Det danske magasin i Spanien
Jurabrevkassen – Det er med stor glæde, at min familie har købt en flot bolig i Marbella…

Jurabrevkassen - Det er med stor glæde, at min familie har købt en flot bolig i Marbella...

Kære La Danesa.

Det er med stor glæde, at min familie har købt en flot bolig i Marbella. Vi glæder os til at sætte vores eget præg på huset og vores grund. Vi var allerede kommet langt med planerne for haven, og ville gerne fælde nogle træer, der drysser med nåle rundt over det hele. Der er tale om pinjetræer. De er grimme og misligholdte, og der kommer mug, hvor de kaster skygge. De sviner poolen til og drysser ned i den.
 
Men så er der en, der siger til mig, at man ikke må fælde træerne på grunden. Kan det virkelig passe, at man ikke må fælde sine egne træer på sin egen private grund? Det, håber jeg virkelig, ikke er sandt!!!
Frustrerede hilsner fra Birger

Kære Birger.

Tillykke med dit nye hus i Marbella, som du sikkert bliver glad for, på trods af det jeg kommer til at skrive nedenfor.
 
Det er vigtigt som advokat at spørge køberne af et hus, om de vil ændre noget ved huset, fx gennem renovering af huset eller ejendommen. Som regel finder man ud af, før man køber, om kunden vil ændre haven, herunder træer. I de fleste tilfælde vil kunden nøjes med at plante nye træer. Danskere er ofte overraskede over, hvor store forskelle der er på at købe og eje hus i Spanien og i Danmark. Også med hensyn til beskæring og fældning af træer, er der forskel.
 
Marbella, og mange andre kommuner i Spanien, og på Costa del sol, har længe haft regler for grønne områder. I Marbella udstedte man i start 00´erne nogle regler for grønne zoner (Ordenanza reguladora del uso y protección de zonas verdes y arbolado del municipio de Marbella). Man inddrog træer på privat grund. Der står i reglerne, at træer er beskyttet mod beskæring og fældning i Marbella (se artikel 4 i regelsættet). Det kan sågar udløse store bøder, hvis man alligevel beskærer eller fælder træer. Hensynet bag reglerne er bl.a. er at få så mange grønne områder som muligt, og dermed opnå forøget livskvalitet. Det er også et muligt hensyn at beskytte mod erodering og heraf medfølgende skader på egen og andres private grund og offentlig vej. Der er naturligvis ikke de samme beskyttelseshensyn i danske haver, men der kan selvfølgelig være såvel kommunale som private regler (servitutter), også i Danmark.
 
Alle ved, at hvis du skal byggemodne en grund eller lave renovering af huse i Marbella, skal man spørge på kommunen. Det samme gælder, hvis du vil have tilladelse til at ændre dine træer. Jeg kan ikke love, at du får tilladelse, men det er vigtigt, du spørger, før du gør noget. Der er udstedt store bøder – godt nok til entreprenørvirksomheder – når de bare har fjernet bevoksning uden først at få tilladelser.
 
Jeg ønsker dig en god sommer i Spanien!
Venlig hilsen Martin Binzer Lind
Advokat med speciale i spansk-danske retsforhold
(taler spansk, engelsk og dansk)
 

Jurabrevkassen

Af Martin Binzer Lind, Advokat
Ret & Råd – Glostrup, Ballerup, Greve

Velkommen til La Danesa’s brevkasse om arv, testamente og boligjura.
Advokat Martin Binzer Lind besvarer spørgsmålene fra læserne vederlagsfrit og derfor er det nødvendigt, at spørgsmålene er klare og – måske – også af en sådan art, at andre læsere kan få glæde af svarene.
Send spørgsmålene til redaktionen på info@ladanesa.com

Af Martin Binzer Lind, Advokat Ret & Råd – Glostrup, Ballerup, Greve

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.