Det danske magasin i Spanien
Fortsat risiko for jordskælv i Málaga-provinsen – Beskeden stigning i nye boliglån – Kæmpe fald i trafikulykker

Fortsat risiko for jordskælv i Málaga-provinsen - Beskeden stigning i nye boliglån - Kæmpe fald i trafikulykker

Fortsat risiko for jordskælv i Málaga-provinsen

En ny rapport fra amtsrådet viser, at der stadigvæk er en risiko for et jordskælv i Málaga. Risikoen er beskeden men størst i 22 kommuner i og omkring Axarquia. Blandt de 22 kommuner hører Cómpeta, Frigiliana, Viñuela, Sayalonga og Colmenar. Omvendt fortæller amtsrådets analyse, at risikoen for et jordskælv i provinsens kystbyer vest for Málaga som f.eks. Fuengirola, Marbella og Estepona er minimal. Málaga by ligger på skalaen midt i mellem de to føromtalte områder.

Beskeden stigning i nye boliglån

I løbet af 2016 blev der i Málaga-provinsen givet 18.628 nye hypotekslån. Det er en stigning på 7,2 procent i forhold til 2015 og tredje år i træk udlånene stiger. Det gennemsnitlige hypotekslån lød på 129.583 euro. Til trods for at mængden af boliglån er steget markant de sidste år, er der fortsat langt op til de data, vi så, før krisen brød ud i 2008. I 2006 blev der for eksempel dagligt givet 237 hypotekstlån. I dag hedder tallet 51.

Kæmpe fald i trafikulykker

Flere bilister brokker sig over de mange radarer myndighederne har opsat på motor- og omfartsvejene i og omkring Málaga. De mange radarer er nemlig lig med høje bøder til de bilister, der ikke overholder fartbegrænsningerne. Men de mange radarer har også betydet et markant fald i antallet af trafikulykker. På motorvejen A-45, som leder trafikken fra Málaga mod Antequera og videre mod Sevilla, Granada og Córdoba, er antallet af trafikulykker faldet med næsten 300 procent på blot to år.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.