Det danske magasin i Spanien
MS Rescue giver hunde en ny chance

MS Rescue giver hunde en ny chance

MS Rescue er en non-profit organisation, som redder hjemløse hunde. De giver dem det, de behøver af pleje, vacciner, omsorg, mulighed for at tilpasse sig livet i et familiehjem, sterilisering osv. for derefter at adoptere dem væk til egnede familier. Organisationen blev dannet i april 2013, af norske Mariann Høili og Siv Beate Reitan, og er beliggende i Monda, Marbella.


 
Før MS Rescue blev dannet, har Siv Beate på egen hånd reddet ca. 50 hunde og katte, som hun har omplaceret til nye hjem. Mariann har også arbejdet med en række projekter for at forbedre dyrs levevilkår. I november 2018 har de reddet over 300 hunde, hvor mange har fået nye hjem i Norge.


 
”Vi har få hunde og lægger stor vægt på, at hundene er socialiserede og klar til at bo hos en familie. Alle hunde, som rejser fra os, er friske. Vi er meget optaget af, at rette hund kommer til rette familie, så det bliver det perfekte match,” fortæller Siv Beate, som også har ansvaret for MS Rescues Facebook-side, Instagram, logistik og adoptioner samt har ugentlig kontakt med adoptivforældrene. Hun er også behjælpelig med råd og opfølgning efter gennemført adoption.


 
”Vi tager et adopotionsfee for vores hunde. Dette dækker medicin, vacciner, chip, europæisk pas, lægeundersøgelser, blodprøver, sterilisering (hvis hunden er gammel nok), ophold, halsbånd og transportboks. MS Rescue tjener ikke noget på dette, men prøver at få dækket de fleste af de udgifter, vi har på hundene,” fortæller Siv.

 
På MS Rescues Facebook-side har hundene egne album, og der kan man se, hvem der er ledig (available). Nye hunde kommer ind, så hurtigt en hund er adopteret og er rejst til sit nye hjem. Alle nye adoptivforældre skal underskrive en kontrakt, som varetager hundens interesse.

1. juli 2018 lukkede Norge grænserne for hunde med ukendt ophav

Det er fra 1. juli 2018 ikke muligt at tage gadehunde/katte med ind i Norge som kæledyr, med mindre du kan dokumentere at have ejet dyret og haft det under dit tilsyn i seks måneder før det kommer til Norge.
 
”Dette har gjort, at en stor del af vores adoptionsplatform forsvandt. Vi har derfor behov for at sprede information om MS Rescue via nye og flere kanaler. Vi har adopteret til Sverige og Danmark også, men 90 % har været til Norge. Vi håber, at de skandinaviske lande og resten af Europa tager godt imod os – og hjælper os med at få et godt og solidt fodfæste, så vi kan fortsætte med vores arbejde i MS Rescue. Vi er bundsolide – ansvarsbevidste og lidt anderledes end mange shelters. Vi lærer hundene at bo i et hjem, være sociale med andre hunde, katte og mennesker, gå i snor, være med på cafe osv.,” fortæller Siv, som godt kan mærke, at hovedefterspørgslen efter deres hunde forsvandt 1. juli. 
”Vi måtte tænke nyt for i det hele taget at holde liv i MS Rescue, så derfor startede vi et hundehotel, Furry Finca. Dette var nærliggende for os, eftersom vi har rutinerne på plads og nu har kapaciteten. Hundene leger, går ture/er på udflugter, bliver vasket og klippet, hvis ejeren ønsker det, og bliver behandlet lige godt, som de bliver i deres egne hjem. Vi hjælper også til med afhentning på aftalte steder.”
MS Rescue har haft vældig god respons på dette – og det har ført til en fin lille indtægt for at holde shelteret i live.
”Det at redde hjemløse, forladte hunde er fortsat vores hovedgesjæft og noget, vi ønsker at blive ved med, så længe der findes hunde uden hjem. Man tjener ikke noget på dette – nærmere tvært i mod, men dette er noget Mariann og jeg (ejerne) virkeligt brænder for. Vi kan sikkert ikke redde alle hjemløse hunde i verden – men for de hunde vi redder, er det hele verden.
 
Ægteparret Kriztina og Phil Hardy fra Manchester tager sig af den daglige drift med stor entusiasme og er vores hovedressource. De er fantastiske mennesker, som mistede alt, de havde, i branden for seks år siden. De siger nu, at de altid leder efter en mening med alt – og at meningen med branden måske var, at de sammen med os skulle starte MS Rescue op. Det er meget arbejde, som til tider er både vanskeligt og trist, men de elsker det, de gør, og har altid nye ideer til, hvordan vi kan spare og tjene penge samt forbedre vores drift,” slutter Siv.


 
Donationsoplysninger

Facebook: MS Rescueeuro ● Instagram: MS Rescueeuro ● Web: msrescue.es

Paypal: donate@msrescue.es ● Konto – Norge: 1503 63 82160


Konto – Spanien

IBAN – ES5900817460690002405142
BIC – BSABESBBXXX

Banco de Sabadell, Spain

Modtager – MS Rescue

Besked: Dog rescue

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.