Det danske magasin i Spanien
Restaurante Antonio Videra – Hyggelig familierestaurant direkte til Middelhavet

Restaurante Antonio Videra - Hyggelig familierestaurant direkte til Middelhavet

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

alt

Sommeren er for alvor over os, og varmen smyger sig om kroppen i dagtimerne. Derfor nyder man de køligere aftentimer ekstra meget. Efter tusmørkets frembrud fyldes gaderne med alverdens nationaliteter, og specielt strandpromenaderne med sine mange restauranter tiltrækker folk fra alle verdenshjørner.

På vandsiden på strandpromenaden i Los Boliches, Fuengirola ligger den hyggelige “chiringuito” (strandrestaurant) Antonio Videra. Bare duften af de grillede sardiner, der bliver grillet på den traditionelle måde i en flot malet sejlbåd placeret i sandet, er så intens, at man ikke er i stand til at passere forbi uden at stoppe op. Så snart man træder indenfor i restauranten, mødes man af en summen af stemmer, der kommer fra den store terrasse på bagsiden af restauranten, hvor de mange gæster nyder restauranten og den dejlige udsigt til stranden og Middelhavet under den stjerneklare himmel.

Restauranten er ejet af og opkaldt efter Antonio Videra, der er noget af en veteran indenfor restaurationsbranchen. Der er hele 35 år siden, at Antonio åbnede restauranten, og det faktum at den i dag fortsætter med samme succes som altid, er et godt bevis på, at Antonios prioritering af et højt serviceniveau kombineret med et dejligt afslappet miljø og en stor og varieret menu, tiltaler både spaniere og udenlandske turister, der gang på gang gæster restauranten.

alt

Restaurantens menu er ikke spækket med delikatesser, men er derimod tilpasset den almindelige gæsts præferencer. Restauranten byder på et stort udvalgt af forskellige fiske- og kødretter. Dog kan man godt få mere specielle delikatesser, hvis man beder om det. Der er heller ikke tryllet med anretningen af retterne. Det primære mål er nemlig, at maden skal smage godt og mætte den pågældende gæst og ikke bare se kunstnerisk ud på tallerken. Alle råvarer er friske og købt på markedet samme dag. Kvaliteten er derfor høj, og selvom man vælger en almindelig ret som fx kylling i champignonsauce, smager det skønt, og portionen er så stor, at man forlader restauranten med en dejlig mæthedsfornemmelse. Prismæssigt ligger alle retter på et middelniveau, men kvaliteten og mængden af hver ret taget i betragtning er et besøg på Antonio Videra bestemt pengene værd.
Udover menuens individuelle retter tilbyder restauranten også to menuer, der med mellemrum udskiftes. Menuerne indeholder et varieret udvalg af for- og hovedretter, samt en uspecificeret dessert eller kaffe:

Menu 1:
Forretter
Gazpacho, dagens suppe, forskellige hors d’oeuvres, blandet salat.

Hovedretter:
Hjemmelavet lasagne, grillet laks, paneret kylling, grillet svinekotelet.

Prisen for denne menu er 11,95 euro pr, person.

Menu 2:
Forretter:
Stegt brieost, skinke med melon, avokado med rejer, dagens suppe, tropisk salat.

Hovedretter:
Wienersnitsel Milanesa, svinemørbrad enten grillet eller med pebersauce, grillet søtunge, grillet Rosado.

Prisen for denne menu er 16,95 euro pr. person.

Antonio Videras succes strækker sig dog ikke kun til selve restauranten. Han blev for nylig tildelt den eftertragtede pris New Millenium Reward for sine udmærkelser indenfor restaurationsbranchen de sidste 35 år. Han modtog prisen i Madrid, og ikke lang tid efter sin hjemkomst modtog han et brev fra Fuengirolas borgmester Esperanza Oña, der gratulerede ham for hans indsats indenfor restaurationsbranchen i Fuengirola og takkede ham for, at hans udmærkelse nu betød, at Fuengirola var kommet med på Spaniens gastronomiske landkort. Prisen og borgmesterens udtalelser har betydet meget for Antonio, der er glad for, at hans hårde arbejde gennem årene bliver påskønnet ikke kun af de mange gæster, der besøger restauranten, men også af det nationale gastronomiske samfund.

Selvom Antonio ikke længere er helt ung, nyder han hver dag i restauranten, som starter med en tur til fiske-, kød- og grøntmarkedet. Og løber restauranten tør for råvarer i løbet af dagen, flyver Antonio ud af døren for at købe det, der mangler. Selv efter 35 år føler Antonio nemlig stadig en stor passion for sit arbejde og restauranten, og han har ingen intentioner om at trække sig tilbage og lade nye kræfter overtage. Grunden er simpelthen, at for Antonio er restauranten ikke et arbejde, det er hans liv, og det mærker man som gæst, hvilket uden tvivl også er årsagen til, at antallet af stamkunder bliver større og større jo flere år, der går.

For bordbestilling ring tlf. 952 119 193 eller 639 410 414.

Restaurante Antonio Videra
Paseo Marítimo
Los Boliches
29640 Fuengirola

Restauranten er nem at finde. Den ligger på strandsiden, skråt overfor hotellet Confortel. Se kort her.

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa