Det danske magasin i Spanien
Nykredit gi’r gode lån og gode investeringer

Nykredit gi’r gode lån og gode investeringer

Der er aktivitet på boligmarkedet – og hos Nykredit i Marbella. Den danske finansieringsbank mærker for alvor, hvordan soltrængende skandinaver søger til Costa del Sol. De fleste finder og erhverver sig let deres drømmebolig, mens andre bliver mødt af en masse forhindringer. Gode råd kan være dyre, men her får du en række gratis råd til, hvordan du lettere får finansieringen i orden.
 
Der er mange tal i luften. Spansk Statistik giver et tal, mens sammenslutningen af spanske ejendomsmæglere siger noget andet. Men i grove træk er alle enige om, at Costa del Sols ejendomsmarked er steget 10 til 15 procent i forhold til sidste år. Den tendens er Nykredit også med på. ”Vi mærker absolut fremgang – og det gælder også det danske publikum, som ellers har været lidt tilbageholdende i nogle år,” fortæller Christel Mark Hansen, som venligt tager imod på kontoret i Nueva Andalucía.

Folk ved, hvad de vil ha’

Flere danskere søger sydpå, og tilsyneladende er de fast besluttede. ”Folk har for alvor fået øjnene op for, at en god bolig her i solen, er et alternativ til et sommerhus i Danmark, fortæller Nykredits repræsentationschef og fortsætter:
”Mange boligejere ønsker noget nyt og lækkert i minimalistisk, skandinavisk stil. Folk ved, hvad de vil have – også når det kommer til finansieringen.”
Her tilbyder Nykredit 70 procents finansiering på den laveste værdi af købsprisen og vurderingsprisen. Finansieringen kan øges til 80 procent, hvis man er, eller bliver, helkunde i banken. ”De fleste kunder ønsker i dag maksimal belåning, længst mulig løbetid og gerne ti års afdragsfrihed. Så det bestræber vi os på at give dem,” fortæller Christel Mark Hansen, som hurtigt kommer med et råd til kommende låntagere. ”Få et lånebevis med fra Danmark. Hos Nykredit er det gratis for alle skandinaver og gør hele finansieringsprocessen lettere og hurtigere, når man først har fundet sin drømmebolig her i det spanske.” Hun har set flere eksempler på forventningsfulde købere, som har ”mistet” deres bolig, fordi den er blevet solgt til anden side under de en til to uger, kreditvurderingen tager her i Spanien.

Ingen bobler i horisonten

Interessen for en bolig under solen er stigende. Og det gælder hele Costa del Sol. ”Det er et blandet publikum, som flytter hertil i dag. Det er alt lige fra yngre danskere, som ønsker en feriebolig til seniorer, som forbereder sig på deres otium. Tilsvarende ser vi et kæmpe spring i købekræften. De køber enten en bolig i prisklassen 2-300.000 euro eller til 8-900.000 euro,” fortæller Christel Mark Hansen. Og uanset hvor man ønsker at bo og hvor meget, man vil betale for sin bolig, kan man tilsyneladende fortsat gøre et fornuftigt køb, mener Nykredit. Man skal som køber blot være opmærksom på, at det kan blive dyrt, hvis man ikke har en god advokat til at hjælpe sig gennem købet og tilsvarende, at man er helt sikker, inden man skriver under. Købsomkostningerne er meget høje, så det er dyrt at fortryde,” er Christel Mark Hansens råd. Hun har været med siden Nykredit blev etableret i Spanien i 2004 og har derfor set, hvordan andre i branchen lukkede, da boligmarkedet gik ned i 2008. Men Nykredit er her – og bliver her. ”Kundernes sikkerhed er, at vores forretning er god. Og det ses blandt andet ved, at vi ikke har et lager af usolgte boliger hængende på os, som de fleste spanske banker. Tilsvarende har vi altid holdt os til at belåne 70-80 procent af en bolig, som realkreditlovgivningen foreskriver. Andre har belånt helt op til 100 procent, og det har kostet dyrt,” forklarer Christel, inden hun runder af.
”Vores produkter er gode, konkurrencedygtige og skræddersyet til danske boligejere. Meget kan ordnes hjemmefra, de fleste kender os og ved, hvad vi står for.”

De gode investeringer

Nykredit i Marbella mærker ikke bare en stigende efterspørgsel på boligfinansiering. Den gælder også investerings- og formuepleje. Derfor er Michael Pedersen og Niels Møller med jævne mellemrum på kontoret i Marbella.
”Vi har længe haft gode afkast og specielt 2017 tegner til at blive rigtigt godt. Selv til lavrisiko-investorer har vi givet et afkast på fem procent og til nogle investorer, der har investeret i danske fokusaktier, har vi givet et afkast på 17 procent,” fortæller Michael Pedersen, der har arbejdet med investeringer hele sit liv. Han forklarer, at Nykredits porteføljeforvalter Hans Kjær er anerkendt som en af Danmarks bedste forvalter af danske aktier.
”Det koster lidt at være med. Det et klart. Et godt produkt er ikke gratis. Det er rigtigt, at du som investor kan klare det hele selv. Men det kræver indsigt, og du skal være på dupperne. Det er ikke lige til,” forklarer Michael Pedersen og fortsætter: ”Inden vi snakker investeringer, skal vi have en god snak om din risikoprofil og investeringshorisont. Vi laver en plan, som dækker kunden godt ind,” forklarer den danske investeringsrådgiver. Michael Pedersen ligger vægt på at tilbyde rådgivning i øjenhøjde. Alle kan være med, men for indskud på 2 millioner kroner får man sin egen investeringsrådgiver.
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.