Det danske magasin i Spanien
Jeg er på udstillings-og indkøbsmesse i Danmark og befinder mig som fisk i vandet. Jeg elsker denne her branche, der har medvirket til mange menneskers større velbefindende, og hjulpet dem i deres ønske om at tage ansvar for dem selv.

Der er utrolig mange messestande, der alle er fantasifyldte og smukt pyntede, så de på bedste måde kappes om kundernes opmærksomhed.
På hver stand står kyndige folk, der med tålmodighed og mange smil introducerer og forklarer om deres produkter.
 

Nye trends

Messen var i år besøgt af udsædvanlige mange mennesker, og der var mange fantastiske emner. Jeg ville gerne omtale mange flere trends og tendenser end pladsen her tillader, så her følger et lille udpluk.
 

Baobab

Jeg blev foræret et baobabtræ – lille bitte – som jeg nu skal have med hjem i haven, og se om den vil gro hos mig.
Firmaet, jeg fik babobabtræet af, producerer ren jomfru baobabolie, der bruges som ren olie til huden. Baobab serien har også en magisk balsam bestående af 40% ren baobabolie og andre olier fra omega 6 og 9. Den er specielt beregnet til at lindre sart og særlig tørre hudområder og særdeles god til tørre læber. Jeg prøvede den selv og den trængte lynhurtigt ind i huden uden at fedte. Af andre produkter i serien er forskellige bodycremer, og scrub midler.
Alle produkter er uparfumerede.
 

Food state

Et entusiastisk firma introducerede nogle produkter, jeg tror repræsenterer fremtiden.
De kalder alle deres produkter for Food state vitaminer og mineraler.
Food state betyder at produkterne er mad i sin naturlige form med et naturligt højt indhold af vitaminer, mineraler samt masser af andre næringsstoffer f.eks. algecalcium, blæretang, acerola C og vildlakseolie. Mineraler er ligeledes ren mad f.eks. fra bladene fra en plante i broccolifamilen. Alle urter er fra europæiske virksomheder, og er standardiserede ekstrakter, så produkterne altid har samme indhold. Det laves som kurboxe eller individuelle produkter. Desværre er prisen meget høj, men den vil med tiden forhåbentlig blive bedre.

Blomsterne og bierne

På en anden stand ”lånte” jeg i stor hemmelighed deres store glade Bamse-Bi. Jeg ønskede bare et foto med den. Da ejeren opdagede det, smilte han venligt og gav mig én af de mindre ”bier” som nu pryder min stol i forretningen i Los Boliches.
Produkterne består som grundindhold af økologisk Gele Royale, nogle rene og andre lavet i forskellige derivater. Feks. er der en energiboost i den rigtige retning til folk, der ønsker mere energi, og måske føler sig trætte og udmattede. Produktet består foruden Gele Royale af Schisandra, Rosenrod og B6.

Kolesterol

For folk med dårlige kolesteroltal var der gode nyheder. Udover det, som vi alle ved for at holde vores kolesteroltal indenfor det normale, at vi skal spise sundt, holde en normal vægt og et begrænset alkoholindtag, afstå fra rygning og dyrke motion er der nu kommet nye produkter.
Et af de nye og lovende midler til at bevare et normalt kolesteroltal og god hjertefunktion består af gær-ris med indhold af Monacolin K. Desuden indeholder det oliven til at beskytte fedtstofferne i blodet, artiskok der bidrager til normalt fedt i blodet, Thiamin B1 der bidrager til normal hjertefunktion.
 
Et andet spændende middel mod Kolesterol kom fra det firma, der blev præmieret af Helsam som årets bedste leverandør. Midlet indeholder en masse spændende ingredienser som
Rød gæret ris, lactobacillus fermentum, Q10, L-cystein, vitamin E, Vitamin B6, Vitamin B1,
Folsyre, Vitamin B12.

Prisen for årets kosttilskud

gik til firmaet, der producerer det flydende økologiske produkt af Rødkløverekstrakt. Der er en dokumenteret effekt bla. fra Århus universitets hospital på hedestigninger og knoglebevarelse i forbindelse med overgangsalderen. Smagen er lidt speciel syrlig, smagen kan maskeres med lidt frugtsaft. Der tages 50 ml morgen og aften. Det er tilrådeligt at supplere med tilskud af kalk, magnesium og D-vitaminer. Du kan finde mere om produktet på youtube fra TV programmet 8.8 2014 med læge Peter Qvortrup.

Nyt til sportsfolk

En af de nye danske ildsjæle står bag nogle meget spændende produkter både i pulverform til sportsfolk og som kosttilskud i kapselform til alle. De er baseret på naturlige ingredienser indenfor planter og urter, der alle har været økologisk dyrkede. Ejeren oplyste, at hans største kunde var det finske folk, og derfor var alle hans produkter også med finske labels. Af produkterne i pulverform skal nævnes.
Pre-workout (indtages før træning) der er et 100% blanding af risprotein, maca, rå kakao, hamp protein, frysetørret rødbede, matcha grøn te, brændenælde, grønkål og ingefærrod. Den er uden gluten, soja, gær, mælkeprodukter konservering i stil med resten af deres produkter.
Hydration (indtages under træning) består af bl.a. frysetørret kokosvand, vandmelonjuice, frysetørret acerola og frysetørret rødbedejuice.
Der findes naturligvis også en post-workout. Det dejlige ved disse produkter er, at de er utrolige lette at bruge. 1 – 3 tsk. pulver der kan blandes med lidt vand eller juice.
Alle firmaets produkter er baseret på naturlige kilder og består bl.a. af kapsler til mænd, detox komplex, B kompleks og multivitaminer.

Naturlige ingredienser

Det gennemgående tema på standende var helt klart at flere og flere firmaer, både nye som mere kendte bruger naturens egne produkter i forskellige former for at fremme optageligheden.
 
Et kendt firma havde et genialt økologisk pulvertilskud med vitaminer og mineraler fra græsser, kål, tang og alger bl.a med fermenteret græsblanding med lactobacillus plantarum og saccharomyces boulardii.
Midlet er så spændende, at det fortjener at få nævnt nogle af de ingredienserne mere specificeret såsom grønkål, byggræs, havregræs, hvedegræs, ruggræs, ingefær, chlorella, lakridsrod, hørfrø, solsikkefrø, sprulina, kanel og sesamfrø.
Jeg har bestemt, at det skal være en fast del af mit daglig kosttilskud, så behøver jeg ikke føle så dårlig samvittighed, når tiden ikke rummer plads til de store grønsags kulinariske forberedelser. Selvom jeg godt ved, at kosten stadig er den vigtigste.

Helsebranchen – mørke skyer i horisonten?

Mange af udstillerne er ildsjæle og foregangsfolk, der brænder for deres produkter og vælger at holde ud, trods de strengere og strengere krav de forskellige myndigheder stiller til producenter, engros- og detail.
Jeg møder nye og gamle bekendte. Der snakkes livligt og udveksles mange erfaringer og glæder, men overordnet lurer en frygt for fremtiden og for alle de store mastodonter, der truer i horisonten. Allerede nu er de begyndt at tromle ind over den alternative sundhedsbranche, som jeg er en del af. Detailforretninger, producenter og leverandører bliver opkøbt og samlet i større og større enheder. For mig at se til kan det vanskeliggøre individualiteten i vores spændende, men også utraditionelle branche.
Den enkelte person kan mene, at det er der intet galt i og er en naturlig udvikling. Det kan der måske være noget om. Jeg vil personligt sætte pris på at have et stort udvalg af kvalitetsprodukter at vælge i mellem med tilhørende vejledning.
Én ting kan være farligt, og det er de store mastodonter, der i fremtiden bestemmer, hvilke produkter, der skal være på markedet, hvilke produkter der skal laves om, og hvilke der skal fases ud.
Hvem der er magthaverne bag disse mastodonter, ved vi ofte ikke. Vi ved ikke, om de er interesserede i at videreudvikle den alternative branche, som vi ildsjæle kæmper så hårdt for, eller om de vil svække og ensrette branchen til fordel for den allopatiske medicin.

Afslutning på dagen

Ovenstående var bare som en dråbe i havet og ment til at give dig som læser et indblik i nogle af de nye helsetrends af høj kvalitet, der finder vej til forbrugerne i disse tider.
Arbejdsdagen er slut. Trods stor træthed hos både udstillere og besøgende er de fleste af os parate til årets gallamiddag, hvor mange hundrede gæster alle er fint pyntede. Det festlige orkester forstår at blæse trætheden ud af vores kroppe. Der bliver serveret udsøgt mad og drikke for alle kødspisere, vegetarer, og veganere.
Underdirektøren for Helsam holder en skøn og bevæget tale, hvor både hun og de fleste af os kniber en tåre, for få minutter efter at le højt over hendes morsomme præsentation af aftenens forløb.
Der bliver danset, snakket, leet og sunget.
Kl. 12 serveres natmad, og der lukkes og slukkes. Vi skal alle være oplagte og parate til næste dags messebesøg.
Af Anni Dahms, Syge-& Sundhedsplejerske, Biopat og Ernæringsvejleder. Indehaver af butikskæden Annis Vitalshop.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.