Det danske magasin i Spanien
Borgmester hænger sig i træ · Paco møder Putin · Regeringen til angreb på narkotikasmuglere

Borgmester hænger sig i træ · Paco møder Putin · Regeringen til angreb på narkotikasmuglere

Borgmester hænger sig i træ

Salvador Fernández Marín blev mandag aften fundet død i sin bolig i den lille by El Borge, lidt nord for Torre del Mar, hvor han havde været borgmester fra 2011 og frem til nu. Han blev fundet hængt i et træ, så alt tyder på, borgmesteren har taget sit eget liv. Umiddelbart er der intet indlysende motiv bag det formodede selvmord. Salvador Fernández Marín var gift, havde en søn og politisk succes som borgmester for PSOE. Der var ingen korruptionssager mod ham, og han var også udnævnt som borgmesterkandidat for socialistpartiet forud for kommunalvalget til maj næste år.

 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 
putin

Paco møder Putin

Málagas borgmester, Francisco de la Torre, har netop fået overrakt en flot ærespris af den russiske præsident, Vladimir Putin. Prisen er den såkaldte Pushkin-medalje, som Putin har valgt at give til Málaga by for sin interesse i og udbredelse af russisk kultur. Prisen er en tilkendegivelse til Málaga for sin indsats med at få det russiske museum (Museo Ruso de San Petersburgo) indviet i Málaga i foråret 2015. Siden da har museet præsenteret 18 udstillinger og haft over en halv million besøgende.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Regeringen til angreb på narkotikasmuglere

Den spanske regering har indført et nyt dekret, som gør det ulovligt at eje de såkaldte “narcolanchas”, som er den type motorbåde, narkotikasmuglere ofte bruger til at smugle og transportere narkotika over havet. Regeringen og politiet er trætte af ikke at kunne skride effektiv ind overfor den massive narkotikasmugling mellem Marokko og området omkring Gibraltar, La Línea og Algeciras. Derfor giver det nu både bøde og fængselsstraf op til fem år at besidde denne type både. Ejerne har seks måneder, hvor de frivilligt, uden konsekvenser, kan indlevere denne type motorbåde. Alternativt kan de indskrives i et register. Dekretet er blevet indført, fordi politiet alt for ofte konfiskerer “tomme” motorbåde ved deres aktioner, da smuglerne let og hurtigt kan smide lasten over bord fra denne type åbne både, hvis politiet er efter dem.
 Du kan læse mere om den omfattende narkotikasmugling på Costa del Sol i artiklen ”Politiet har næsten givet op”, fra La Danesa i april måned.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
bamser
 

Gaver fra La Peña de Dinamarca til cancer-ramte børn

La Peña de Dinamarca, den danske supporterklub af Málaga CF, betænker årligt cancer-ramte børn på Hospital Materno Infantil i Málaga. Her i julen 2018 med gaver i form af nogle flotte bamser fremstillet i Danmark. De uddeles juleaften.
Tidligere har klubben leveret Tv-apparater, iPad og høretelefoner.
Sækkene med bamserne blev til et taknemmeligt personale på hospitalet afleveret af bestyrelsesmedlemmer fra La Peña de Dinamarca. Fra venstre Morten Møller (formand), Ole Hansen, Bent Friis og Poul Jensen.
Bent Friis har i øvrigt i sin tidligere egenskab af julemand i 25 år haft sin årlige gang på Hospital Materno Infantil. Han var den eneste julemand i Spanien.
Bent Friis er nu blevet 78 år og bruger de fleste af sine kræfter i La Peña de Dinamarca, der også støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena med årlige donationer.
 
 
{loadposition google}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.