Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Et af stederne i Spanien, som jeg aldrig bliver træt af at besøge, er Cabo Finisterre, en fantastisk afstikker helt ud mod havet i Spaniens nordvestlige del, ca. 80 km fra byen Santiago de Compostela. Tilfældighederne har gjort, at vejret næsten altid har vist sig fra sin bedste side de 7-8 gange, jeg har besøgt Cabo Finisterre, og det giver en helt speciel ro i sjælen at sidde her ude og stirre ud over det blå hav og bølgerne, som slår langt der nede. Er man heldig, kan man også se delfiner lege i bølgerne, og på den rette tid på året også større arter af hvaler, noget jeg dog ikke har været heldig at få at se endnu.

Cabo Finisterre er en del af pilgrimsruten til Santiago de Compostela, og helt siden tidernes morgen har pilgrimme opsøgt stedet, for at nå havet. Sådan er det også i dag, og ca. 10 % af dem, som går pilgrimsruten, fortsætter ud til Cabo Finisterre. Det er årligt omkring 30.000 mennesker, så chancen for at man får odden for sig selv er minimal. Dog er der god plads, så nogen egentlig trængsel føler man ikke, at der er, til trods for at også turistbusserne kører helt frem.

Symbolsk plejede de første pilgrimme at brænde deres udslidte og stinkende klæder herude, og mange pilgrimme, som har vandret i ugevis og månedsvis, gør det også i dag. Så bliv ikke forskrækket, hvis du ser et frisk bål med undertøj, sokker og andet slidt tøj, ikke mindst fodtøj. For mange er dette den endelige markering på over 800 km vandring. Et stort øjeblik for alle, som har gjort det. Nogen græder, nogen trækker sig stille tilbage og sidder alene og stirrer udover havet, fordybet i egne tanker, andre er helt i ekstase og deler villigt nyheden med alle, som er interesserede; de klarede det!    

Spanien har i en årrække promoveret Cabo Finisterre som sit vestligste punkt, men lad os slå fast med det samme, at den udnævnelse går til Cabo Touriñán, som ligger et stykke nord for Cabo Finisterre. Der er simpelthen bedre faciliteter på Cabo Finisterre – restaurant, bar og hotel på toppen af klippen blandt andet, og den historiske pilgrimsvandring herud bidrager til at gøre stedet mere besøgsvenligt. Lidt det samme som Danmark har gjort med Skagen Odde, vil jeg påstå, men det betyder ikke så meget, da stedet er helt magisk!

Hvis man kører bil fra f.eks. Santiago de Compostela ud til Cabo Finisterre, bør man i hvert fald den ene vej vælge at køre den længere kystvej, så får man samtidig alle de nydelige strande i Galicien, måske Spaniens aller smukkeste strande, og en storslået natur og kystlinje, tilsat små og hyggelige spanske landsbyer. Ganske vist er vejret nok så usikkert i denne del af Spanien – det er faktisk den region med mest nedbør – men for dem, som tager chancen og gambler lidt med vejret, kan jeg love nogle fantastiske Spaniensoplevelser. Noget at overveje til næste sommerferie måske?

Af Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa