Det danske magasin i Spanien
Overnatning i en ægte middelalderborg – Parador de Zafra

Overnatning i en ægte middelalderborg - Parador de Zafra

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Har du altid drømt om at overnatte i et spansk kloster, palads eller historisk fæstning?

Paradores er ikke bare en kæde af spanske statsejede luksushoteller, men nogle af landets mest unikke historiske monumenter omdannet til overnatningssteder i restaurerede paladser, klostre, slotte, palæer og slotte. Ordet Parador kommer fra det spanske verbum ‘parar’, som betyder at stoppe eller blive. Konceptet bag kæden er at åbne disse kulturskatte for offentligheden ved at bruge hotellets overskud til at vedligeholde de historiske bygninger. Samtidig er paradorerne ofte placeret i byer og omgivelser, der er værd at besøge. La Danesa tog turen til den mindre kendte, men ikke mindre interessante Parador de Zafra.

Spaniens første parador blev grundlagt af kong Alfonso XIII i 1928 i Sierra de Gredos i et forsøg på at øge den nationale turisme. Den kongelige turismekommission begyndte at lede efter exceptionelle historiske bygninger og naturperler, og siden da har Spanien etableret næsten 100 paradorer spredt over hele landet. Paradorer kan findes i ti spanske UNESCO-verdensarvsbyer: Toledo, Segovia, Ávila, Alcalá de Henares, Salamanca, Córdoba, Santiago de Compostela, Cuenca, Cáceres og Mérida. Andre paradorer er placeret i nationalparker eller i unikke moderne bygninger, men de fleste er stadig historiske bygninger, såsom Hostal de los Reyes Católicos i Santiago de Compostela, bygget som et pilgrimsvandrerhjem i 1499 og betragtes som verdens ældste hotel!

Et af de mange paradorer, der er et besøg værd, ligger i den lille by Zafra mellem Sevilla og Mérida, godt 3 timers kørsel fra Málaga. Byen, også kendt som ‘Lille Sevilla’, er i en strategisk position på Ruta de la Plata eller Sølvruten (også en del af el Camino de Santiago) i Badajoz-provinsen Extremadura.

Parador de Zafra hed oprindeligt Alcazar de los Duques de Feria som var navnet på den adelige familie som byggede og boede på dette slot. Byggeriet blev afsluttet i 1443 efter ordre fra hertugen Lorenzo Suárez de Figueroa, som takket være sin støtte til kongen fik både titlen og store områder at herske over. Mange historiske personer har besøgt slottet, heriblandt den berømte eller måske berygtede Hernán Cortés, der overnattede her, før han i år 1516 sejlede ud for at erobre den ‘nye verden’.

Og det er bestemt en fæstning. Du skal kun løfte blikket for at vide, at du er på vej ind i middelalderen, med borgtårnene lige over hovedet og våbenskjoldet skåret ind over hoveddøren. Herfra passerer du ind i en stor indre gårdhave med et centralt springvand omgivet af klassiske buegange. Tagåbningen er i dag beklædt med hvide stoffer for at holde varmen ude, hvilket gør gården til et perfekt og køligt sted for en aperitif eller en velsmagende middag ved solnedgang. Oprindeligt var alle væggene af sten, men på grund af tragtens svimlende varme om sommeren blev bygningens indvendige vægge beklædt med kølende hvid marmor allerede i 1600-tallet.

For virkelig at føle, at du er rejst tilbage til middelalderen, bør du bede om en rundvisning på toppen af ​​slottet med den velinformerede guide Rachel. Hun tager os med rundt på de smalle gangbroer på toppen af ​​borgmuren, der omfatter udkigsposter, borgtårne ​​og forsvarspositioner. Et af borgtårnene, som har de originale vægmalerier fra 1400-tallet, beskyttede adelsfamilien, da slottet blev invaderet.

Fra taget har man udsigt til byen og det omkringliggende landskab, hvor hertugens mænd hurtigt kunne advare, hvis der var fjender i horisonten.

Så næste gang du vil gå i adeliges og ridders fodspor, besøge et majestætisk middelalderslot og måske overnatte i suiten, hvor hertugen selv sov under et hvælvet og forgyldt tag, sæt kursen mod Zafra.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa