Det danske magasin i Spanien
Byrådet i Málaga med borgmester Francisco de La Torre i spidsen, Junta de Andalucia, og en hel befolkning fordømmer ejeren af Málaga CF, sheik Al-Thani, for økonomisk og sportslig deroute i denne sæson – Han skal væk nu, er kravet!
”Vete ya, vete ya, vete ya”.
“Forsvind nu, Forsvind nu, Forsvind nu”.
Råbt af tusinde af fans udenfor og på Estadio La Rosaleda i det nordøstlige Málaga.
Skrevet i graffiti i hele byen, på broer, i rundkørsel og på væggene på stadion.
Printet på plakater vajende i hænderne på tilskuerne til kamp – og sat op alverdens steder på Costa del Sol.
Lynch-stemningen mod sheik Abdullah bin Nasser Al-Thani fra Doha i Qatar, ejer og præsident for Málaga Club de Fútbol, netop fyldt 50 år, er orkan-agtig.
Han kan ikke vise sig i byen og har da også sendt nogle af sine internationale juridiske konsulenter, Richard Shaheen fra Washington og Owen Lynch fra London, til Málaga for at nærgranske de elendige økonomiske forhold i en klub, der også lider på grønsværen i 2. division.
Amerikaneren har sågar vist sig på træningsbanen for at se på!

Unknown 5

Nye investorer klar

Konsulenterne har også haft møder med Málagas borgmester, Francisco de La Torre, der har et byråd og Junta de Andalucía (amtet, red.) bag sig i bestræbelser på at få sheiken til at sælge sit restparti af aktier efter hotelkæden BlueBay ved en retskendelse har overtaget 49 % af Al-Thanis 97 %. 3 % ejes af mindretals-aktionærer.
Eller skyde kapital i klubben, så den kommer på ret fod igen.
Málaga CF har en gæld på ca. 5 mio. euro, som det professionelle spanske La Liga-forbund kræver afviklet inden nytår. Ellers bliver klubben med de store Champions League-triumfer i 2012-13-sæsonen tvangsnedrykket, hvilket vil være en skamplet ikke alene på klubben, men på den driftige by Málaga og en hel egn. Derfor Francisco de Las Torres ihærdige involveren. Han har på hånden spanske investorer, der vil gå ind med kapital, hvis/når sheiken forsvinder. BlueBay har bedt borgmesteren om få kontakt til dem. Málaga CF skal hurtigst muligt bringes på højkant igen, er devisen fra hotelkæden.

Málaga et nyt Chelsea!

Det vakte opsigt, da Al-Thani for ti år siden købte konkurstruede Málaga CF for 36 mio. euro og overtog en gæld på knap 20. På daværende tidspunkt blev han den første udlænding i spidsen for en spansk La Liga-klub – siden er flere kommet til.
Jeg mødte hurtigt den unge mand, Al-Thani indsatte som vicepræsident og administrerende direktør, den da 30-årige Abdullah Mohammed Haj Ghubn, født i Libyen, men erhvervsuddannet i Business Administration i Jordan. Mødet fandt sted i det daværende cafeteria i Málaga CF, hvortil han ankom sammen med pressechef Victor Varela, der nu er vicepræsident i 2. divisionsklubben Albacete i La Manga.
”Málaga CF skal være svaret på engelske Chelsea,” sagde en glædesstrålende Ghubn med smil i øjnene og en flot sort manke. Han var i 2003 tiltrådt som generalsekretær i NAS GROUP og allerede da Al-Thanis højre hånd.

En kompliceret karakter

Men at det skulle gå galt med ledelsen af Málaga-klubben med sheiken i spidsen anede allerede fra starten Yasmin Al Sahoud, den kvindelige advokat, der blev den første generaldirektør og lagde et smukt ansigt til den første fyring (dem, der har været et hav af på direktionsgangene i ti år, red.). Hun blev afsat af Abdullah Ghubn. En episode, der synes at kunne være isoleret, men blev en skik i klubben. Svingdørene har aldrig stået stille.
”Der skete gode, men så sandelig også særdeles dårlige ting i klubben,” siger hun. ”Jeg har hele tiden fulgt Málaga CF tæt. Da jeg ankom, regnede jeg ikke med alt det, der nu er hændt gennem årene. Men da jeg tog af sted, sagde jeg offentligt, at jeg forventede, at det ville ske. Endda tidligere. Ledelses-problemerne i Málaga CF har intet at gøre med, at Al-Thani er araber, men med hans personlighed og mangel på ledelseskapacitet. Og så beskylder han altid tredjepart, når det går galt. Al-Thani er en kompliceret karakter. Han har aldrig tænkt på Málaga CF på lang sigt,” fastslår Yasmin Al Sahoud i et interview med SER Deportivo Málaga.

Henvendelser til ambassade

Borgmester Francisco de La Torre har tilbudt Al-Thani at rejse til hans hjemby i Qatar, Doha, for et møde, hvor han ville anvende alle hans diplomatiske evner. Ligeså vel som mindretals-aktionærerne i Málaga CF har de La Torre henvendt sig til Qatars ambassadør i Madrid, Mohammed Al Kuwari, for at berette om situationen i Málaga og udtrykke sin bekymring over den.
Selv siger han herom: ”På en meget respektfuld måde vel vidende, at Qatar-regeringen eller landets kongelige familie ikke har indflydelse på Al-Thanis handlinger. Hvad ambassadøren også svarede.”
Og så meddelte Al Kuwari i øvrigt, at han forlader kontoret i Madrid for at tiltræde som ambassadør i Tyskland.

Mon emiren tager affære?

Meldinger om sheik Al-Thanis misligholdelse af Málaga CF er nået til Qatar – nok gennem ambassaden i Madrid.
Herom siger Yasmin Al Soud opfølgende: ”Qatar er et land, der tager sit image alvorligt. Ikke mindst her op til slutrunden om verdensmesterskabet i fodbold i Qatar i 2022. Lidt forsigtigt vil jeg sige, at politisk indgriben i forhold til Málaga CF måske kan ske.
Men Emiren kan ikke være ansvarlig for alle private handlinger i hans familie. Al-Thani-dynastiet tæller ca. 2000 personer. Skulle et indgreb komme på tale, kræves fleksibilitet og alvorlige kompromiser fra sheiken.”
Spillerne i Málaga CF kigger undrende og håbefulde på. Har de en klub ved indgangen til 2020? 
 
AL THANI AND HAMYAN
 
Hvad ved vi om Al-Thani
– Pressesky. Meddeler sig på twitter også til hans klub, Málaga CF.
Har dog givet et enkelt dagblads-interview i til den store spanske sportsavis MARCA i London.
Samt et par få til arabiske medier.
– Er involveret i virksomheder i mere end 30 lande. Brancher som hotelkæder, indkøbscentre, biler og elektronikvirksomheder.
– Bestyrelsesmedlem i Doha Bank.
– Meget hesteinteresseret og bestyrelsesmedlem i rideforbundet i Qatar.
– Formand for bestyrelsen for Nasser Bin Abdullah & Sons Group (NAS).
– Er en fjern slægtning af Qatars tidligere hersker Sheik Hamad.
– En fætter er Hamad bin Khalifa Al-Thani, som ved et statskup i 1995 overtog magten som Emir i Qatar. Den besad han i 18 år.
– Mislykkedes med et marina-projekt i Marbella.
– Måtte droppe et stadion-byggeri i Málaga til 65.000 tilskuere.
– Lader nu et fodbold-akademi-projekt i Málaga ligge i ruin.
– Har fået frataget en rundkørsel i Málaga til ære for ham.
 
Har relationer til Danmark
Al-Thani-familien i Qatar har relationer til Danmark.
Den tidligere emir, Hamad bin Khalifa – en fætter til Málaga CF-ejeren Muhammed bin Nasser Al-Thani – donerede 150 mio. kr. til opførelsen af den første stormoske i Danmark på Rovsingsgade på Nørrebro.
Med navnet Hamad Bin Khalifa Civilisation Center.
Under hans 18 år ved magten i Qatar nåede landets årlige produktion af naturgas op på 77 mio. ton, hvilket gjorde Qatar til det land i verden med størst BNP pr. indbygger.
 
18.000 sæsonkort – fine tilskuertal
Málaga CF har solgt 18.000 sæsonkort til Estadio La Rosaleda, der kan rumme 30.000 tilskuere.
Det er 4.000 færre end sidste sæson, men tilskuertallene til hjemmekampe har hidtil været fine.
De ser således ud:
Málaga CF – Las Palmas: 17.612
Málaga CF – UD Almería: 18.068
Málaga CF – Rayo Vallecano: 13.611
Málaga CF – Sporting Gijón: 15.272
Málaga CF – Cádiz CF: 17.467
Blot en klub i 2. division samler flere tilskuere end Málaga CF. Det er Real Zaragoza.
Zaragoza er den 5. største by i Spanien. Málaga den 6. største.
 
Adrian
Málaga CFs resultater i 2. division
Racing Santander – Málaga CF 0 – 1
Málaga CF – UD Las Palmas 1 – 1
Girona – Málaga CF 1 – 0
Málaga CF – UD Almería 0 – 1
Mirandes – Málaga CF 1 – 1
Málaga CF – Rayo Vallecano 1 – 1
Albacete – Málaga CF 1 – 0
Málaga CF – Sporting Gijón 1 – 1
Real Zaragoza – Málaga CF 2 – 2
SD Huresca – Málaga CF 2 – 0
Málaga CF – Cádiz CF 1 – 2
Deportivo La Coruña – Málaga CF ¿??
Herefter lå Málaga CF efter 12 spillerunder nr.???? med ??? point.
Efter 12 opgør i sidste sæson i 2. division havde Málaga CF tilspillet sig 25 point!
Målscorere
Adrian 2
Sadiku 2
Cifu 1
Lombãn 1
Antonin 1
 
Karantæner
Adrian 1 spilledag

Første trænerfyring kom i 2. division

Der gik ti spillerunder, inden den første trænerfyring i de bedste spanske rækker fandt sted.
Det skete i storklubben Deportivo la Coruña, der sammen med Málaga CF rykkede ned fra La Liga og i sidste sæson forgæves kæmpede om tilbagekomst til den bedste spanske række i play off-matcher – også med Málaga – og nu ligger i bunden af 2. division på lige fod med Málaga!
Juan Antonio Anquela, hyret fra sæsonstart i Oviedo, røg. Før havde han endvidere fungeret i Granada, Numancia og Huesca. I Deportivo La Coruña blev Anquela afløst af Luis Cesar med tidligere jobs i bl.a. Valladolid og på Tenerife.
Det blev dog til nederlag til Las Palmas i hans første match som Deportivo-coach.

Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser midtfor på den ene langside – beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion.
Medlemsrabatter til alle kampe.
Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller
+34 617 700 424
info@malaga-support.dk
Sekretær Ole Hansen
+34 621 214 983
kontakt@malaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
Kampe på Estadio La Rosaleda i november:
Den 10. Kl. 18.00: Málaga CF – Fuenlabrada
23./24.: Málaga CF – Elche
(Matchtidspunkt endnu ikke fastsat)
www.malaga-support.dk

 
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.