Det danske magasin i Spanien
Stjerneskud ændrede deres liv

Stjerneskud ændrede deres liv

Nu skal vi op af stolene på Teatro Las Lagunas, og synge sammen med vore folkekære Brødrene Olsen.

”Det er lykkedes at få samling på tropperne, således vi alle tre kan møde dig. Et tidspunkt omkring middagstid, hvor du byder på et stykke mad og en øl/vand vil være betimeligt. Du vælger våben, tid og sted”.
Den joviale tone er slået an. For sådan er han, den nu 75-årige købmandssøn Steen Wittrock, ihærdig, dygtig og beskyttende impresario for Danmarks største internationale popnavn gennem tiderne, Brødrene Olsen, vinderne af det Internationale Melodi Grand Prix i 2000 i mægtige Globen i Stockholm. Han klarer alle jobs i ind- og det store udland for Jørgen og Niels ”Noller” Olsen.
Også det med forventning imødesete på Costa del Sol, fredag den 17. marts kl. 21.00 i Teatro Las Lagunas, Mijas Costa arrangeret af La Peña de Dinamarca Event. Det er Brødrenes anden optræden på disse vore sydeuropæiske kanter siden Grand Prix triumfen i 2000. Lige efter sejren præsenterede de nemlig deres show i Marbella.
Med flere hits og albums siden har det nu fået en anden, spændende dimension med halvanden times musikshow i Las Lagunas-teatret med plads til 550 tilhørere.
Steen Wittrock er ligesom Brødrene fra Odense, og lægger ikke skjul på, at han har høstet gode frugter på sit intense samarbejde med ”Drengene”, som han altid kækt benævner sine protegéer.

Drømmen om et blive fri for lærerjobbet

Mødet i Restaurant Grøften i Tivoli blev en munter og hyggelig stund, hvor Brødrene udtrykte deres glæde over det kommende besøg på Costa del Sol, hvor Noller i øvrigt har hus, og Jørgen planer om at besøge gode venner i Ronda.
Her fik vi fortællingen om magien, da ”Fly on the wings of love” vandt det Internationale Melodi Grand Prix.
Jørgen: ”Jeg havde fået et godt vers på plads, men jeg knoklede og knoklede med omkvædet. Det er ikke altid let, men på plads kom det”.
Noller: ”Jeg var sikker på, at vi med ”Smuk som et stjerneskud” (den danske version, red.) kunne få et hit i Danmark og Sverige”.
Jørgen: ”Jeg selv drømte egentlig blot om, at jeg ikke behøvede at være skolelærer mere. Og så gik det jo som det gik…”
Og tilværelsen ændrede sig drastisk for Brødrene – og Steen Wittrock. Showarrangører og TV-stationer i hele Europa kaldte – og har gjort det siden.

Tak for turen – hele vor identitet

”I er efterhånden ved at være nogle gamle drenge. Hvordan har i det med at blive ældre?
Jørgen: ”Jeg har det fint med min alder. Selvfølgelig har man visse skavanker, men jeg sidder tit og griner, når jeg ser tilbage. Hvis jeg døde i morgen, skulle ingen være kede af det. Jeg har intet til gode. På min gravsten må der gerne stå: ”Tusind tak for turen”. Men jeg vil da gerne leve noget længere”.
 
”Bliver I aldrig trætte af at synge ”Smuk som et stjerneskud?”
Noller: ”Nej, den sang er hele vores identitet. Den har skabt det hele for os. Den giver en fantastisk stemning hos folk. De danser på borde og stole, rejser sig på sæderækkerne og får tårer i øjnene”.
 
”Hvorfor laver I ikke endnu et MGP-hit?”
Noller: ”Der er sket et enormt skred i formen og afviklingen af den store Grand Prix-konkurrence. Jeg tvivler på, at vi ville kunne vinde igen. Men hvor var det skønt at genoptræde i pausen ved Det Internationale Grand Prix sidste år – ligeledes i Globen – med en begejstret modtagelse.”
Og da Eurovision Song Contest rundede de 60 år i 2015 med en historisk Grand Prix-koncert i Evertime Apollo Hammersmith i London inviteredes Brødrene Olsen sammen med bl.a. Johnny Logan, Conchita Wurst, Nicole, der sang ”Ein Bisschen Frieden”, Herreys – dem de gyldne sko og de maskeklædte finske Lordi med deres vilde heavy rock.
Jørgen: ”BBC var ivrige efter at få fat i os. Det er noget helt andet end den elendige behandling, vi har fået af Danmarks Radio.
Han henviser til den kolde skulder, han og Noller fik, da DR stod for værtskabet af det Internationale Melodi Grand Prix i 2014 med et vanvittigt dyrt show. Her blev de ikke inviteret.
BBC har nu planer om at samle Grand Prix-koryfæer til et show, som hele Europa kan synge med på. Brødrene er sikre deltagere.
De er hele tiden på farten.
Senest med to fulde huse på Grand Canaria og i Malmø Arena.

Hela Skandinaviens Broder OlsenBrødrene Olsen – 50 år sammen

Jørgen Olsen – født den 15. marts 1950 i Odense.
Uddannet skolelærer.
Niels ”Noller” Olsen – født den 13. april 1954 i Odense.
Uddannet Pædagog.
De er sønner af to musikalske forældre og er begge gift og har børn og børnebørn..
Brødrene dannede bandet ”The Kids” i 1965, da de var henholdsvis 15 og 11 år.
Allerede samme år spillede gruppen som opvarmningsband til ”The Kinks” ved en koncert i KB-hallen i København.
De har således nu spillet og sunget sammen i 50 år – et imponerende jubilæum for det musikalske makkerpar.

9 x dansk Grand Prix

Der er blevet til ni deltagelser i dansk Melodi Grand Prix – men tre dog med Jørgen solo:
1978: San Francisco – nr. 2.
1979: Dans dans dans – nr. 8.
1980: Laila – nr. 5.
1986: Fællessang i Parken – nr. 6.
1989: Fugle – nr. 3. (Jørgen solo).
1990: Berlin – nr. 3 (Jørgen solo).
2000: Smuk som et stjerneskud – nr. 1.
2005: Little yellow radio – nr. 2.
2007: Vi elsker bare danske piger – nr. 7 (Jørgen solo).
Det Internationale Grand Prix:
2000: Wings of love – nr. 1!

Albums

1972: Olsen.
1973: For what we are.
1973: For the children of the world.
1976: Back on the tracks.
1977: You are the one.
1978: San Francisco.
1979: Dans dans dans.
1987: Rockstalgi.
2000: Wings of love.
2001: Neon Madonna.
2001: Walk right back.
2002: Songs.
2003: Weil nur die liebe Zählt.
2003: More Songs.
2005: Our new songs.
2008: Respect.
2010: Wings of Eurovision.
2013: Brothers to brothers.
Alle sange skrevet og komponeret af Jørgen.
Noller har på det seneste udgivet et soloalbum.

Opsamlingsalbum

1994: Greatest og latest.
1999: Angelina.
2000: The collection.
2000: The story of Brødrene Olsen.
2005: Golden Hits.
2005. Celebration.
2011: Hits.

Millionsalg på verdensplan

Brødrene Olsen har solgt 700.000 albums og 500.000 singler på verdensplan. I Danmark afsatte de alene i perioden 2000 – 2005 256.900 albums – kun overgået af Kim Larsen.
Deres ”Wings of Love”-album fra 2000 lå på førstepladsen af album-hitlisten i 15 uger, hvilket kun er overgået af Rasmus Seebach (25 uger med albummet af samme navn) og Kim Larsen (23 uger med ”Midt om natten”)
Mere end to million enheder (inklusiv coverversioner og medvirkende på opsamlingsudgivelser) har brødrene afsat.

Ni kvikke til brødrene

“I afslog i tidernes morgen et tilbud om indspilninger i USA. Hvorfor?”
Jørgen: ”Vi kunne ikke lide disse mennesker, og følte os usikre på dem. I stedet valgte vi at skrive kontrakt med Johnny Reimar. Han var med til at producerer albummet ”Olsen”, der solgte mere 100.000 eksemplarer. Hos Johnny kom vi ind i varmen”.
”Der skrives, at I har tjente mere end 30 mio. kroner?”
Noller: ”Ja, det er der eksperter, der har regnet på. Vi har ikke brugt tid på at tælle sammen. Det må stå for disse eksperters egen regning”.
”Jørgen, du tjener mest, fordi du skriver flest sange. Har I nogensinde skændtes over penge?”
Jørgen: ”Helt i starten af vores karriere surmulede Noller lidt. Og vi diskuterede, hvad der var retfærdigt”.
Noller: ”I dag er det lige meget. Der kommer rigeligt med penge ind. Vi mangler ikke noget og bærer os rimeligt fornuft ad. Vi behøver faktisk ikke at arbejde mere. Men vi kan ikke lade være”.
”I omtaler Jer som musikalske tvillingbrødre. Er I meget ens?”
Jørgen: ”Slet ikke. Jeg har et iltert temperament og råber højt, hvis folk udnytter, at jeg er en ret flink fyr.”
Noller: ”Jeg har temperament, men på en anden måde. Jeg tager lidt ekstra tid til at bearbejde ting. Især om morgenen kan jeg være svær at have med at gøre”.
”Kører I i flotte biler?”
”Jørgen: ”Jeg kører Aston Martin”.
Noller: ”Jeg cykler”.
”Livretter?”
Jørgen: ”Stegt flæsk med persillesovs”.
Noller: ”Ingen, men gerne thaimad”.
”Den gode dag?”
Jørgen: ”Den med solskin, så jeg kan komme ud i haven og lege med børnebørnene”.
Noller: ”Når jeg kan komme på vandet i båden og fiske”.
”Er I bange for at blive glemt?”
Jørgen: ” Vi bliver sgu ikke glemt. Vi arbejder stadig på fuldt drøn og optræder i såvel Danmark som udlandet. Vi får stadig den bedste respons fra vort publikum. Det er fedt”.
Noller: ”Vi får stadig input og det er sundt for os gamle”.
”Hvor længe bliver i ved i branchen?”
Steen, manager: ”Til en ligger med benene i vejret”.

Portræt – Impresario Steen Wiitrock

Han har netop passeret de 75 år. Et rundt hjørne præget af 50 års samarbejde med Brødrene Olsen.
Steen Wittrock, impresario og indehaver af bureauet IPM – International Personal Management – med kontor i St. Kongensgade i det indre København. Manager-tjansen for sine bysbørn fra Odense har været det meste af hans liv.
Det er ham, der får brikkerne til at falde på plads, når koncertarrangører og TV-stationer kalder. Ofte har han så travlt, at hans ellers faste vinterferie i Asiens varme på aflyses.
Venskabet mellem de tre Odense-drenge blev indledt for godt 50 år siden, da de sammen legede med musikken. Steen valgte som stor knægt saxofonen som sit yndlingsinstrument. Han fik chancen for at optræde med orkestret ”The Swinging Rockmen” til fester og i Fyns Tivoli blandt sammen med Johnny Reimar.
Steen Wittrock medgiver, at talentet ikke stod mål med viljen og gejsten, så han lagde saxofonen på hylden for at hellige sig arbejdet med at skaffe job til andre musikere og sangere. Langsomt fik han også en række svenske og norske kunstnere som Wenche Myhre, Lill Lindfors, Eva Rydberg, Östen Warnerbring og Sylvia Vrethammer samt Lill Babs i sin stald. Han fik også kontakt til store navne som Roger Whittaker, Deep Purple og James Last, og stod bag en række koncerter med dem. Han stod også for den første koncert i Skandinavien med “The Rolling Stones “, ligeså med “Paul McCartney and Wings” .
Steen Wittrock har opnået et renomé, som en respekteret, ordholdende, kyndig og humørfyldt impresario.

Dørene åbnes kl. 19.30

Koncerten med Brødrene Olsen fredag den 17. marts starter kl. 21.00.
Spillested:
Teatro Las Lagunas,
Camino del Alberto 16,
Las Lagunas,
Mijas Costa (tæt ved Margrethekirken)
Portene åbnes kl. 19.30.

Billetter kan købes følgende steder:

Vitamina i Centro Idea på Mijas-vejen.
Unioptica i Fuengirola.
Restaurant Holger Danske i Los Boliches.
Restaurant Casa Danesa/Club Danes på Mijas-vejen.
La Peña de Dinamrca
kontakt@malaga-support.dk
tlf. +34 617 700 4424 eller 661 959 681

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.