jeg faktisk ikke. Materielle ting interesserer mig ikke så meget.

10. Hvad er dit største mål lige nu?

Det bliver at få min forretning tilbage på sporet efter Coronakrisen. Som udlejningsbureau er vi hårdt ramt og kan intet gøre med begrænset flytrafik. Men vi skal nok komme igennem det.

Af Henrik Andersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa