Det danske magasin i Spanien
Verden rundt på 4 dage – version XXIV

Verden rundt på 4 dage – version XXIV

Giv dig ud på en smags- og oplevelsesrejse verden rundt på kun fire dage (man har længe sagt fire dage, da åbningsparaden afholdes om lørdagen). Det er, hvad Fuengirola tilbyder beboere og turister hvert år omkring april-maj. Selvfølgelig handler det om Feria Internacional de los Pueblos, som fejres for den 24. gang, mellem 27. april – 1. maj!
 
Denne feria er kommet til at blive en uhørt populær og velbesøgt fest i Fuengirola og er en af de vigtigste af sin slags på Costa del Sol.
 

Forener byens indbyggere

”Feria Internacional de los Pueblos i Fuengirola er en feria, som lokker besøgende fra både nær og fjern. Faktisk er den internationale feria i Fuengirola vokset til den største af sin slags i Spanien! Det er Rodrigo Romero Morales, Fuengirola kommunes rådgiver for kultur, udenlandske beboere samt turisme og arrangementer, som stolt beretter om den forestående feria i Fuengirola, da han fik besøg af La Danesas journalist på turistkontoret. Han fortsætter: ”Dette er en feria, der skal hædre alle kommunens udenlandske beboere. I Fuengirola er vi nemlig meget glade, stolte og taknemmelige over alle, som bor her i byen.
 
Det, han fortæller, er også det, man oplever under den internationale feria, hvor mennesker fra alle verdens hjørner mødes og har det godt sammen samt hvor de lærer mere om hinandens kulturer og traditioner. Det er også det, der var formålet, da ideen til en international feria begyndte at spire for mange år siden.
 

Oplev din egen og naboens tradition

Det var Esperanza Oña som kom på ideen og ville skabe en feria dedikeret til byens udenlandske beboere. Ganske vist havde Fuengirola allerede en meget fin feria i efteråret i form af byens meget traditionelle Feria del Rosario, med farverige flamencokjoler, stilfulde heste og lidenskabelig dans, men Esperanza Oña vidste, at der også var grundlag for fejring af byens internationale beboere.
 
Den internationale fest ville hun holde på byens feriaplads med forskellige lande repræsenteret i de mange små casetas. Det giver de deltagende lande mulighed for at skabe stemningen fra netop deres land og udbyde typiske aktiviteter fra deres eget land såsom workshops, forestillinger, håndværk mv. Samt at servere mad og drikke. Besøgende på feriaen kan så “besøge” deres land og føle sig “hjemme”, og samtidig kan de gå til naboen og opleve en helt anden kultur i form af musik, dans, gastronomi, kunsthåndværk og alt andet inden for kultur og tradition. Og så skete det. I 1994 blev den første internationale feria i Fuengirola åbnet med otte deltagere, herunder Argentina og Tyskland samt spanske regioner som Baskerlandet og Asturien.
 
“I de første år gik det trægt. Arrangørerne blev opfordret til at invitere potentielle deltagere, der kunne stille op, og bede organisationerne bag casetaerne om lån af lokaler under feriaerne. I løbet af årene har flere og flere vist interesse, og med Esperanza Oña som borgmester, udviklede feriaen sig betydeligt. I dag omfatter disse festivaler også store sponsorer som San Miguel og Coca-Cola,” siger Rodrigo Romero Morales og fortsætter med beretningen om feriaens udvikling: “Fra at have været en feria med kun få deltagere er den i dag så populær, at der ikke er plads til alle, der ønsker at deltage. Derfor har de udviklet et system, hvor interesserede kan præsentere deres ideer og koncepter for et udvalg. Det giver overblik over de forskellige tiltag, og dem med den højeste score medtages. Udvalget skal give besked mindst fire dage før feriaen. Det handler ikke kun om, hvem der vil repræsentere deres lande på feriaen, men også hvilken caseta der vil blive tildelt hvilket land. De opstillede fra Argentina har for eksempel en stor grill og har derfor et stort terrasseområde, mens ‘Indien’ serverer mad, som besøgende sidder og spiser, hvorfor de har brug for mange siddepladser. Dette er i modsætning til ‘Tyskland’, som er berømt for sine hotdogs, man kan spise på farten.”
 

Ambitiøst projekt

Det er en fornøjelse at gå mellem de forskellige landes bidrag under Fuengirolas internationale feria, og det er en realitet, at denne fest virkelig er blevet en stor begivenhed. “Deltagerne, der repræsenterer Tyskland, har gennem årene udviklet en særlig feriapølse-opskrift. Så hvert år produceres tusindvis af specielle pølser i Tyskland, der derefter sendes hertil! “Siger Rodrigo Romero Morales. En anden ambitiøs deltager, han nævner, er “Indien”, som har en danseoptræden med professionelle Bollywood-dansere på programmet.
 

Besøgendes tilfredshed er vigtigst

Trods Feriaens popularitet er Rodrigo Romero Morales forsigtig med at tale om antallet af besøgende og siger, at byrådet og borgmesteren Ana Mula foretrækker at fokusere på, hvor glade folk er for Feriaen. Da vi presser ham lidt, fortæller han os, at det lokale politi anslår, at antallet af besøgende sidste år var 100.000 mennesker – om dagen.
 

En feria for alle

Feriaen forventes ikke at blive mindre populær i år. Det skyldes især, at kommunen sidste år fremlagde et nyt initiativ, hvormed de deltagende lande kan tilbyde et smagsindtryk fra deres land – typisk kun for 2,50 euro. Forslaget blev sidste år så godt modtaget, at næsten alle casetas har vedtaget det!
 
“Feria Internacional de los Pueblos har noget for enhver smag. Alle har råd til at smage noget fra forskellige lande. Det handler ikke om penge, men om oplevelser og fællesskab. Der vil være aktiviteter for alle, også aktiviteter der passer til børnefamilier. For eksempel kan der være workshops med håndarbejde til børn og danseforestillinger, som du kan deltage i i dagtimerne og koncerter om aftenen,” forklarer Rodrigo Romero Morales.
 
Lige før La Danesas journalist tager afsked, kommer Rodrigo Romero Morales med sine bedste råd: “Den parade, der åbner feriaen, er altid populær. I år finder den sted lørdag den 28. april, hvor den starter kl. 11.00 på Plaza de España, og derfra går den langs de centrale gader, indtil den når Palacio de la Paz ca. 13.30. Mere end 1.000 mennesker forventes at deltage! Casetaerne er åbne fra kl. 13 til sent, de lukker tidligst kl. 01.00 og som det seneste kl. 04.00. Nye lande i år er Puerto Rico, Sydafrika og Ukraine – det bliver spændende! Blandt de mest populære casetas er Cuba og Brasilien, kendt for at være danseglade, og en tredje er Indien med de yderst populære danseoptrædener. Alle lande har deres specialiteter og er et besøg værd. Feria Internacional de los Pueblos tilbyder alle besøgende en farverig festdag med rig tradition og kultur!
 

Høj sikkerhed

Forud for hver feria udføres omhyggelige forberedelse af politiet, brandvæsenet og sundhedspraktiserende i Fuengirola. Trods det faktum, at en af casetaerne er forbeholdt politi og sundhedspleje, har politi og brandvæsen en meget detaljeret nødplan i tilfælde af en ulykke. Blandt andet går brandvæsenet igennem alle køkkener for at sikre, at gasrør, ledning mv. opfylder alle sikkerhedskrav. Politiet går ind for omhyggeligt arbejde med planlagt patruljering under en feria og har en plan for, hvordan de bedst kan beskytte feria-brænde og på bedste vis stoppe mulige trusler eller terrorangreb.
 
 
Af Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.