Det danske magasin i Spanien
Spanske designere LOEWE
spanske designere loewe
Denne måneds indblik i den spanske modeverden har ikke fokus på en personlighed, men i stedet et modehus, som man ikke kan komme uden om, når det gælder spansk mode. Og nej, det omhandler ikke den tyske elektronikvirksomhed, som bærer samme navn.
 
Vi ser i december måned nærmere på det spanske modehus Loewe. Et besøg til Madrid vidner om modehusets popularitet, idet det nærmest er umuligt ikke at få øje på en af de store butikker, som modehuset har placeret i hovedstaden, hvoraf den største butik er at finde på Calle de Serrano.
 
Loewe betragtes som et af de største og mest prestigefyldte spanske modehuse, men er i dag også en del af koncernen LVHM (Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A.), som foruden Loewe og Louis Vuitton også tæller Dior, Givenchy og Fendi mm.
 
Loewe begyndte som et anonymt læderværksted i det centrale Madrid i 1846. Navnet, som senere skulle vise sig at blive et kendetegn for kvalitetslædervarer, især i forhold til håndtasker, fik først sit værksted i 1872, da den tyske lædermager Enrique Loewe Roessberg ankom til byen. Kendskabet til værkstedet, der leverede varer af meget høj kvalitet, blev spredt til hele byens befolkning. Og det var på dette tidspunkt, at værkstedet fik sit første butiksskilt udenfor lokalerne på Calle Príncipe. Rygtet om højkvalitets lædervarer blev endda spredt helt ind til det kongelige palads’ mure, og i 1905 blev Loewe udnævnt til kongelig hofleverandør af lædervarer.
 
Nu var der ikke længere tale om et brand af den lille skala. Den første rigtige butik åbnede i Barcelona i 1910, tæt fulgt af butik nummer to, i samme by. Derefter åbnede den første butik i hovedstaden. Der var altså ikke længere bare tale om værksteder. Den anden Madridbutik åbnede i 1939 på Gran Vía, hvor den stadig holder til. 20 år senere åbnede butikken på Calle de Serrano.
 
Samtidig med udvidelsen begyndte det, som i dag har udviklet sig til kvalitetsmærket Loewe at bevæge sig ind i både tøjdesignerverdenen og lægge grundlaget for sine populære tørklæder. Og på trods af deres tidligere, mindre vellykkede forsøg på at vove sig ind på det internationale marked, tog udvidelsen for alvor fart ved hjælp af LVMH-gruppen i 1987.
 
Loewes fokus lå allerede tidligt på tasker, særligt dem af kalveskind, som også er gået hen og blevet firmaets varemærke takket været designeren bag Perez de Rozas (1945). En model som man ofte har set, og som fortsat ses på armene af kendisser, er modellen Amazona, der er blevet en rigtig klassiker i stil med Hermes Birkin og Mulberry Bayswater. Og det er desuden værd at nævne, at Loewe også designer stilfulde tasker til mænd.
 
Loewe er en aristokrat på den spanske modehimmel, med en klassisk stil, der vover at hoppe med på de nyeste trends. Det fremgår tydeligt af modehusets efterårs/vinterkollektion 2016-2017, der ifølge Vogue blev præsenteret under det bedste show, som Loewe hidtil har afholdt, med den irske designer Jonathan Anderson i spidsen.
Loewes tasker, som er brandets sjæl, indgår naturligvis i den nyeste kollektion, men derudover ses også flere accessories og skønne detaljer lige fra læder-bh’er til halskæder med primitive ansigter som vedhæng. Kollektionen indeholder også adskillige modige frakker, der er vævet eller i pels eller læder, hvilket er helt i overensstemmelse med brandets stil.
 
Alt i alt er Loewes efterårs/vinter kollektion en kombination af unikke og kreative påfund sammensat med simple, rolige og minimalistiske dele primært i naturfarver, hvid, sort, sølv eller guld.
Af Sara Laine

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.