Det danske magasin i Spanien

Som ung dansede hun solen sort. I dag arbejder hun den sort.
Pia Carlsson er forbandet aktiv, ambitiøs og anderledes – men alt sammen på den gode måde. For hun er underholdende og en gevinst for ethvert selskab.

 

 
 
Det var Pia, der løb med laurbærrene, når der i slutningen af 70’erne blev afviklet danske mesterskaber i dans. Altid i bevægelse og øverst på sejrsskamlen. Den purunge pige havde store ambitioner og gav sig aldrig, før sejren var i hus. Sådan er det også i dag, selvom både branchen og omgivelserne er nogle helt andre.
 

Dansede solen sort

Nærum Sol- og Dansecenter var hendes hjem. Som blot 20-årig besluttede den unge dansepige at åbne sin egen danseskole. Gejsten var der, og Pia Carlsson havde masser at lære fra sig efter flere danske mesterskaber. ”Hele min ungdom var fokuseret på dansesporten. Først som konkurrencedanser og derefter som danselærer. Det var tiden, hvor de gamle danseinstitutter blev omdøbt til smarte dansecentre, og hvor det blev moderne at gå til jitterbug og diskodans,” fortæller Pia, som ikke kan undgå at grine ved tilbageblikket.
”Det var også dengang, det væltede med modeshows i indkøbscentre og dansere blev brugt som modeller. Så inden jeg så mig om, var min danseskole også et landsdækkende modelbureau. Der var tryk på. Måske også lidt for meget tryk på,” tilstår Pia Carlsson, som sideløbende selv dansede i både Cirkusrevyen og Tivoli Revyen. Det var derfor, der aldrig rigtig blev plads til hverken mand eller børn, som den glade dansepige selv formulerer det. Efter 12 år i overhalingsbanen trak hun stikket, solgte det hele og flyttede til Spanien.
 

Rejs, spil og bliv glad

Det er præcis 25 år siden. I sommeren ’94 begyndte solen så småt atter at skinne over det sydspanske boligmarked efter en forfærdelig krise. Der var en dynamik i branchen, som passede fint til Pias sprudlende væsen. I femten år fremviste hun lækre boliger i Marbella og omegn, dog lige med undtagelse af ét enkelt år, hvor hun tog en afstikker til Natal i Brasilien, hvor en forretningsforbindelse havde et spændende byggeprojekt. ”Det var alle tiders år. Brasilien er et spændende land, og der var en gejst og optimisme, som stadig sidder i mig. Desværre kom krisen, som ramte alt byggeri umenneskeligt hård. Også i Brasilien,” fortæller Pia, som dog hurtigt kom tilbage på sporet i Marbella. Denne gang skulle hun på jagt efter boliger til en arrangør af golfrejser. Men Pia Carlsson besluttede sig hurtigt for at gå solo. ”Flere baner ville gerne have mig som repræsentant, og da jeg samtidig så muligheden for at få skabt et godt samarbejde med en række bureauer i de tre skandinaviske lande, var det bare med at komme i gang. Tanken om at skabe noget har aldrig forladt mig,” fortæller den danske golfpige, som for alvor fik skub i forretningen, da en ny golfbane nær Almería tilbød hende eksklusivitet for skandinaver.
”Det er banen Marina Golf ved byen Mojácar i Almería. Det er et nyt attraktivt område for golfere med masser af vækst og fremtid,” fortæller Pia, som i dag deler sin tid mellem Mojácar og Marbella. Hun har samlet et lille stærkt team, men ingen er i tvivl om, hun altid selv går forrest. Det er fart på – igen. Men dybest set er det nok sådan, Pia har det bedst. I modsætning til sin ”første ungdom” tager hun nu tid til sig selv og sin kæreste. ”Jeg elsker krydstogter. Der er ikke en havneby i Europa, jeg ikke har været i, men rejsen fra Río de Janeiro til Langelinie har været den bedste tur. Jeg vælger altid ture med god musik, underholdning og dans,” slutter Pia Carlsson, som bestemt ikke har glemt de gamle trin. Hun glemmer heller aldrig sin laptop. Der skal arbejdes og følges med på turen. Der er ting, der aldrig ændrer sig.
 

Ti skæve til Pia

 
pia carlsson
 
1. Din svageste side?
Jeg har svært ved at sige nej. Folk ved jeg er stærk i spansk og kommer til mig med alle deres private gøremål som problemer med skattevæsenet, lægejournaler og andre ting, som de ikke forstår. Så har jeg også svært ved at uddelegere, men jeg er ved at blive bedre til det.
 
2. En ting, du gerne ville gøre om i livet?
Hvis om kan betyde gøre igen så vil jeg gerne genopleve mine bedste danseår. Jeg savner gevaldigt at stå på en scene.
 
3. Hvad gør dig nervøs?
Når mit internet ikke virker. Det kan jeg ikke ha’. Ellers er jeg svær at slå ud af kurs.
 
4. Hvem ville du gerne drikke en øl med?
Nu drikker jeg ikke øl, men kan jeg få to glas vin, tager jeg det første med Carsten Hjort fra Jyske Bank på Gibraltar. Jeg kommer til at savne hans selskab, når han og familien flytter. Det andet glas vin tager jeg med min veninde og perfekte rejsefælle Elin. Hun bor i Danmark, og desværre ses vi alt for sjældent.
 
5. Har du et godt ritual?
Når jeg har mest travlt, stopper jeg altid op smiler til verden. Bare et lille minuts tid. Jeg ringer også altid til min mor i Danmark mindst to gange om ugen.
 
6. Din bedste dans?
Det er Samba, som jeg tilmed lærte i samba’ens hjemland, Brasilien.
Jeg valgte altid Samba som æresdans, når jeg blev dansk mester. Den dans kan man kun blive glad af.
 
7. Fortæl en ting (næsten) ingen ved om dig?
Inden i er jeg en meget blød pige. Folk der ikke kender mig godt, får let et helt andet indtryk.
 
8. Din bedste handel?
Som ejendomsmægler solgte jeg engang 15 lejligheder til en investor fra Newcastle. Det var dengang, tiderne var lidt for gode.
 
9. Tror du på gud?
Ja – jeg er sikker på, der er noget der er højere og større end os.
Jeg tror også på et liv efter døden.
 
10. Har du nogensinde røget en fed?
Nej – jeg har aldrig været til hverken tobak eller drugs.
Til gengæld har jeg prøvet så meget andet sjovt i livet.
 
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com Fotos: Mugge Fischer og Simon Goltermann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.