Det danske magasin i Spanien
Danske AnyTech365 nummer ét hos Financial Times

Danske AnyTech365 nummer ét hos Financial Times

Nogle klappede beundrende, mens andre måske var lidt mere skeptiske, da La Danesa for små to år siden besøgte og beskrev historien om den danskejede virksomhed AnyTech365.com. Med 200 mand på lønningslisten, en femdobling af omsætningen på blot ét år og nogle voldsomt ambitiøse målsætninger for fremtiden var der rigeligt grundlag for at være skeptisk. Men skeptikerne blev gjort til skamme, for den danskejede succesvirksomhed holder kursen og flyver i raketfart mod nye højder.


AnyTech365 vil i 2020 passere en omsætning på 35 millioner euro. Den skabes nu af små 400 ansatte, som har deres dagligdag i to store kontorbygninger i Elviria og Torremolinos. Men det stopper ikke her. ”Vi har netop åbnet ny afdeling i Marokko med kapacitet til 200 nye medarbejdere, for her på Costa del Sol har vi ramt muren. Det sker for ofte, vi ikke får besvaret henvendelser fra nye potentielle kunder, fordi vi ikke har personale nok. Vi kan ganske enkelt ikke længere rekruttere folk nok her.” Ordene kommer fra Janus Rægaard Nielsen, stifteren og idémanden bag AnyTech365. Han har fået øjnene op for teknologiparken ”Casa Nearshore” i Casablanca, hvor 26.000 folk af alverdens nationaliteter har deres arbejdsplads. ”Man skal ikke tage fejl af arbejdskraften dér. Og med vores løn og arbejdsvilkår får vi en stærk trup på 200 mand, som behersker de mange sprog, vi har brug for,” forklarer den danske iværksætter. Med små 70.000 kunder fordelt over det meste af Europa, er det nærliggende at spørge, om ikke toppen er ved at være nået. Men ifølge Janus Rægaard Nielsen er vi først lige kommet i gang. ”I et land som USA har 21 procent af alle husstande et abonnement på IT-support. I Europa er vi nu oppe på sølle fire procent. De to tal fortæller alt om vores potentiale i Europa for alt tilsluttes i dag til nettet, og behovet for support bliver større og større,” er den danske IT-ekspert sikker på. Strategien for fremtidens vækst ligger fast. ”Vi har nye produkter og en ny teknologi på vej, som vil øge vores rentabilitet. Og så vil vi selvfølgelig gøre alt for at udvide vores fokus på nye partnere med store selskaber, som sælger vores serviceydelser med i deres kerneprodukt. Det er blandt andet takket været disse partnere, Financial Times har udråbt os som Spaniens hurtigst voksende IT-virksomhed.”

Idéen, der fik det hele til at eksplodere

Kort fortalt er AnyTech365.com et IT sikkerheds- og support firma, der sikrer sine kunder en sikker og velfungerende computer. Virksomheden tilbyder den assistance og sikkerhed, man som PC- og internetbruger måtte have behov for, når man bruger sin PC i hverdagen, er på internettet, handler online og bruger sin online bank. Lige så kort fortalt gik Janus og hyggede sig i sit firma MYSecurityCenter, som via nettet sælger sikkerhedssoftware til pc-brugere over hele verden. Havde man behov for hjælp til at få sit nye sikkerhedsprogram installeret, var man velkommen til at kontakte en af virksomhedens IT-supportere, som sad klar på kontoret i Marbella. Men medarbejderne kom ofte på overarbejde, for de blev overdynget med mails og opkald fra kunder, som havde alverdens tvivl og problemer med deres PC’er.”En dag kommenterede en medarbejder spontant, at man næsten skulle kunne leve af udelukkende at tilbyde online IT-support. Jeg tænkte ikke videre over det, men en dag faldt tiøren. Selvfølgelig, tænkte jeg, og slog hårdt i bordet,” fortæller Janus Rægaard Nielsen, som kort efter havde et nyt firma og koncept klar og derefter fik sine nye IT-hjælp og supportpakker ud i den store verden via Facebook, Google og nettets mange nye muligheder. ”Hurtigt væltede det ind med ordrer. I de 20 år jeg har arbejdet med IT-sikkerhed, har jeg aldrig set noget lignende.” Men eventyret var kun lige begyndt.

Ny verden – nye muligheder

Et halvt liv i branchen har naturligvis givet en stor kontaktflade, som den danske IT-iværksætter ikke tøvede længe med at udnytte.”Vi har en lang række store og kendte partnere, som blandt andet Media Markt, Avanquest og Panda Security, der anbefaler og markedsfører os overfor deres kunder. Det fungerer rigtigt godt, for vores partnere har rigtig gode produkter, og vi tilbyder den assistance, deres kunder har brug for, men som de ikke selv kan levere,” forklarer Janus, som i dag har partnere over store dele af verden. Derfor behersker virksomheden på Costa del Sol i dag alle europæiske sprog.AnyTech365.com er et fint eksempel på den nye type virksomhed, der skyder op i dagens verden. Næsten alle husstande har i dag Pc’er, tablets, telefoner og fjernsyn, som alle har brug for internettet for at fungere optimalt. I dag kommunikerer vi hele tiden med vores bank, myndighederne, køber ind og kommunikerer med familie og venner via internettet. De mange brugere og den forøgede kommunikation giver også behov for service og assistance. Men i stedet for at gå til nærmeste PC-butik og betale 50 euro i timen for service, kan det ordnes lettere, hurtigere og billigere over telefonen og nettet med et abonnement hos AnyTech365.com. ”Vi sidder her på Costa del Sol men kan logge på din PC over hele verden. Herfra tjekker vi den, rengør den og løser de problemer, vores kunder har,” forklarer Janus Rægaard Nielsen, som understreger, at hans virksomhed udelukkende vækster takket være sin gode service. 96 procent af kunderne giver virksomheden karakteren ”fremragende” på Trustpilot, hvor man har mere end 6000 anmeldelser. Derfor kommer kunderne og nye potentielle samarbejdspartnere stort set af sig selv. Janus er naturligvis stolt over, at hans virksomhed i dag er landets hurtigst voksende IT virksomhed. Men han er lige så stolt over, at Financial Times har AnyTech365 på en 27. plads som hurtigst voksende blandt alle typer selskaber i Europa.

Alting har en pris

Den kraftigt stigende omsætning og kundemasse har fået flere store investorers øjne op for AnyTech365. Interessen kommer primært fra internationale IT-selskaber, mobilselskaber og kapitalfonde. “Jeg lever i et konstant dilemma. På den ene side kunne jeg tænke mig at sælge og trække mig tilbage. Og på den anden side er jeg fascineret af vores ekspansionsmuligheder og vil ikke forlade mit livsværk. Det sidste vægter tungest,” fortæller Janus Rægaard Nielsen, som ikke lægger skjul på, at hans eventyr også har en bagside. Alt omkring ham har fået anden prioritet, siden han for fire år siden gik “all in” og investerede næsten alt hvad han ejede i sit nye projekt. “Det er lange arbejdsdage, lange forretningsrejser og der ligger altid et tungt ansvar på mine skuldre. Det er et valg, jeg har truffet, men lad være med at tro, det er let. Heldigvis møder jeg forståelse og opbakning på hjemmefronten,” slutter den danske iværksætter. I flere omgange har han solgt mindre aktieandele og scoret en god gevinst. Men den største tilfredsstillelse får han, når han ser ud over de mange medarbejdere i det store kontorlandskab. Så ser han hjulet køre. AnyTech365-hjulet kører rigtig godt.  


De skandinaviske værdier

På skandinaviske værdier har Janus Rægaard Nielsen skabt en virksomhedskultur, som medarbejdere fra hele verden kan samles om.”Jeg personligt, vores chefer og personaleafdelingen gør meget ud af at fortælle vores nye folk, at her kun er plads til dem, som virkelig vil være her. Og tilsvarende at man tager ansvar for sig selv og den virksomhed, man arbejder i. Er man ikke klar til det, er der ingen sure miner herfra… man skal bare ikke komme i morgen,” fortæller Janus, som heller ikke accepterer interne stridigheder.”Jeg har set virksomheder gå i stå, fordi folk ikke kan arbejde sammen. Og det har jeg ikke tålmodighed til. Folk her skal være villige til at forstå hinanden på tværs af nationaliteter og kulturer, og der er ingen skillevægge mellem salg, service og udviklingsafdelingen. Vi er et team, som sammen kaster os ud i nye udfordringer og sammen løser de problemer, der naturligvis kommer undervejs. Noget af det sværeste som leder, er at få folk til at gå samme vej.” Men lykkes det, kommer resultaterne også. Og det gør de hos Janus, som ikke tøver med at påstå, at hans ansatte elsker deres arbejdsplads og tjener bedre her end andre steder.


Hovedsponsor for Marbella Tennis Open

Hos AnyTech365 handles der internationalt – men der tænkes også lokalt. Således har virksomheden nu indgået et treårigt samarbejde med selskabet bag den ambitiøse tennisturnering Marbella Tennis Open. ”Jeg bor i Marbella og har altid været glad for byen. Derfor vil jeg gerne støtte og være en del af lokale projekter – blot de er seriøse,” forklarer Janus Rægaard Nielsen og fortsætter: ”Vi har en størrelse nu, hvor vi kan tillade os at være med på denne type begivenheder. Det giver os naturligvis også en masse opmærksomhed, som vi ikke tidligere har opsøgt.” Faktum er, at den danskejede succesvirksomhed ikke mangler kunder – men derimod medarbejdere. ”Vi står i et antiklimaks. ”Ledigheden i området er høj, men vi står lige netop i dag og mangler 147 nye medarbejdere. Derudover er vi en af Costa del Sols største virksomheder, men kun få lokale kender os, fordi vi sælger til hele verden fra vores lidt skjulte kontorbygninger. Sponsoratet af Marbella Tennis Open skal gøre os synlige og få AnyTech365 på alles læber,” slutter den danske iværksætter.

Marbella Tennis Open løber af stablen fra den 30. marts til den 5. april på Puente Romano Tennis Club. Flere spillere fra verdensranglistens Top 100 er med i turneringen. Det danske stortalent Holger Rune er med på et Wild Card. Turneringen har til målsætning at blive en af landets største turneringer på lige fod med APT turneringerne i Madrid og Barcelona.

Stor læserkonkurrence!

Kom med til Marbella Tennis Open

I samarbejde med AnyTech365 udlodder La Danesa:

3 x 2 eksklusive VIP-pas til turneringen.

Som VIP-gæst får du adgang til alle kampene, hele ugen, og fri adgang til VIP-forplejning med drinks, spisning og koncerter både torsdag, fredag og lørdag.

Vi udlodder også:

15 x 2 pas som giver fri adgang til alle ugens tenniskampe.

Som læser skal du blot sende en mail til louise-mercedes@norrbom.com for at deltage i lodtrækningen.

I mailen skal blot fremgå dit navn, telefonnummer og mailadresse.

Du kan læse mere om turneringen på marbellachallenger.com

Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.