Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Alicante kan prale af over 320 solskinsdage om året og skal være en af ​​Spaniens mest solrige byer.

Det var fønikerne, der grundlagde byen i år 325 f.Kr. Da romerne kom, kaldte de stedet for Lucentum, lysets by. I år 718 blev Alicante anbragt under maurisk styre og blev først genvundet i 1296 og inkorporeret i kongeriget Valencia. Kong Ferdinand og dronning Isabella tildelte Alicante bystatus i 1490. Økonomien er hovedsageligt baseret på turisme og vinproduktion. Derudover eksporteres olivenolie, frugt, tekstiler, keramik, læder og læderprodukter som blandt andet sko og tasker.


Alicante i fugleperspektiv.

Castillo de Santa Bárbara

For at få det fulde overblik, starter vi vores sightseeingtur ved Castillo de Santa Bárbara, som ligger på Benacantil-bjerget, Alicantes højeste punkt. Dette område har spillet en stor rolle gennem byens lange historie. Allerede i det 3. århundrede f.Kr. skal kartagenerne have bygget et slot, hvor Castillo de Santa Bárbare nu ligger. Slottet, som det fremstår i dag, blev bygget i det 13.-16. århundrede. Det er muligt at tage en lift, men det anbefales bestemt at gå den smukke sti, der snor sig opad mellem gamle, charmerende huse med blomsterpotter på væggene og ved hoveddørene.

Vi må rigtig fatte os mod til for at turde gå ud på det lille udsigtspunkt, der hænger uden for fortet. 160 meter under os ligger hulerne hulter til bulter. Og så – glitrende hav så vidt vi kan se. Vi slentrer rundt på slottet, op ad stejle trapper og under romerske buer. I spalterne mellem de store klipper vokser græs og blomster. I den ældste del må der have været både hospital og skole. Her er fredeligt og roligt, og det er næsten uvirkeligt at tænke på alle de slag, der har fundet sted her oppe.

Alicante er en smuk by med brede gader og fortove med masser af plads til at bevæge sig rundt. Hotel Gran Sol med sine 28 etager gør det nemt at orientere sig, uanset hvor du er i byen.

Kirker og museer

Vi stiger ned ad den smukke La Iglesia de Santa María, Alicantes ældste kirke, som blev påbegyndt i 1400-tallet og stod færdig som den er i dag ca. 200 år senere. Dørene er åbne, og vi går ind for at beundre det smukke interiør. Vi er altid fascineret af folk, der “stopper op ved” katolske kirker, gør korsets tegn, tænder et lys og beder en hurtig bøn i de overdådige omgivelser, før de skynder sig videre.

Tæt ved ligger Museo Gravina med malerier og skulpturer fra moderne tid. Den fire-etagers høje bygning stod færdig i 1808. Kunsten på væggene giver os et lille indblik i, hvordan det har været at være en del af det gode borgerskab.

To blokke længere oppe finder vi Museo Maca med permanente samlinger af bl.a. Picasso, Dali og Miró.

Næste stop er El Ayuntamiento. Udover at være byens rådhus er bygningen også et museum med flere smukt indrettede værelser. Salón Azul, den blå salon, som blev dekoreret til ære for dronning Isabell II, er måske det rum, der gør størst indtryk på os.

På pladsen foran rådhuset afholdes et marked hver søndag. Markedet er især interessant for samlere, her sælger de antikt sølv, frimærker, mønter, vinyl og bøger for at nævne nogle få.

El Ayuntamiento – et af de smukke værelser, Salón Azul; den blå salon.

Over 300 dræbte

Republikanerne stod stærkt i Alicante under den spanske borgerkrig, hvilket førte til en massiv bombning af byen. Den 25. maj 1938 blev omkring 90 bomber smidt over Alicante og dets omkringliggende områder, og mere end 300 mennesker blev dræbt. Der blev bygget flere tilflugtsrum, refugios, hvor folk kunne gemme sig, når luftalarmen gik. Et par af disse er nu åbne for offentligheden, herunder Refugio Antiaere, der ligger på Plaza Sènica.

El Mercado Central

El Mercado Central, byens indendørs madmarked ligger på Avenida Alfonso El Sabio og står delvist på resterne af den gamle bymur. Det ydre af den imponerende bygning, der blev afsluttet i 1921, giver associationer til nogle af Spaniens mange katedraler. Der er næsten 300 butikker, 292 for at være helt nøjagtig, fordelt på to etager. Når dørene åbnes kl. 07.00, har der allerede været meget aktivitet i flere timer med at hente mad, der skal konsumeres i løbet af dagen. Kl. 14.30 er alt forbi, og dørene lukkes.

Avenida de Maisonnave er den klart største shoppinggade i byen. Her ligger modebutikkerne på rad og række, både de almindelige kædebutikker og lokale specialforretninger. Med brede fortove og masser af plads til at bevæge sig rundt er dette et perfekt sted, selv for dem der bare vil ose.

I alt gik der 6,6 millioner fliser til, da den 500 meter lange Explanada de España blev oprettet i første halvdel af det tyvende århundrede. Her går du for at se – og blive set.

6,6 millioner fliser

Den smukke “bølgende” Explanada de España, der er lavet af 6,6 millioner små fliser, er et samlingssted for både beboere og turister. I skyggen af ​​palmetræerne sidder folk på sammenklappelige stole, som kommunen har stillet til fri afbenyttelse. Nogle sidder bare og ser på livet, andre diskuterer alt fra politik til morgendagens vejr. Markedsboder er placeret i nærheden, og lejlighedsvis er der caféer og kiosker.

Alicante er en universitetsby, så nattelivet kan være hektisk til tider. Derefter indtager studerende fra hele Europa caféer, barer og diskoteker og kan holde den kørende indtil langt ud på de små timer. Vi tjekkede ud af hotellet tidligt næste dag og mødte en meget glad gruppe spaniere. For os var det søndag formiddag, for dem var det stadig lørdag aften…

Af Rikke Iuell Printz

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa