Det danske magasin i Spanien
For Lis Faarup har vi ikke bare taget hul på et nyt år. Hun har taget hul på et nyt liv. Efter tre lange årtier er Lis blevet single – for første gang i sit liv.
Skridtet var svært – men hun fulgte sin sjæl. Den rare og hjælpsomme sjæl, som dagligt hjælper alle fra sekretariatet i Club Danés i Mijas.
 
Hun elsker at være her – i Club Danés i Mijas. Og jobbet i sekretariatet er lige hende. Lis Faarup er god til at holde sammen på trådene i den travle forening, og hun elsker atmosfæren, sammenholdet og de mange knus. Lis føler sig værdsat. Det samme gør medlemmerne, som altid kan regne med Lis, hvis de har svært ved dialogen med myndighederne. Hun har nemlig selv været papir-møllen rundt utallige gange.

Den umulige ungdom

Det var således en purung Lis, der er i 1980 ankom til Fuengirola med sine forældre og to søskende. Det var før, Spanien kom med i EF, så dengang var alting endnu mere kompliceret end i dag. Livet var heller ikke let for Lis.
”Jeg havde sagt farvel til veninderne i Danmark og syntes ikke, det var sjovt at være teenager her. Det var et kedeligt landsbyliv, vi havde dengang,” fortæller Lis Faarup, som kom på engelsk skole i Torremolinos. Derefter var eneste studiemulighed det spanske gymnasium. ”Det var helt umuligt for mig, for der blev ikke taget hensyn til en udenlandsk piges sprogproblemer,” husker Lis, som til gengæld hurtigt faldt til i sit første job på Hotel Las Palmeras i Fuengirola. Og efterfølgende blev uddannet som tandplejer. Det tog lidt tid – men hun fandt sporet. I hendes kærlighedsliv gik det derimod hurtigt. ”Jeg var kun 16 år, da jeg mødte Juan på et diskotek. Han var elleve år ældre end mig, men det sagde smask, og kort tid efter flyttede vi ind i en lille lejlighed i Benalmádena.

Følg hjertet

Ti år senere år senere kom Dennis til verden, og kort tid efter fulgte Lis de Alba. Familien flyttede i noget større og rammerne for en ny spansk kærnefamilie var på plads – og blev rigeligt udfyldt. ”Det var gode år. Jeg tør godt sige, mine børn har fået en god opvækst, og vi var nok noget nær det perfekte par,” fortæller den danske pige og fortsætter hudløst ærligt: ”Men der kom også en dag, hvor jeg måtte erkende, at tingene ikke længere var, som de havde været. Vi var vokset fra hinanden – så enkelt, og svært, er det. Men så bliver man nødt til at følge sit hjerte,” fortæller Lis Faarup, som turde gå mod strømmen og lade sig skille. Og hun virker som en kvinde, der ikke er bange for at kalde sig single – også selvom hun aldrig har prøvet det før.

Alenepigen, der kan tage fat

Den nye ”Single-lejlighed” i Mijas står næsten klar – og Lis har selv stået for det hele. ”Der er en alt-mulig-kvinde i mig. Jeg kan lide at hoppe i kedeldragten og tage fat,” siger hun. Lis glæder sig også til at tage fat på sit nye liv. ”Jeg har altid levet meget på andres præmisser, men det er slut nu. Mit nytårsforsæt er at prioritere mig selv højere. Jeg vil med i nogle af kystens Pigeklubber, gøre mere ved min pilates og deltage i Cudecas velgørenhedsarbejde. Det er tre aktiviteter, som altid har tiltaget mig”, slutter Lis, som bestemt ikke er afvisende for at finde kærligheden – igen. Det lyder ikke til, hun kommer til at kede sig.
Livsglæden sprudler i Lis. Den nye Frøken Faarup.

Ti skæve til Lis

1. Har du et hemmeligt talent?
Jeg er en god håndværker og klarer selv alt i el-, vvs- og tømrerarbejder.
Jeg er selvudlært – det har altid haft min interesse.
 
2. Hvilke superkræfter ville du ønske, du havde?
At være bedre til at udtrykke mig på skrift. Jeg ville gerne skrive en bog om hvordan man burde leve livet, før det er forbi.
 
3. Din dårligste vane?
Er alt for perfektionistisk – også på andres vegne.
 
4. En ting, du gerne ville gøre om i livet?
Jeg bandt mig i et fast parforhold allerede som 16-årig. Det stjal nok lidt af min ungdom.
 
5. Hvad gør dig nervøs?
Udestående, uløste arbejdsopgaver.
 
6. Det viseste råd, du nogensinde har fået?
Tag aldrig problemerne på forskud. Fik det fra min mormor – har altid brugt det.
 
7. Hvem ville du gerne drikke en øl med?
Obama – tror både han er humoristisk, en god politiker og en spændende person.
 
8. En drøm, du gerne vil føre ud i livet?
At rejse kloden rundt – har rejst meget, men mangler også meget.
 
9. Hvad skal du efter dette interview?
Hjem og ”pusle”. Jeg er lige flyttet. For første gang i mit liv bor jeg alene.
 
10. Har Club Danés en fremtid?
Ja, helt bestemt. Folk kommer her, fordi de vil. Derfor er det et dejligt sted.
Som alle andre skal vi omstille os og følge med tiden, og det er det, vi arbejder på.
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com. Foto: Mugge Fischer og Simon Goltermann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.