Det danske magasin i Spanien
Vis mig din landsby – Mai Brit Stokholm

Caleta de Vélez 

Denne måneds landsby er slet ikke nogen landsby – det er faktisk en havneby.
Selvom jeg kun har set et enkelt foto af Mai Brit, er jeg slet ikke i tvivl om, hvem det drejer sig om, da jeg svinger ind på parkeringspladsen foran Aldi i Caleta de Vélez. I pink bluse og med et farvestrålende tørklæde blæsende i vinden står Mai Brit nemlig og smiler til mig.
”Det er mit kendetegn,” siger hun, da jeg komplimenterer farverne, ”jeg har altid farvestrålende tøj på.”
 

Vand – masser af vand


”Jeg bor lige deroppe,” siger Mai Brit og peger et godt stykke oppe ad kysten. ”Det er bare så vigtigt for mig, at have havudsigt – jeg skal bare kunne se vand,” forklarer Mai Brit og tilføjer, at hun sågar har fået indlagt en å i sin have. ”Jeg har ikke den største have, men vand skulle der være, så en pumpe holder vandet kørende i min lille å.”
 
Vi går en tur ned på marinaen, der virker dejligt doven, når man som jeg er vant til vest-siden af Málaga med turistbutikker og et virvar af mennesker. Her er der nogle enkelte strandcafeer men ellers tyst.
 

Fra kørestol til Costa del Sol


Mai Brit flyttede til Costa del Sol i 2009. På daværende tidspunkt var hun så invalideret af forskellige sygdomme, at hun var bundet til sin kørestol. ”Det var en ferie i Thailand, hvor jeg kunne mærke, at jeg fik energi i kroppen, at jeg fødte ideen om at flytte til Spanien. Så det gjorde jeg sammen med mine to ekskærester,” griner Mai Brit og ser La Danesas udsendtes måbende udtryk. ”Det var to af mine ekskærester, som jeg er forblevet gode venner med. De var også selv blevet rigtig gode venner, så vi tog springet sammen og jeg købte et stort hus i Caleta de Vélez, der er opdelt i to dele,” forklarer Mai Brit. 
Ekskæresterne er dog begge døde nu, det var nogle dårlige liv, som Mai Brit udtrykker det, og hun bor nu i det store hus helt for sig selv. Selvom hendes to børn, to svigerbørn samt to børnebørn nyder at komme på besøg, er det jo kun Mai Brit, der bor der det meste af tiden.
”Derfor har jeg besluttet mig for at lave retreats. Jeg har jo dette kæmpe hus med 6 soveværelser, og der er al denne dejlige natur og energi hernede. Det må andre simpelthen også få glæde af,” fortæller Mai Brit, der har en række terapeutudannelser bag sig, bl.a. som Sjælsro Healingsterapeut og Nordlys Massør.
 

Den Danske Klub i Torre del Mar


Når Mai Brit ikke nyder tilværelsen i Caleta de Vélez, er hun ganske aktiv i Den Danske Klub i nabobyen Torre del Mar. Hun er faktisk sekretær der, og derudover deltager hun på damernes billard-hold, spiller petanque og går til gymnastik og meditation. ”Det er en super travl klub med 200 medlemmer, og der er ikke længere, end at jeg kan gå eller cykle ind til klubben i Torre del Mar,” fortæller Mai Brit, der har investeret i en elcykel – ”Det var jeg nødt til, ellers kan jeg ikke komme op ad bakken, der hvor jeg bor,” griner hun.


 
I Mai Brits have er der foruden åen også frugttræer men kun fire stk. ”Jeg har jo ikke plads til så mange, så jeg måtte virkelig tænke mig om, da haven skulle anlægges, men det blev til granatæble-, citron-, appelsin- og mandarintræer,” fortæller Mai Brit, der går meget op i at leve sundt og som derfor værdsætter, at der ikke er mange meter fra træ til blender, hvori hun kreerer skønne juice og smoothies.
 
Og nu er vi nået tilbage til, hvor vi startede. Mai Brit sadler op på den smarte røde elcykel med en moderigtig cykelhjelm (naturligvis) og sætter kurs mod huset en kilometer længere oppe ad vejen, mens jeg starter bilen og triller tilbage til Mijas.
 
Du kan læse mere om Mai Brits retreats på hendes web: www.wellness-retreats-livsglaede.com
Af Louise Mercedes Frank. Fotos af Kristina Havbo Kongsgaard

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.