Det danske magasin i Spanien
Kaos omkring hypotekslån · Snigskytte ville dræbe Pedro Sánchez · Halvanden times biljagt med 600 kg. hash i bagagerummet

Kaos omkring hypotekslån · Snigskytte ville dræbe Pedro Sánchez · Halvanden times biljagt med 600 kg. hash i bagagerummet

Kaos omkring hypotekslån

Usikkerheden omkring, hvem der skal betale de udgifter, der er forbundet med stiftelsen af et hypotekslån, er nu blevet så stor, at det nærmest har sat en stopper for ejendomssalget i Spanien. Konflikten går på de omkostninger, der følger med stiftelsen af et hypotekslån, som primært er en stempelafgift og bankernes stiftelsesgebyr. Nogle forbrugerorganisationer har klaget over, at det er bankkunderne, der betaler disse udgifter. Højesteret har stadfæstet, at det fortsat bør være kunden, der bærer udgiften for at få sit produkt, men et snævert flertal i dommerforeningen går imod højesteret. Det er aldrig før sket. Derfor er der nu skabt et kaos omkring udstedelsen af boliglån, for bankerne vil ikke afskaffe / betale de gebyrer og afgifter, de i en menneskealder har kalkuleret med. Ingen ved, hvornår der kommer en afklaring på konflikten, men det forventes, at regeringen griber ind. De nævnte gebyrer og afgifter udgør cirka én procent af hypotekslånets størrelse.

 
 
 
 
 {loadposition google_nativeLD}
 
 

 

Snigskytte ville dræbe Pedro Sánchez

Det catalanske politi Los Mossos d’Esquadra har anholdt en 63-årig catalaner mistænkt for at planlægge et snigmord på statsminister Pedro Sánchez. Motivet har intet at gøre med konflikten om det catalanske tilhørsforhold. Den anholdte er tværtom stærkt højreorienteret og vil dræbe Pedro Sánchez, fordi han er socialist, og fordi han har besluttet at flytte diktator Francos gravsted. Politiet fandt frem til den anholdte via hans whatsapp-beskeder på hans mobiltelefon samt hans beskeder og internetsøgning, hvor han søgte oplysninger om den spanske statsministers opholdssteder og aktivitetsplaner. Den 63-årige catalaner arbejder til dagligt som vagt og er kendt for at være en af de bedste skytter i det catalanske skydeforbund. I hans hjem fandt politiet 16 våben herunder flere skarpladte rifler, som kunne anvendes til et snigmord. Politiet fandt også udskrifter med dele af Pedro Sanchéz’ agenda for september måned.

 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Halvanden times biljagt med 600 kg. hash i bagagerummet

Biljagter kan være drabelige men sjældent varer de halvanden time, som det var tilfældet i onsdags. I området Las Pedrizas, mellem Málaga og Granada, observerede politiet en bil, som hang gevaldigt med bagenden. Da politiet kørte op på siden af bilen, bemærkede de, chaufføren virkede nervøs, og da de signalerede, han skulle stoppe sit køretøj, forsøgte han at stikke af. Det blev begyndelsen på en halvanden time lang biljagt, som strækte sig over Málaga-, Granada-, og Córdoba-provinsen, inden flugtbilisten sad fast i mudderet på en mark, han forsøgte at køre over. Flugtbilisten fortsatte til fods, men det varede kort. I hans bil, som kørte på falske franske nummerplader, fandt politiet ikke mindre end 600 kg. hash.
 
 
{loadposition google}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.