Det danske magasin i Spanien
Gin & Tonic er noget af det bedste, når man skal have sig en kold drink – i hvert fald er drinken en favorit herhjemme. Så fik jeg ideen til at lave små lækre cupcakes baseret på den bitre smag, kininen frembringer samt det syrlige fra citron eller lime, selvfølgelig blandet med noget sødt og godt bagværk. Og da vi skulle fejrer min ene søns fødselsdag, var det en god anledning til at lave dem.
 

Det skal du bruge:

Dej:
200 g. blødt smør
200 g. sukker
4 æg
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 nip salt
Fintrevet skal af 1 lime
75 ml gin
Til sirup:
50 g sukker
50 ml tonic
2 spsk. gin
Til smørcremen:
200 g blødt smør
450 g flormelis
2-3 spsk. gin
Fintrevet skal af 1 lime
Dekoration:
2 lime, skåret i tynde både og derefter i skiver.

Sådan gør du:

1. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft. Bland smør og sukker med en håndmikser eller røremaskine , indtil den er let og luftig – ca. 5 minutter. Tilsæt et æg ad gangen, pisk godt efter hvert æg.
2. Tilsæt mel og lime, efterfulgt af gin. Hæld i cupcakeforme og bag i ca. 20 minutter (jeg brugte små cupcakeforme, da kagerne er meget intense).
3. Lav i mellemtiden sukkersirup: opvarm forsigtigt sukker og tonic i en lille gryde, under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Skru op for varmen og kog i 1 min. Tag af varmen og rør gin i.
4. Så snart kagerne kommer ud af ovnen stikkes huller i toppen med et spyd og siruppen dryppes over. Lad dem afkøle i 15 minutter i formen, overfør dem derefter til en rist for at køle helt af.
5. Lav i mellemtiden smørcremen. Pisk smørret, indtil det er meget blødt med en håndmikser eller røremaskine, og tilsæt så flormelis og pisk indtil det er glat og cremet. Tilsæt gin efter smag og limeskal. Smør cremen på de afkølede cupcakes og dekorér med lime.
 
Alle opskrifter kan findes på Vera Verandas online madblog: www.verasveranda.com
 
Af Natalina Atlanta Bramsted

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.